FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALEGERI FRF

Se pregătesc candidaturile pentru alegerile FRF: ”Gică, te rugăm, candidează!”

Hagi e greu de înduplecat: a spus în repetate rânduri că nu-l interesează șefia FRF
Hagi e greu de înduplecat: a spus în repetate rânduri că nu-l interesează șefia FRF

Articol de - Publicat vineri, 21 octombrie 2016 00:00

Fostul medic al naționalei, Pompiliu Popescu, mărturisește că e liantul în reunirea ”Generației de Aur” în perspectiva alegerilor FRF din 2018, care l-ar vrea pe Hagi candidat. Burleanu ar ezita să mai concureze, iar federația l-ar pregăti pe Vlad Munteanu.

A rămas mai puţin de un an şi jumătate până la viitoarele alegeri federale, iar lumea se mişcă în culise. Nu e încă luată vreo decizie, e prea devreme pentru lansarea unor candidaturi ferme, suntem la faza pe tatonări, dar taberele par să facă deja primii paşi spre pregătirea scrutinului din primăvara lui 2018.

Voci din fotbalul românesc susţin că actualul preşedinte, Răzvan Burleanu, ia în calcul varianta de a nu mai concura pentru al doilea mandat! Ar urma să intre în politică, folosind platforma de propulsare de la conducerea FRF. Asta şi fiindcă ar simţi că nu ar mai beneficia de susţinere suficientă din teritoriu şi inclusiv o parte dintre oamenii săi nu i-ar mai fi dedicaţi pentru a continua împreună.

Absolvent de management sportiv în Germania

În schimb, echipa de acum de la Casa Fotbalului ar pregăti discret propria alternativă la Burleanu. O variantă ar fi Andrei Vochin, actualul său consilier, care nu ar fi însă prea tentat de această opţiune. Dar numele cel mai rostit e al lui Vlad Munteanu, proaspăt cooptat în structurile FRF, unde se ocupă momentan de Centrele de Excelenţă de la Buzău şi Deva, aflate în faza de organizare.

Concitadin cu Burleanu, ambii fiind băcăuani, fostul "câine" ar acoperi şi reproşul actual că federaţia e condusă de un om venit din afara fotbalului, fără a şti cu ce se mănâncă acest fenomen.

În vârstă de 35 de ani, Munteanu a evoluat în România la SC Bacău, Dinamo, FCM Câmpina, Progresul şi Chiajna, iar peste hotare a jucat în Germania (Cottbus, Wolfsburg, Bielefeld, FSV Frankfurt, Aue) şi Franţa (Auxerre). Are în palmares două titluri şi trei Cupe ale României, toate cu roş-albii. După încheierea carierei de fotbalist, a activat ca impresar şi preşedinte la "U" Cluj (2013-2015).

Vreme de patru ani, a urmat cursurile unui institut de management sportiv în Germania. "Ştiam că aceasta este calea pe care vreau să o apuc, cea de conducător, şi sunt convins că voi reuşi în noua mea meserie. Cred că e ceva să termini o şcoală într-o limbă străină în timp ce eşti jucător", puncta Munteanu în 2013.

"Am discutat cu fiecare în parte"

Pe de altă parte, grupul "Generaţiei de Aur" se coagulează în perspectiva alegerilor. Iar oamenii care ar face parte din echipa decisă să se implice pentru a câştiga federaţia ar fi Hagi, Popescu, Stelea, Prunea, I. Dumitrescu, Panduru, Prodan, Răducioiu, D. Munteanu, Chivu, Marica, Andone, Bivolaru, jurnalistul Dorin Chioțea de la Realitatea TV și actualul arbitru Cristi Balaj, care va agăţa fluierul în cui la finalul lui 2016.

Medicul Pompiliu Popescu, înlăturat cu cântec de la naţională înainte de Euro 2016, după peste 20 de ani petrecuţi în staff-ul "tricolorilor", confirmă scenariul: "Da, acesta este grupul deja structurat, iar eu personal sunt liantul și mă ocup să-i strâng la un loc. Am discutat cu fiecare în parte, iar ei urmează să-şi aleagă doi, trei candidaţi care vor viza obţinerea preşedinţiei.

Dar absolut toţi şi-ar dori ca Hagi să accepte, până la urmă, să intre în cursă şi exercităm presiuni asupra lui să spună «da». Mi-am asumat această responsabilitate de a face tot ce depinde de mine ca, în numele foștilor săi colegi și al celor care-l susțin, să-l convingem pe Gică să candideze".

Momentan, tripleta pregătită să concureze din partea "Generaţiei de Aur" ar fi Prunea - Bivolaru - Balaj. Strategia ar fi aceea de a exista mai mulţi candidaţi spre a strânge voturi numeroase din diferite segmente ale Adunării Generale, astfel încât totalul să fie suficient pentru a-l detrona pe Burleanu sau orice alt nume venit din partea actualei federaţii ori potențiale apariții-surpriză.

"Să spunem «stop» desființării fotbalului românesc!"

Dacă Hagi nu va fi convins să candideze, Florin Prunea va deveni, probabil, unul dintre nominalizații Generației de Aur: "Aș fi onorat să fac parte dintr-un asemenea grup. Și aici nu vorbesc doar de foștii mei colegi, ci de toți foștii sau actualii jucători sau arbitri care au făcut și fac ceva pentru fotbalul românesc. Ar trebui să spunem «stop» desființării fotbalului!

De când a venit, actuala conducere nu face absolut nimic, din contră: stadioanele sunt tot mai goale, echipele naționale nu mai ajung nici măcar la Turneele de Elită, nu mai vorbesc de turnee finale. N-ar trebui să discutăm doar de 20-30 de persoane, ci de foarte mulți oameni care să se alăture acestui proiect.

E momentul să nu mai stăm doar să ne plângem pe la televizor, ci să ne câștigăm dreptul democratic în alegeri, toți cei care am pus umărul pentru fotbalul românesc. Altfel, ne merităm soarta dacă stăm impasibili!".

"Nu a existat nicio discuție sau vreo sugestie pe tema unei eventuale candidaturi din partea mea la șefia FRF. Și nu cred că președintele Burleanu nu va mai candida. E foarte implicat în strategia federației și-și dorește să continue planurile în derulare"
Vlad Munteanu, manager FRF

"Am fost întrebat dacă doresc să mă alătur grupului Generației de Aur și am răspuns pozitiv. Dar nu în sensul de a candida, ci de a susține pe unul dintre ei. Deocamdată, nu am avut nicio întâlnire comună, dar probabil se va întâmpla în săptămânile următoare"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
cj1960i
cj1960i  •  21 Octombrie 2016, 17:22
Postat de ovialex23 pe 21 Octombrie 2016, 17:17

Din pacate, Hagi si-a minjit "blazonul" trucind meciuri cu Becali asa ca in fruntea FRF ar deveni un Mircea Sandu 2. Pacat de forbalistul Hagi, caci managerul Hagi e penibil.

da, dar e modest , desi cei cu care se compara au ceva reusite ca antrenori.

cj1960i
cj1960i  •  21 Octombrie 2016, 17:17

SUNTE-TI CULMEA! toti il numesc pe Hagi,regele, iar pe voi va deranjeaza o exprimare mai aparte cu un J in loc deG. penibil!

ovialex23
ovialex23  •  21 Octombrie 2016, 17:17

Din pacate, Hagi si-a minjit "blazonul" trucind meciuri cu Becali asa ca in fruntea FRF ar deveni un Mircea Sandu 2. Pacat de forbalistul Hagi, caci managerul Hagi e penibil.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close