FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

Selecționerul Daum explică într-un interviu senzațional cum va schimba mentalitatea jucătorilor de la echipa națională: "Vreau să viseze disciplina tactică! Îi fac să se creadă invincibili!"

foto: Raed Krishan, Gazeta Sporturilor
foto: Raed Krishan, Gazeta Sporturilor

Articol de , , - Publicat miercuri, 03 august 2016 01:00

O discuție de o oră și jumătate cu Christoph Daum e prilejul perfect pentru ca noul selecţioner să-și expună pe larg planurile legate de viitorul “tricolorilor”: de la modul de lucru și primele impresii legate de antrenorii și jucătorii români până la colecţia sa de artă deţinută la Koln.

Îmbrăcat la costum și cu o mină serioasă, selecţionerul vine în viteză în sediul FRF de pe stadion, unde tocmai a încheiat un alt interviu pentru televiziune. A întârziat doar două minute faţă de ora stabilită, nu se pune!, și acceptă mai întâi o mică ședinţă foto în holul federaţiei. Se ţine însă un pic și de șotii, căci fotoreporterul Raed Krishan îi arată cum ar trebui să stea, Daum se așază fix în acea poziţie, dar cu spatele la obiectiv! Revine apoi amuzat în postura pentru fotografie, după care urcăm în sala de consiliu a FRF. Se scuză că nu putem dialoga chiar în noul său birou: “E încă în amenajări”.

"Știu că în România oamenii au multe așteptări. Își spun: “OK, a venit un tip din Germania. Va fi mai multă disciplină, independenţă, transparenţă, forţă mentală”. O mulţime de lucruri pe care oamenii le asociază cu Germania. Cred că, pe lângă astea, pot să aduc și multă experienţă internaţională în România. Prima dată când am lucrat în afara Germaniei, în Turcia, am întâlnit o mentalitate diferită. În anumite circumstanţe, e un pic similară cu ce am întâlnit în România. Dar nu poţi compara Turcia cu România"  Christoph Daum,  selecționer România

"Știţi mai bine ca mine că fotbalul Generaţiei de Aur a dominat fotbalul european, chiar pe cel mondial. România a fost o adresă de top. A dovedit că are un potenţial remarcabil și sunt sigur că împreună îl putem reînvia. Sigur, nu pot face totul peste noapte. Nu sunt un Mesia. Sunt un muncitor dedicat și încerc să fac mai mult decât promit prin vorbe. Asta mă interesează: să vorbesc puţin și să fac mult" Christoph Daum, selecționer România

Daum spune că-și dorește o naţională care să nu cedeze niciun pas în faţa adversarului, indiferent de anvergura lui, și anunţă că va pregăti o echipă care să fie activă și să alerge după modelul Borussiei Dortmund din timpul lui Klopp. Puteți citi prima  parte a interviului cu selecționerul  în ediția tipărită sau în Gazeta Digitală, aici! Nu rata cele 4 pagini cu dezvăluirile lui Daum!

ALTE ARTICOLE EXCLUSIV PRINt

Președintele nou înființatului AFC Rapid, Horia Manoliu: "Nu suntem o clonă! Ăsta e Rapidul adevărat!"

Galerie foto impresionantă cu reacțiile steliștilor dinaintea celui mai important meci al sezonului

Mergeți pe mâna noastră! Găsiți cele mai tari ponturi în pagina dedicată pariorilor!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
1609288426001049
Vasiliu Daniel  •  03 August 2016, 14:53
Postat de ovidiu_3003 pe 03 August 2016, 12:00

Nu ti face griji Cristi ...o sa te califici cu nationala la mondialul rusesc ...important este sa nu iei mai mult de un jucator de la fcsb ..,.astia sunt tradatori prin vocatie ...

hahaha .. stai chill ca tot de la steaua vin jucatorii la nationala :d Tare declaratia ui Daum "O sa`i fac sa se creada invincibili " le da cocaina la jucatori :)) O sa avem nationala Luptatorii Luminii :))

sakamoto
sakamoto  •  03 August 2016, 14:27

Herr Daum citiva arbitri cinstiti din Germania, cind aduci?

946199078754644
Tavi A'visi  •  03 August 2016, 14:17

Reden ist Silber, Schweigen ist Gold ! Gib Gas Christoph und rede weniger. Viel Glück !...

Vezi toate comentariile (31)
Comentează