FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - INSULELE FEROE, AZI, ORA 19:00, ÎN DIRECT PE TVR1, LIVETEXT PE GSP.RO

Sînt regi printre „pitici” » ”Tricolorii” n-au avut niciodată în istorie probleme împotriva reprezentativelor mici

Articol de , - Publicat duminica, 29 martie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 28 martie 2015 21:46

Dacă cele mai mari ”catastrofe” ale României au fost date de victorii la limită, echipe precum Portugalia şi Italia au pierdut puncte în dueluri cu liliputanii Europei.

Prima reprezentativă are un palmares curat: "tricolorii" nu s-au împiedicat niciodată în preliminarii de outsiderii grupei, în timp ce granzii Europei au clacat cel puţin o dată în faţa unei formaţii ca Liechtenstein, Luxemburg sau Insulele Feroe.

Pentru România, cele mai mari "catastrofe" în faţa echipelor mici au fost reprezentate de victorii pe muchie de cuţit, cea mai recentă în preliminariile pentru CM din 2010, chiar în compania adversarilor de astăzi.

Selecţionata antrenată atunci de Răzvan Lucescu obţinea greu trei puncte la Torshavn, în 10 oameni, după o eliminare a lui Ghionea în repriza secundă. Cociş îi scutea atunci pe "tricolori" de o ruşine, cu un şut norocos de la marginea careului.

Şi coloşii plîng cîteodată
Italia a înregistrat anul trecut poate cel mai umilitor rezultat din istorie, cînd a remizat pe terenul celor din Luxemburg, 1-1, în preliminariile CM din Brazilia. Nici Portugalia nu s-a lăsat mai prejos în 2004, cînd modesta selecţionată din Liechtenstein obţinea un punct uriaş în faţa lusitanilor, 2-2, cu Cristiano Ronaldo pe teren.

Şi Turcia a trecut printr-un episod neplăcut înaintea CE din 2008, cînd a încasat două goluri de la selecţionata Maltei şi a terminat la egalitate.

Peste contracandidate
Adversarii "tricolorilor" din Grupa F se înscriu şi ei pe lista ruşinii: dacă Grecia a încasat-o la Atena chiar de la Insulele Feroe anul trecut (0-1), Irlanda de Nord a cunoscut ruşinea de două ori în 2013. După ce remizaseră în Malta, britanicii au primit trei goluri şi au fost învinşi la Luxemburg (3-2).

15 goluri a marcat România în poarta adversarilor de astăzi

284 de săptămîni au trecut de la ultimul meci cu Insulele Feroe

10 grade Celsius va fi temperatura la Ploieşti la ora meciului

656778-romania-feroe-caseta.jpg

*click pe imagine pentru mărire

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Decarul Dodel
FRF a anunţat ieri numerele pe care "tricolorii" le vor purta în duelul cu nordicii. Surpriza e chiar controversatul săptămînii, Cristi Tănase, care va evolua pentru prima reprezentativă cu numărul 10 pe tricou. Fundaşul lui CSU, Bogdan Vătăjelu, a rămas în afara lotului pentru confruntarea din această seară, după ce Răzvan Raţ a reuşit să se recupereze după accidentarea la aductori.

"Sînmărtean, principalul pericol"
Lars Olsen a vorbit despre reprezentativa României înaintea confruntării de la Ploieşti: "Sînmărtean e cel mai bun jucător al lui Iordănescu, foarte creativ la mijlocul terenului. După părerea mea, întîlnim cea mai bună echipă din grupă. Am reuşit o surpriză cu Grecia şi vom încerca acelaşi lucru şi cu România, dar va fi dificil".

INBOX:
- VREME. Anghel Iordănescu speră ca gazonul de pe "Ilie Oană" să nu fie afectat de vremea din ultimele zile. "Am o singură temere: terenul. Sper ca organizatorii să facă tot posibilul ca noi să putem juca aşa cum ne dorim", a declarat Iordănescu.
- INVITAŢI. Persoanele invitate la Adunarea Generală de mîine dimineaţă vor fi prezente şi la partida din această seară, la fel ca foştii internaţionali, toţi cei cu minim o selecţie fiind invitaţi de FRF la meci.
- MESAJ. Preşedintele FRF Răzvan Burleanu: "Prin venirea la Ploieşti vrem să transmitem un mesaj către toţi suporterii din România şi anume că echipa naţională aparţine tuturor".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
bamse1901
bamse1901  •  29 Martie 2015, 17:00

10 trebuia sa fie al lui Lucian

caminero
caminero  •  29 Martie 2015, 16:09
Postat de redsef2005 pe 29 Martie 2015, 13:56

Există mai multe asemenea rezultate negative ale Naţionalei în preliminarii, numai că între timp adversarele respective au mai crescut valoric şi nu mai sunt percepute drept ceea ce erau la ora respectivă, adică echivalentul Andorrei sau San Marino de azi. Doar câteva exemple: în '65, Turcia - România 2 - 1 (!), în '72 Finlanda - România 1 - 1, în '74 Danemarca - România 0 - 0, în '79 Cipru - România 1 - 1, în '80 Norvegia - România 1 - 1... Şi mai sunt, dacă ai răbdare să cauţi şi să vezi că într-adevăr acei adversari nu reprezentau absolut nimic în fotbal la ora meciului.

Nici nu contează dacă însemnau sau nu ceva, contează că erau echipele trase din ultima urnă valorică în preliminariile alea, and that's all. Deci toate exemplele de mai sus sînt perfect corecte.

redsef2005
redsef2005  •  29 Martie 2015, 13:56
Postat de cneius pe 29 Martie 2015, 10:48

Nu cred ca avem palmaresul chiar atit de "curat", sinteti pe linga ca de obicei...calificari WC 2006 Armenia-Romania 1-1.....rezultat care ne-a impiedicat sa mergem la baraj!!! Olanda, Cehia, Finlanda si Macedonia au invins Armenia acasa si deplasare, noi NU !

Există mai multe asemenea rezultate negative ale Naţionalei în preliminarii, numai că între timp adversarele respective au mai crescut valoric şi nu mai sunt percepute drept ceea ce erau la ora respectivă, adică echivalentul Andorrei sau San Marino de azi. Doar câteva exemple: în '65, Turcia - România 2 - 1 (!), în '72 Finlanda - România 1 - 1, în '74 Danemarca - România 0 - 0, în '79 Cipru - România 1 - 1, în '80 Norvegia - România 1 - 1... Şi mai sunt, dacă ai răbdare să cauţi şi să vezi că într-adevăr acei adversari nu reprezentau absolut nimic în fotbal la ora meciului.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează