FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - TURKMENISTAN 4-0

Să trăieşti, Dodele! » "Naţionala" a suferit prima repriză, iar Tănase a salvat-o pe cea de-a doua

Articol de - Publicat sambata, 28 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 28 ianuarie 2012 13:04

Decarul "tricolorilor" a reuşit o dublă spectaculoasă în debutul mitanului secund, risipind emoţiile într-un rezultat ruşinos contra necunoscuţilor turkmeni. M. Niculae a marcat din nou pentru România după 4 ani


Vînt tăios, frig, o echipă experimentală a României şi un adversar exotic, iată ingredientele din aluatul primului meci al "naţionalei" pe 2012. O partidă luminată cu o nocturnă sătească, perfectă pentru a întregi tabloul unei întîlniri hibrid.

VEZI AICI REZUMATUL VIDEO

Iar dintr-un lot încropit din Liga 1, Piţi a mai oferit la start încă o mică surpriză: titularizarea lui Papp ca fundaş dreapta, ca şi în amicalul precedent cu Grecia, deşi îi mai avea la dispoziţie pe Rîpă şi pe Luchin.

Click aici pentru FOTO de la amical!

Jucătorul Vasluiului a acoperit însă flancul cu exactitate, confirmînd opţiunea selecţionerului. La fel, Grecu pe stînga, debut care-l va ţine, cu siguranţă, în cărţi.

Şi, în faţa unui rival fără veleităţi, "tricolorii" s-au desprins repede, neriscînd nici un pas greşit. Marius Niculae (6) a dat tonul cu o execuţie spectaculoasă din 6 m, reînnodînd şirul golurilor sale pentru România după aproape patru ani, cîţi trecuseră de la ultima sa reuşită, în "amicalul" cu Rusia din martie 2008.

Pînă la pauză însă, Piţurcă a cam răguşit. Nu s-a mai legat decît o ocazie (Goga - 37, şut scos de portarul turkmen), iar selecţionerul a stat cu gura pe ai săi: "Gămane, ia-i faţa, nu-l mai lăsa!", "Grecule, mişcă-te mai repede, mai pe vînă!". Iar isonul i l-a ţinut Tătăruşanu, cu indicaţii în stilul celebru, vocal, inventat de Lobonţ: "Hai, ieşi afară!", "Mută în stînga!".

Citeşte şi: Piţurcă e îngrijorat: "Jucătorii importanţi nu evoluează la echipele lor. Cine nu joacă, nu vine!"

După pauză, cu trei modificări în formulă, "naţionala" a trecut de la clasicul 4-4-1-1, cu o garnitură adaptată mai degrabă pentru contraatac, la un 4-2-3-1. Iar Tănase a ieşit repede la rampă cu o "dublă" care a rezolvat partida (46, 51).

Mai întîi, un şut necruţător din careu, apoi fructificarea unei pase deştepte, ambele momente imposibil de ratat de un Dodel care anunţă deocamdată un meci cu Twente pe picior mare, în Europa League. M. Niculae (90) a consfiinţit rezultatul final, 4-0, dintr-un penalty scos tot de el. Urmează, testul de marţi cu Krivbas Krivoi Rog, ora 20:00, probabil încă un test, iar joi gata cantonamentul!

Citește și:

De ce nu plusează FCSB pentru Louis Munteanu » Planul la care Gigi Becali lucrează în culise: salariu de vedetă
Superliga
De ce nu plusează FCSB pentru Louis Munteanu » Planul la care Gigi Becali lucrează în culise: salariu de vedetă
Tavi Popescu, apariție inedită în vacanță » Și-a acoperit corpul de tatuaje + Are un nou look
Superliga
Tavi Popescu, apariție inedită în vacanță » Și-a acoperit corpul de tatuaje + Are un nou look
Diana Bulimar, interviu fără secrete: „Eu țip și urlu în sală, fără militărie nu se poate, pe copii îi fură peisajul” + experiența America Express și pasiunea ședințelor foto: „Exprim prin imagini ceea ce simt”
Gimnastica
Diana Bulimar, interviu fără secrete: „Eu țip și urlu în sală, fără militărie nu se poate, pe copii îi fură peisajul” + experiența America Express și pasiunea ședințelor foto: „Exprim prin imagini ceea ce simt”

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (38)
kanye
kanye  •  28 Ianuarie 2012, 13:57

Dubla spectaculoasa?Fereasca Dumnezeu.Daca n-ar fi Dodel,ne-ar bate Turkmetzii astia :)).Halal gazetari

al3x_4ndru
al3x_4ndru  •  28 Ianuarie 2012, 13:21

De Niculae nu zic nimic gazetarii astia stelisti si spurcati.. Sunteti praf..

nikonist
nikonist  •  28 Ianuarie 2012, 11:36
Postat de valah.redandblue pe 28 Ianuarie 2012, 10:31

Eșecul unui om din pdv. spiritual, cu greu se mai poate spune ca faci parte din homo sapiens sapinens, doar venin și ura atâta se revarsă din tine.

vorbesti de ura si venin..... reciteste-ti comentariul postat la 9:56....

Vezi toate comentariile (38)
Comentează