FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Selecţionerul Christoph Daum a trecut la contraatac: "Accept critica, nu şi lipsa de respect"

Articol de - Publicat miercuri, 30 noiembrie 2016 00:00

De curând, Christoph Daum a acordat un interviu pentru lead.ro în care a schimbat foaia. Chiar dacă pe un ton civilizat, a criticat dur presa, situaţia fotbalului românesc şi lipsa de respect de care a avut parte. Iată câteva dintre opiniile sale:

despre presă:

"Există o anumită parte a presei care ne critică oricum, şi dacă învingem. Mulţi oameni cred în succesul pe viitor al fotbalului românesc. Dar majoritatea presei, cu susţinerea unor personaje de pe aici, distruge fotbalul românesc. Nu văd nicio viziune, e doar negativism, nu se dă nicio mână de ajutor, doar se distruge imaginea fotbalului românesc"

despre situaţia fotbalului românesc:

"A fost o totală surpriză, nu mă aşteptam să găsesc aşa ceva aici. Aveam imaginea unui fotbal plin cu jucători foarte talentaţi, a unei ţări amatoare de fotbal, care are grijă cum îşi creşte tinerii. Realitatea e că există o mare problemă la nivelul juniorilor, în afară de Academia lui Hagi şi de Viitorul, care fac o treabă excelentă. Dacă ne uităm afară, cum se dezvoltă fotbalul, ne dăm seama că ceea ce se petrece azi în fotbalul românesc nu ţine de evenimente de acum 3-4 luni, ci e consecinţa unui sistem vechi de 10-15 ani. Oameni din fotbalul românesc m-au prevenit că am nimerit într-un moment prost: «Că eşti tu, că e altul problemele cu care vă veţi confrunta sunt aceleaşi. Dar, pentru că eşti străin, toţi vor sări pe tine»".

despre critică şi respect:

"Mă aşteptam la critică, dar nu la critică fără pic de respect! Eu unul ofer respect oricărui jurnalist, chiar dacă mă critică. Ofer respect fiecărui antrenor, jucător. Dar aici, adesea, se întrece măsura. Noi numim asta libertate de expresie, libertatea media, dar, uneori, iată, nu mai există graniţe. Critica pe care eu o apreciez cel mai mult este aceea care include şi soluţii. Doar oferind păreri fără nicio probă, înseamnă lipsă de respect."

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
729746053841665
Alimert Ozdemir  •  30 Noiembrie 2016, 15:44

In primul rand,Domnu Daum trebuie sa se gandeasca la cea mai buna echipa de start.Nu stai sa te gandesti sa-l bagi de exemplu pe un mijlocas din liga a doua cand ai o optiune mai buna. Iar FRF-ul trebuie sa se gandeasca la o conducere buna.Conducerea e foarte bogata in bani,dar pe ei ce sa-i mai intereseze de fotbalul romanesc.Din cauza federatiei se intampla prostii.Juniorii sunt de doi bani,asta fiindca FRF-ul nu ajuta deloc la formarea fotbalului romanesc.Fiecare cu fel de feluri de discursuri de doi bani. Mai bine am pune o adunare de antrenori decat niste oameni care primesc bani si nu ajuta cu nimic.

balauru48
balauru48  •  30 Noiembrie 2016, 15:18

maine iar scrie Ioanitoaia un articol anti Daum, ca asa e el mai bolsevic...

mmvv80
mmvv80  •  30 Noiembrie 2016, 12:28

Costum frumos , interviuri model doar la fotbal sta prost 5 din 12 puncte , locu 3 in grupa care nu-i chiar grea. Ar trebui sa plece neamtu cu Burlanel la pachet

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close