FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U23

VIDEO ROMÂNIA U23. Lot de compromis convocat de Rădoi pentru Tokyo » Două mari curiozități: 5 stoperi, niciun decar!

Articol de , - Publicat marti, 29 iunie 2021 21:31 / Actualizat marti, 29 iunie 2021 21:57

Mirel Rădoi a anunțat lotul pentru Olimpiadă: 20 de oameni, doi vor trece pe lista de rezervă. Pușcaș e unicul nume dintre stranierii relevanți care a putut fi adus la JO. În rest, cluburile au tratat cu refuzuri masive cererile FRF, inclusiv CFR Cluj, FCSB și CSU Craiova. Oltenii n-au nici măcar un jucător convocat: i-au blocat pe toți!

Lotul convocat de Mirel Rădoi: 

  • PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra), Ștefan Târnovanu (FCSB);
  • FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo București), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (Farul Constanța), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanța), Denis Ciobotariu (CFR Cluj);
  • MIJLOCAȘI: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluță (Brighton/Anglia);
  • ATACANȚI: George Ganea (Farul Constanța), George Pușcaș (Reading/Anglia).

Știm cu ce lot va ataca Mirel Rădoi la Olimpiadă! E un grup de compromis, pentru că echipele din străinătate, dar și majoritatea cluburilor importante din țară au vrut să-și păstreze jucătorii pentru startul campionatelor și tururile preliminare din cupele europene.

Astfel, campioana CFR i-a dat drumul doar lui Denis Ciobotariu și i-a blocat pe Manea, Costache sau Chipciu. Ultimul ar fi putut prinde un loc pe lista de 3 noneligibili permiși de regulamentul JO, adică fotbaliști care nu respectă criteriul general al datei de naștere după 1 ianuarie 1997.

FCSB și-a dat acceptul pentru Nedelcu și Târnovanu, dar îi ține acasă pe A. Vlad, Haruț, Oaidă, Perianu, Olaru, Fl. Coman, Moruțan și Oct. Popescu. Iar CSU Craiova nu are nici măcar un om la lot, deși pe lista extinsă fuseseră nominalizați Vlădoiu, Screciu, Cicâldău, Câmpanu, A. Ivan și Bancu. Doar ultimul depășea vârsta pentru competiția niponă.

Lotul României U23 convocat pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Dintre stranieri, șase oameni a reușit să capteze Rădoi pentru Tokyo, iar "achiziția" cea mai prețioasă e George Pușcaș de la Reading. Atacantul naționalei mari e, de altfel, singurul om născut înainte de 1 ianuarie 1997 pe care selecționerul îl va duce în Japonia. În rest, a fost imposibil să atragă vreun alt nume important către JO. De la Stanciu, Chiricheș și R. Marin până la I. Hagi, I. Radu și Man, toți au primit interzis de la cluburi să meargă la Jocuri. Iar Mihăilă ieșise oricum din schemă din cauza unei accidentări.

Ultimii pe lista refuzurilor au fost Alibec și Budescu, de care Rădoi a tras până în ultima secundă. Pentru "Sărmăluță", negocierile cu arabii de la Damac s-au purtat și ieri toată ziua, dar saudiții au fost inflexibili: jucătorul trebuie să fie prezent la pregătiri și să înceapă sezonul pe 12 august.

14 zile de carantină la Mogoșoaia

Din lista de 20 de jucători anunțată într-un mod inedit de FRF, prin clipuri de susținere pentru fiecare jucător din partea unor artiști sau jurnaliști, vor rămâne în final 18 nume pentru Tokyo, plus două rezerve. Unul va fi, aproape sigur, portarul Mihai Popa, iar cel de-al doilea va fi ales probabil dintre T. Băluță, I. Gheorghe și Nedelcu. Azi e ziua Z și pentru această ultimă alegere.

Lotul intră imediat în cantonament la Mogoșoaia, de unde mai iese doar pentru vizita medicală la INMS, pe 1 și 2 iulie. În rest, întreaga delegație va intra într-un regim de carantină, impus de japonezi, astfel încât, timp de 14 zile, jucătorii și staff-ul vor sta închiși în baza de pregătire până la plecarea spre Japonia, programată pe 15 iulie. Va fi atunci un charter, în care se vor urca mai multe loturi pentru JO, inclusiv fotbaliștii și canotorii. 

Cinci stoperi, niciun decar!

Forțat de împrejurări și din cauza lipsei unor alternative generoase, Mirel Rădoi a construit un lot cu două mari curiozități. Sunt cinci stoperi (Chindriș, D. Ciobotariu, Ghiță, R. Grigore, Pașcanu) și câte un fundaș lateral (Rațiu – dreapta, Boboc – stânga). Orice necaz pe flanc, adică accidentare sau eliminare, va impune improvizații. De asemenea, după ce a căzut și varianta Budescu, România va merge la JO fără niciun decar veritabil! 

Prea târziu pentru Mățan

Un caz special s-a petrecut la Mățan, pe care americanii de la Columbus Crew ar fi acceptat să-l elibereze pentru JO, dar mijlocașul putea ajunge în România abia pe 8 sau 9 iulie. Era însă prea târziu pentru a mai respecta programul de carantină de la București dinaintea plecării spre Tokyo. 

3 jucătoridin lotul pentru Olimpiadă au participat cu România la ultimele două turnee finale europene U21: Boboc, Pașcanu și Ciobanu

Echipa probabilă a României U23: Aioani – Rațiu, Pașcanu, D. Ciobotariu, Boboc – A. Ciobanu, M. Dulca, M. Marin – V. Gheorghe, Pușcaș, M. Dobre

Lotul României pentru Jocurile Olimpice:

  • PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra), Ștefan Târnovanu (FCSB);
    FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo București), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (Farul Constanța), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanța), Denis Ciobotariu (CFR Cluj);
    MIJLOCAȘI: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluță (Brighton/Anglia);
    ATACANȚI: George Ganea (Farul Constanța), George Pușcaș (Reading/Anglia).

UPDATE 21:20 / Tudor Băluță, ultimul nume de pe lista lui Rădoi

UPDATE 21:00 / Ștefan Târnăvanu, al 3-lea portar 

Ștefan Târnovanu (21 de ani), portarul celor de la FCSB, a fost și el convocat. 

UPDATE 20:40 / Denis Ciobotariu completează lotul

Ultimul nume de pe lista lui Mirel Rădoi este Denis Ciobotariu, fundașul campioanei CFR Cluj.

UPDATE 20:20 / Mihai Popa, al doilea portar din lot

Mihai Popa (20 de ani), portarul care apărat poarta Astrei în finalul sezonlui trecut, i se alătură lui Marian Aioani. 

UPDATE 20:00 / FC Voluntari e și ea prezentă

Ion Gheorghe (21 de ani), om de bază la FC Voluntari sezonul trecut, a prins și el lotul olimpic.

UPDATE 19:40 / Radu Boboc, încă un reprezentant al „Regelui”

Fundașul dreapta Radu Boboc (22 de ani), încă un produs al academiei lui Gică Hagi, va merge la Tokyo. 

UPDATE 19:20 / George Pușcaș, primul jucător în afara vârstei

George Pușcaș, atacantul lui Reading, este primul jucător aflat în afara criteriului de vârstă pe care Mirel Rădoi îl cheamă. 

Prezentarea lotului pentru Jocurile Olimpice

Emil Hossu-Longin ne prezintă următorul jucător din lotul României la Jocurile Olimpice. Vă dăm și un indiciu: a fost inclus în echipa ideală a turneului european U21 din 2019! #TokyoTricolorii 🇷🇴

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Marţi, 29 iunie 2021

UPDATE 19:00 / George Ganea, primul atacant chemat de Rădoi

George Ganea (22 de ani), atacantul celor de la Viitorul, este primul om de gol convocat de Mirel Rădoi. 

UPDATE 18:40 / Valentin Gheorghe, surpriză pregătită de Rădoi

Mijlocașul Valentin Gheorghe (24 de ani) a retrogradat la finalul sezonului trecut cu Astra, dar a prins lotul lui Mirel Rădoi pentru Jocurile Olimpice. 

UPDATE 18:20 / Alexandru Dobre, „tricolorul” din Franța

Mijlocașul Alexandru Dobre (22 de ani), de la divizonara secundă franceză Dijon, se află pe lista lui Mirel Rădoi. 

UPDATE 18:00 / FCSB îl lasă pe Nedelcu la Jocurile Olimpice

Dragoș Nedelcu (24 de ani) este unul dintre fotbaliștii pe care FCSB a decis să îi lase la Jocurile Olimpice. Nedelcu poate juca atât mijlocaș central, cât și în centrul defensivei. 

UPDATE 17:40 / Marco Dulca merge la Tokyo

Mijlocașul central Marco Dulca (22 de ani), împrumutat de Viitorul la Chindia, a fost la rândul său convocat de Mirel Rădoi. Anunțul l-a făcut Ioana Cosma. 

UPDATE 17:20 / Marius Marin, anunțat de prezentatorul Dan Negru

Mijlocașul central Marius Marin (22 de ani) a fost anunțat de Dan Negru. Cei doi au un lucru în comun, sunt născuți în Timișoara. 

UPDATE 17:00 / Căpitanul Pașcanu, prezent la JO

Alexandru Pașcanu (22 de ani), căpitanul naționalei de „tineret”, va fi și el prezent la Jocurile Olimpice.

UPDATE 16:40 / Viitorul îl dă și pe Virgil Ghiță

Fundașul Virgil Ghiță (23 de ani) este al treilea jucător convocat de la Viitorul. 

UPDATE 16:20 » Andrei Chindriș, pe lista lui Rădoi

Andrei Chindriș (22 de ani), fundașul central al celor de la FC Botoșani, a fost anunțat printr-un mesaj al comentatorului Marian Olaianos. 

UPDATE 16:00 » Dinamo, reprezentată la Tokyo

Dinamo va fi reprezentată de la Jocurile Olimpice de fundașul central Ricardo Grigore (22 de ani). 

UPDATE 15:40 » Din Spania, la JO

Mirel Rădoi va miza pentru JO și pe Andrei Rațiu, fundașul dreapta de 23 de ani de la Villarreal.

De asemenea, sursele GSP dezvăluie și că fundașul central Alexandru Pașcanu (22 de ani, Ponferradina) va fi prezent în lot. 

UPDATE 15:20 » Marian Aioani merge la JO

Portarul Marian Aioani face parte și el din lotul României U23, așa cum a anunțat și site-ul Farului în această dimineață.

Eram in cantonament când am primit vestea, nu știam și așteptam cu nerăbdare. Mă simt încrezător și mândru în același timp. Sperăm să facem o figură frumoasă și să ne facem suporterii și țara mândră de noi
- Marian Aioani, pentru GSP.ro

UPDATE  15:00 » A fost anunțat primul jucător

Andrei Ciobanu, mijlocașul de la Farul, este primul nume anunțat de pe lista pentru JO.

Programul României la Jocurile Olimpice

  • 22 iulie: Noua Zeelanda - Coreea de Sud, Honduras - România (ora 14:00, ora României)
  • 25 iulie: Noua Zeelanda - Honduras, România - Coreea de Sud (ora 14:00, ora României)
  • 28 iulie;  România - Noua Zeelandă (ora 11:30, ora României), Coreea de Sud - Honduras

VIDEO Ovidiu Stîngă, în direct la GSP Live, despre echipa națională: „Nu cred că sunt șanse, în viitorul apropiat, să ajungem la un turneu final”

Citește și: 

Burleanu, primul atac la Rădoi? „Cred că din cauza asta nu a venit la niciun meci de la Euro”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (46)
dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  30 Iunie 2021, 15:54
Postat de duster4 pe 29 Iunie 2021, 22:58

Sefer de la Rapid chiar avea loc in echipa.

Nu e el extraordinar, dar macar de lot mergea. Nu poti sa te duci acolo cu doar 5 jucatori pe 4 posturi de atac: Valentin Gheorghe, Alex Dobre, Ion Gheorghe (!!), Pusca si Ganea. Ca Ciobanj e mai mult mijlocas central. O sa jucam cu 2 inchizatori si Ciobanu mai kn fata?? Daca trebuie sa egakezi si sa ataci, cu cine faci schinbari?? Ai 1 sjngur jucator ofensiv pe margine. Il aveai pe Sorescu, pe Ronaldo Deaconu, insistai pt Petrila la Sumudica, pt Baiaram la Rotaru, ca tot nu vor juca in Conference League, luam din "B" pe alde Sefer, vorba ta, dar tot luam pe cineva.

je__
je__  •  30 Iunie 2021, 12:43

Un lot de ultimul loc si un antrenor de ultimul loc, combinatia perfecta...

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  30 Iunie 2021, 09:17

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (46)
Comentează