FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U17

Șah la rivală » Cea mai promițătoare generație de juniori ia startul în calificările pentru Euro

Vlad Dragomir e căpitanul naționalei U 17
Vlad Dragomir e căpitanul naționalei U 17

Articol de - Publicat sambata, 24 octombrie 2015 00:00

Cu Dragomir de la Arsenal, Craiu de la Villarreal sau dinamovistul Moldoveanu, puștii U17 ai lui Adrian Boingiu încep grupa preliminară Euro 2016 chiar împotriva gazdei patrulaterului, Ungaria.

Ianis și compania n-au reușit calificarea, la rînd vine, poate, cea mai promițătoare generație de juniori din ultimii ani, cea născută după 1 ianuarie 1999.

Cu patru "stranieri", incluzînd vedeta Dragomir și fostul "galactic" Craiu, jucători cu minute la seniori, ca Moldoveanu (Dinamo) ori Ganea (Rapid), și promisiuni precum Mățan și Sîntean, trupa lui Boingiu promite calificarea.

În ultimul turneu important înainte de primul "oficial", băieții U17 au luat Cupa Syrenka din Polonia. După ce au învins "naționale" tari la acest nivel, ca Suedia (2-1), Norvegia (4-1) ori țara-gazdă (2-1).

Preliminarii, tur de elită, turneu final

Prima fază a calificărilor e patrulaterul preliminar care se joacă în Ungaria. Pentru că România n-a fost cap de serie (a avut coeficient mai slab decît Georgia și Ungaria), grupa nu-i chiar facilă. Alături de cele două avem de înfruntat și Slovacia.

Apoi:
- dacă terminăm pe primele două locuri, ne calificăm direct în turul de elită.
- merg mai departe și cele mai bune 5 locuri 3 (din 13 grupe)
- turul de elită va avea 8 grupe. Se califică la turneul final primele poziții și cele mai bune 7 locuri 2. Pe 3 decembrie va fi tragerea pentru turul de elită, care începe pe 26 martie 2016
- turneul final va avea loc în Azerbaidjan, între 5 și 21 mai 2016.

Lotul lui Boingiu

Portari: Adelin Iliescu (CSȘ Drobeta), Daniel Vlad (CSU)
Fundași: Cristian Podină, Denis Haruț (ambii ACS Poli), Ștefan Pădureț, Constantin Dima (ambii Dinamo), Robert Neciu (Academia Hagi)
Mijlocași: Vlad Dragomir (Arsenal), Daniel Chifu (U Cluj), Alexandru Mățan, Radu Boboc (Academia Gheorghe Hagi), Marco Dulca (Swansea), Liviu Gheorghe (Dinamo), Nicușor Craiu (Villarreal), George Ganea (Rapid)
Atacanți: Andrei Sîntean (ACS Poli), Robert Moldoveanu (Dinamo), Claudiu Micovschi (Genoa)

PROGRAMUL ROMÂNIEI

Data și ora Adversar
Azi, ora 14:00 Ungaria
Luni, ora 14:30 Georgia
Miercuri, ora 14:30 Slovacia

2011este anul singurelor noastre prezențe la turnee finale de juniori în noul format UEFA, inițiat în 2002: la Euro U17, cu generația lui Steliano Filip, prin calificări, și la Euro U19, cu Nicușor Stanciu, ca gazde

 

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
portardelegenda
portardelegenda  •  26 Octombrie 2015, 15:25

autorul articolului minte si el prin omisiune uitand sa faca mai multe precizari cum ar fi: -generatia lui Ianis a trecut de acest prim turneu de calificare disputat in Andora impotmolidu-se la turneu urmator numit ELITA -singura generatie care S-A CALIFICAT ( ci nu a fost inscrisa ca gazda ) este generatia 1994 , nu a lui Filip ca Filip era acolo la si altii ci a lui BRANESCU , BUIA DARIUS , ROSU IULIAN, MITACHE, PUTANU BUMBA ,HIMCINSCHI, NEAG si altii. jucatori ce au dus greul acelei calificari . - dupa cum vad la pauza e 1-0 pt Georgia (ceea ce e grav ) si daca nu se schimba nimic in repriza doua vom bifa cea mai mare contraperformanta din istoria turneelor de calificare , ca intr-un context in care se califica primele si primele cele mai bune 5 locuri 3 din grupa . sper sa nu fie cazul dar ....

zidane92
zidane92  •  24 Octombrie 2015, 10:44

Normal ca echipa e buna daca sunt doar 5 de la viitorul si nu 15 ca la tineret, cainii ne califica o sa vedeti! Noroc cainilor si sa veniti calificati din ungaria!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează