FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - LITUANIA, AZI, 20:00, DOLCE1, TVR1, GSP.RO

Șansă pentru rezerve » Iordănescu păstrează ”greii” pentru amicalul cu Spania. Echipa cu Lituania

Măţel speră să-l convingă pe selecţioner că merită să joace mai des
Măţel speră să-l convingă pe selecţioner că merită să joace mai des

Articol de , - Publicat miercuri, 23 martie 2016 00:00

Iordănescu vrea să joace contra Lituaniei cu oamenii mai puțin familiarizați cu postura de titular, spre a păstra ”greii” pentru meciul cu Spania.

Partida de azi de la Giurgiu e mai degrabă un preludiu pentru amicalul de gală programat duminică împotriva Spaniei, la Cluj. Iar Anghel Iordănescu ar intenționa să adopte o strategie pe măsură: împotriva balticilor, să conserve o parte din oamenii de bază cu care visează să obțină un rezultat de prestigiu în Ardeal.

Astfel încât cvartetul Tătărușanu - Săpunaru - Torje - Sânmărtean va începe pe banca de rezerve spre a face loc altor nume pe care Generalul vrea să le vadă la treabă.

O dilemă va fi pe banda stângă, în defensivă, fiindcă miozita lui Sepsi nu cedase încă ieri după-amiază. Probabil că va fi inutilizabil pentru partida cu Lituania, astfel încât Iordănescu va avea de ales între Toșca și Steliano Filip, cu un plus în favoarea stelistului, chiar dacă a venit la lot pe ultima sută de metri, convocat de urgență de Iordănescu.

Rotație Panti - Tătă

În plus, selecționerul ar vrea să apeleze la un sistem de rotație între buturi, Pantilimon cu Lituania și Tătărușanu cu Spania, după cum și lui Stanciu i se va oferi șansa debutului într-un moment favorabil al sezonului, căci mijlocașul roș-albaștrilor străbate o perioadă fastă.

"Ropotan va fi introdus pe parcursul jocului ca să arate cum se descurcă în tricoul naționalei. Folosirea lui la meciul cu Spania e improbabilă, cu Lituania va fi prilejul să-și justifice selecționarea", spun surse de la lot.

Iordănescu a renunțat ieri la ideea de a mai face antrenamentul oficial la Giurgiu. Vremea urâtă de afară, oboseala unui drum de aproape 150 km dus-întors, plus dorința de a proteja gazonul l-au determinat să păstreze lotul la Mogoșoaia pentru ultima ședință de pregătire înaintea amicalului.

"Va mai fi încă o fertilizare"

Mai sunt patru zile până la partida cu Spania de la Cluj, iar starea gazonului naște emoții. În zona liniei de la centrul terenului și în cele două careuri există încă spații descoperite, iar vremea nu e favorabilă pentru a ajuta la regenerarea spațiului verde.

Mircea Crăciun, directorul "Eco Garden", compania care se ocupă de refacerea suprafeței de joc, susține că "e vorba de estetică, nu de calitatea gazonului. Inclusiv pe spațiile cu mici probleme acum există germinare, trebuie să ne ajute un pic și temperaturile ca să fie totul OK. Iarba va mai fi tunsă de încă trei ori, va mai exista încă o fertilizare, așa că sunt premise să fim la zi cu toată operațiunea".

Cu două ore înainte la meci

Atentatele teroriste de la Bruxelles vor avea câteva efecte asupra sistemului de securitate pentru partida de la Cluj, cu Spania. Controalele vor fi mai stricte și mai numeroase, astfel încât autoritățile îi vor invita pe spectatori să vină la stadion cu circa două ceasuri înainte pentru a avea timp suficient să treacă prin toate filtrele de siguranță.

În plus, fanii vor fi rugați să nu se deplaseze la stadion cu bagaje voluminoase (rucsaci, genți etc), pentru că spațiile de depozitare pentru obiecte nepermise sunt mai restrânse pe arena din Ardeal. Ibericii vor fi însoțiți de circa 100 de suporteri, pentru care a fost rezervat un sector la una dintre peluze.

"Suntem foarte motivaţi"

Unul dintre stranierii Lituaniei, Arturas Zulpa, a vorbit înaintea partidei cu România şi l-a lăudat pe antrenorul Jankauskas, nou venit la "naţională". "Suntem foarte motivaţi, mai ales după venirea lui Jankauskas. Ne-am dat seama că asta vrea de la noi şi ne-am montat imediat. E un antrenor bun, care va ajuta echipa naţională", a punctat fotbalistul lui Tobol din Kazahstan, 14 selecţii.

488.000 €este costul suportat de FRF pentru organizarea meciurilor cu Lituania și Spania

România - Lituania

  • Stadion "Marin Anastasovici", Giurgiu
  • ora 20:00, Dolce, TVR

România: Pantilimon - Mățel, Chiricheș, Dr. Grigore, Toșca - Pintilii, Hoban - Ad. Popa, N. Stanciu, B. Stancu - Keșeru
Rezerve: Tătărușanu, S. Lung jr., St. Filip, Moți, V. Găman, Sepsi, Fl. Andone, Torje, Ropotan, Sânmărtean, Hora, Fl. Tănase, Săpunaru, Rusescu, A. Ivan
Antrenor: Anghel Iordănescu

Lituania: Cerniauskas - Cesnauskis, Mikucis, Klimavicius, Andriuskevicius - Panka, Zulpa - Mikoliunas, Slivka, Cernych - Spalvis
Rezerve: Setkus, Zubas - Freidgeimas, Vaitkumas, Borovskij, Beneta, Girdvainis, Luksa, Kuklys, Petravicius, Veliulis, Verbickas, Matulevicius.
Antrenor: Edgaras Jankauskas

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
observator_federal
observator_federal  •  23 Martie 2016, 10:54

Este posibil ca in timpul meciului de azi sa retraim senzatia de "neputinta" din meciurile din preliminarii... Atata doar ca azi nu va mai veni Budescu sa-i salveze onoarea antrenorului demisionar. Ar fi o lectie meritata. Altfel, inca o formula experimentala de echipa (era sa zic de joc, dar de unde...) care va ameti pe toata lumea, nimeni nu o sa inteleaga mare lucru dupa gramada de schimbari la pauza si din timpul jocului... poate doar optimistul si relaxatul presedinte al FRF, Dl. Burleanu

plischi
plischi  •  23 Martie 2016, 10:18

da' lu' grigore ala nu-i puteti spune D. Grigore, sau te pomenesti ca o fi doctor?!

calinescu_
calinescu_  •  23 Martie 2016, 10:02

GENERALUL *** SI PUPATOR DE ICOANE INTINDE PREA MULT COARDA. DIN PREA MULTA DRAGOSTE PENTRU STEAUA FACE ECHIPA DIN FOSTI SI ACTUALI STELISTI...!!! SA NU UITE DE INTERESUL NATIONAL INVOCAT MULT DE SEFUL LUI OPREA CA ALTFEL NU SE STIE CAND VA DA IN BARA ....!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close