FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU 1-1

S-a înmuiat războinicul? GEST INCREDIBIL la vestiare după penalty-ul ratat de Stanciu!

La finalul partidei, Săpunaru a fost printre primii care au ținut să-l consoleze pe Stanciu // Foto: Alex Nicodim
La finalul partidei, Săpunaru a fost printre primii care au ținut să-l consoleze pe Stanciu // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat marti, 06 septembrie 2016 00:00

La vestiare, Săpunaru ar fi izbucnit în lacrimi, reproșându-și că, în ciuda unei contracturi musculare, n-a tras totuși de el ca să execute lovitura de la 11 metri ratată de Stanciu.

Penalty-ul din ultimele secunde ale meciului cu Muntenegru a fost înconjurat parcă de un set de blesteme. Selecționerul a explicat că primul desemnat pentru a executa acel "11 metri" era Bogdan Stancu. Atacantul lui Genclerbirligi nu se mai afla însă pe gazon, fiind înlocuit de Claudiu Keșeru, exact jucătorul care a obținut lovitura de pedeapsă.

La rând ar fi urmat Cristi Săpunaru, care avea însă probleme medicale. Acuza o contractură musculară la piciorul drept și a refuzat să execute penalty-ul tocmai pentru că resimțea dureri.

Așa s-a întâmplat ca momentul decisiv al partidei să depindă de gheata lui Stanciu, care nu mai ratase de la punctul cu var la nivelul de vârf al carierei sale. A făcut-o însă duminică seara în suspinele a peste 25.000 de spectatori.

La vestiare, debusolat, fundașul Astrei ar fi izbucnit în lacrimi de frustrare. "Mai bine trăgeam de mine și executam eu!", s-ar fi exprimat Săpunaru în cabină, unde jucătorii erau cu moralul la pământ, în ciuda declarațiilor optimiste oferite la finalul partidei.

"Derutat de întârzierea penalty-ului"

Fostul internațional Ovidiu Sabău a urmărit de la tribuna oficială partida cu Muntenegru și crede că ratarea lui Stanciu a venit pe fond mental: "Cred că timpul prea lung pe care l-a petrecut în fața balonului l-a derutat. A fost accidentarea lui Keșeru, s-au scurs vreo două minute până a putut să execute penalty-ul, au apărut și acele încurajări puternice dinspre fani. Probabil că toată această succesiune l-a scos din starea de atenție necesară într-un astfel de moment".

"Aș fi mizat pe oameni mai tehnici"

Sabău se declară mâhnit de rezultatul și de jocul etalat de "tricolori" duminică seara: "Nu vreau să critic un antrenor într-un timp așa scurt, dar e un meci pe care trebuia să-l câștigăm. Aș fi mizat pe jucători mai tehnici, rapizi, de tipul lui Maxim, care-ți poate inventa o fază de atac. Mi-a plăcut curajul lui Benzar, poate merita să fie fructificat ritmul și entuziasmul lui Răzvan Marin. Iar la mijloc, Săpunaru pasează doar lateral și înapoi, Bicfalvi nu poate dribla și e prea lent pentru atac, el vine eventual cu un șut. Eu aș fi văzut altă abordare".

"Le cer scuze colegilor și suporterilor pentru ratare. Voi mai executa în continuare penalty-uri la echipa națională. Trebuia să câștigăm meciul și să arătăm că suntem mai buni decât ei"
Nicușor Stanciu, mijlocaș România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  06 Septembrie 2016, 20:31

SI CAND MA GANDESC CA TOATA VARA SPUNEAU UNII DESPRE STANCU CA VEZI DOAMNE EL A INSCRIS 2 GOLURI LA EURO, DAR DIN PENALTY ! STANCU LE-A INSCRIS PE AMBELE LA CAMPIONATUL EUROPEAN 2016, PACAT CA NU MAI ERA PE TEREN !

gazistu
gazistu  •  06 Septembrie 2016, 18:08

fotbalist de 10 mil euro da 2m peste poarta, in loc sa dea langa bara, daca portaru o respingea in fata sau intro parte putea reveni cu sut, sa dea gol din a doua faza!!! putem noi schimba toti antrenorii daca nu avem echipa!!!! Daum ar trebui pe cei 11 titulari sai lase pe banca si sa bage ceilalti 11, si tot asa... apoi sa cheme de prin liga 1, fotbalisti, de la chiajna, timisoara, dinamo, CFr, gaz metan, etc...sa ruleze toata liga 1 ....pana careva da randament pe postul lui.... daum ar trebui sa ruleze toata liga 1!!! nu numai stranierii si stelistii sa fie la lot!!!

mateiserban
mateiserban  •  06 Septembrie 2016, 14:38
Postat de sibelius pe 06 Septembrie 2016, 12:18

Daca Father Chicken baga echipa asta in teren era linsat.

E exact aceeasi echipa pe care o baga si Iordanescu, doar cu Bicfalvi preferat lui Adi Popa/Torje. In rest...unul din inchizatorii lui Iordanescu nu avea cum sa joace pt ca Pintilii e accidentat si Prepelita n-a mai jucat de mult la Ludogorets. Asa ca l-a bagat pe Sapunaru acolo, eliberandu-se postul de fundas dreapta, unde a jucat Benzar. Practic, schimbarile fata de ce ar fi bagat Iordanescu in teren sunt minuscule. Ti-am zis, doar Bicfalvi in loc de Popa. Pantilimon si Moti ar fi jucat si la Iordanescu daca nu puteau Tatarusanu si Chiriches. Eu, sincer, as fi vrut mult mai multe schimbari, cu Lung jr (sau chiar Nita), Vatajelu sau Cristi Ganea, Mateiu sau Ioan Filip la inchidere, Ivanovici mijlocas dreapta, un jucator de picior stang mijlocas stanga etc

Vezi toate comentariile (28)
Comentează