FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U 21 - ANGLIA U 21, AZI, 14:30, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Sfatul "bătrînilor" pentru lupii tineri » "Luaţi-i tare!"

Articol de GSP - Publicat marti, 12 octombrie 2010 00:00

Componenţii "naţionalei" de tineret care a jucat la Euro 1998 îi sfătuiesc pe băieţii lui Săndoi să atace Anglia încă din start.

Singura calificare a României U21 la un Campionat European datează din urmă cu 12 ani, cînd turneul a şi fost găzduit la Bucureşti. Pe vremea cînd, pentru a merge la turneul final, trebuia doar să cîştigi grupa preliminară, fără să mai treci obligatoriu şi printr-un play-off.

"Jucaţi cu cap!"
"Era mai uşor să te califici la vremea aceea. A fost o performanţă extraordinară pentru mine şi pentru întreaga echipă", spune Ionel Dănciulescu, unul dintre "tricolorii" care au jucat în '98 împotriva Olandei (1-2), Germaniei (0-1) şi Rusiei (1-2).

"Un turneu final e altceva, alt aer, alte trăiri! I-am văzut pe băieţi cu Rusia şi dacă vor avea acelaşi tupeu şi aceeaşi motivaţie, atunci singur ne calificăm. Trebuie să atacăm, să jucăm inteligent, dar să fim atenţi să nu luăm gol, pentru că sînt sigur că vom înscrie", crede Iulian Miu, component al generaţiei '98.

Presing sufocant
Colegul său de atunci, Eugen Trică, e categoric: "E o generaţie de excepţie şi sigur se va califica! Eu i-aş lua tare de la început. Cu presing sufocant şi să le dăm două-trei goluri. M-aş duce peste ei! Emil e un antrenor foarte bun, va găsi formula perfectă!".

Trică, acum jucător la Chiajna în Liga a doua, l-a lăudat pe Gardoş, care declarase în urmă cu două zile: "Calificarea cu tineretul la Euro e mai importantă decît o victorie în derby-ul cu Dinamo!". "Îmi place băiatul ăsta! E foarte inteligent! Normal că o calificare la un turneu final e mai importantă decît un meci de campionat! Poate să te bată Dinamo şi cu 7-0, dar să ajungi la Euro e ceva fantastic!".

"Băieţii să aibă curaj, încredere în forţele lor, pentru că Anglia nu e imposibil de bătut! Avem o echipă puternică, jucăm acasă, ne calificăm!"
Ionel Dănciulescu

"Avem o generaţie excelentă, toţi joacă la echipele lor de club, iar calificarea le-ar creşte şi mai mult valoarea"
Iulian Miu

"Va fi dificil, însă nu imposibil! Băieţii să alerge mai mult decît adversarii şi atunci sînt sigur că totul va ieşi bine. Pentru un asemenea meci trebuie dăruire totală!"
Florentin Petre

"Acum 12 ani i-am razbit pe toţi în grupe, iar la turneul final ne-au cam făcut toţi. Cîştigăm 1-0, gol Andrei Ionescu. Sînt o generaţie la fel de bună ca a noastră, merita să se califice"
Ionuţ Luţu

Indicaţii pentru Papp
Emil Săndoi pregăteşte în amănunt partida de azi. La antrenamentul de ieri, a vorbit minute bune în şir cu stoperul Paul Papp. Selecţionerul de tineret i-a cerut jucătorului său să strîngă mai mult în zona fundaşului stînga, Ştefan Bărboianu. Acesta încearcă astfel să evite situaţiile în care englezii ar rămîne unu contra unu cu portarul Silviu Lung jr.

Liviu Ganea nu poate
Chiar dacă a revenit la antrenamentele "naţionalei" de tineret, atacantul lui Dinamo nu e recuperat sută la sută după accidentarea la aductori şi nu va juca astăzi. La şedinţa de ieri, Liviu Ganea nu a rezistat decît zece minute la miuţă, făcînd apoi semn către stafful tehnic că nu mai poate continua. El are şanse minime să prindă banca de rezerve.

Asaltaţi de fani
Cîteva zeci de suporteri au venit să urmărească antrenamentul de ieri al selecţionatei de tineret. Iar aceştia nu au ratat ocazia să-şi facă o poză sau să ia un autograf de la Torje&Co. Nici Emil Săndoi nu a scăpat de atenţia fanilor, el pozîndu-se şi alături de un "tricolor". Găman a fost încurajat de un suporter craiovean: "Hai, Valerică! Să nu treacă nimeni de tine!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
double07
double07  •  06 Octombrie 2011, 22:12

aham...la fel cum faceti si voi....

cristimcl
cristimcl  •  12 Octombrie 2010, 13:22

D-aia n-ai "comentat" nici tu la subiect...

milan6
milan6  •  12 Octombrie 2010, 12:06

ce de comentarii! de,daca nu e despre steaua sau nea jiji!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează