FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BELARUS 2-2

Sîntem în aer! » ”Tricolorii” au ratat matematic şi calificarea la Euro 2012, pierzând şi şansa primului succes pe Naţional Arena

Articol de - Publicat sambata, 08 octombrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 08 octombrie 2011 01:16

Golurile lui Mutu n-au fost suficiente pentru a trece de Belarus. Nu ne-a mai rămas decît să ne facem din nou vise pentru viitoarea campanie, cea a Mondialului din 2014


România - Belarus a fost meci oficial pînă s-a terminat încălzirea alor noştri şi tatonarea de la Zenica. Speranţa aceea care moare ultima şi-a dat obştescul sfîrşit în mintul 12 al meciului din Bosnia şi a transformat partida ce urma să înceapă la Bucureşti într-una amicală. Nu ne făcusem prea multe gînduri, aşa că ne-am aşezat comod în luxul Arenei Naţionale pentru a vedea ce ne aşteaptă în preliminariile 2014.

Click aici pentru FOTO!

Pasă de geniu pentru 1-0
Ne-am bucurat că la prim-planurile de dinainte de imnuri Mutu şi Tamaş arătau fresh, că Victor Piţurcă a îmbrăcat treningul norocos din Luxemburg şi că aveam cîţiva fotbalişti pe teren: Mutu, Torje, Sînmărtean, Marica. Din înaltul tribunei am remarcat 4-3-3-ul proactiv al lui nea Piţi, cu presingul arţăgos în terenul advers şi cu posesia aia căutătoare de spaţii. Am tremurat puţin la început, cînd şutul lui Dragun (10) a trecut prin faţa lui Pantilimon şi apoi ne-am bucurat să-l vedem apărînd la pupitru pe Sînmărtean.

Într-un moment cînd Filipenko era pe targă în afara suprafeţei de joc, omul lui Hizo a dat practic startul meciului. O pasă de geniu pentru Torje, cel care i-a oferit lui Mutu cadoul primului gol "tricolor" pe noua arenă (19), părea a fi doar mizilicul unei mese, fără miză, dar îmbelşugate. Din păcate, Lucică, MVP-ul de pînă atunci a ieşit după 10 minute, accidentat. Marica, de trei ori şi Mutu au căutat continuarea showului, numai că eroul avea să apară la cealaltă poartă şi să fie negativ. Cînd lumea se pregătea de un hot-dog american, Moţi a pus-o de-o mămăligă românească şi i-a dat prilejul lui Kornilenko să egaleze. Pauză.

Thanks, Mister!
La casă nouă, nici arbitrul irlandez Alan Kelly nu putea veni cu mîna goală. Binevoitor, omul i-a oferit lui Mutu un penalty (51) greu de acordat pe tărîm britanic, iar golgeterul nostru n-a ratat ocazia de a se apropia la un gol de Hagi.

Thanks, Mister, the show must go on! Dar din nou la poarta noastră, unde Pantilimon a dăruit şi el masa cu o paradă excepţională în situaţie de unu la unu cu Krivets (54). Mutu, cu un semivoleu peste poartă, Torje cu sprinturile sale şi Marica în căutarea golului, au urcat vertiginos numărul decibelilor.

Speranţa Mondialului
Pasăm, pasăm, şi oamenii din tribune se simt bine. E primul meci pe noua arenă în care ai noştri conduc ostilităţile. "România" se aude din ce în ce mai des, motiv de curaj suplimentar şi de călcîie, singurul capitol la care sîntem, vorba regretatului nea Traian Tomescu, campioni mondiali.

Ce mai! Am uitat că am mai ratat o calificare, dar ne simţim bine. Şi ce dacă ne-a egalat Dragun? Sîntem obişnuiţi. Aşa că la o oră şi jumătate după ce ne-a murit speranţa Euro 2012, ne-a apărut aceea a Mondialului brazilian. Cine spunea că a murit speranţa?

Grupa D
1    Franţa         9    20
2    Bosnia        9    19
3    Romania        9    13
4    Belarus        10    13
5    Albania        9    8
6    Luxembourg    10    4

Franţa şi Bosnia au asigurate primele două locuri, joacă numai pentru calificarea directă la Euro. Iar calificarea se dispută chiar în meci direct, la Paris, pe 11 octombrie.

Ultraşii împotriva FRF şi LPF
În jur de 30 de suporteri n-au avut nici o treabă cu meciul de aseară: au scandat timp de 90 de minute împotriva conducerii FRF şi LPF, aducînd injurii lui Mircea Sandu şi lui Dumitru Dragomir. Nu l-au iertat nici pe Gigi Becali sau pe Adrian Mititelu. Ultraşii provenind din "Peluza Sud" a Stelei au fost păziţi de către un grup de jandarmi, care erau pregătiţi să intervină în orice moment dacă situaţia degenera. (Andrei Crăiţoiu)

Sînmărtean accidentat, "Prinţul" revine după 2 ani
Victor Piţurcă a decis să-l bage pe teren pe jucătorul Universităţii Cluj, Adrian Cristea, în minutul 27, în locul mijlocaşului vasluian Lucian Sînmărtean, ieşit accidentat, cu o întindere. Ultimul joc al lui Cristea la prima reprezentivă a fost la partida pierdută clar de echipa noastră cu Serbia, 0-5, de pe 10 octombrie 2009. Astfel, Cristea şi-a făcut revenirea la "naţională" după doi ani. (Andrei Crăiţoiu)

Raţ, intrare horror
În debutul reprizei secunde, Raţ a avut o intrare criminală (min 47) la Kornilenko, pentru care ar fi putut fi chiar eliminat. Faza a părut copiată la indigo după cea din partida România-Italia 1-1, la Euro 2008: acelaşi Raţ l-a accidentat atunci pe coechipierul său Mirel Rădoi provocîndu-i o fractură de piramidă nazală. Aseară, bielorusul a scăpat mult mai uşor, cîtă vreme Rădoi a fost nevoit acum trei ani să poarte mască pe teren după contactul cu Raţ. Cartonaşul galben primit aseară de fundaşul stînga îl face indisponibil pentru ultima partidă din aceste preliminarii, cu Albania.

Moţi, gafeur ca titular
Moţi a fost aseară pentru prima dată titular la echipa naţională, iar acest lucru s-a văzut la greşeala comisă la faza golului din care bieloruşii au egalat, 1-1. Stoperul dinamovist în vîrstă de 26 de ani a bifat contra Belarusului cea de-a cincea selecţie, precedentele adunîndu-le în urmă cu trei ani, cînd a şi făcut parte din lotul pentru Euro 2008. În total are jucate 185 de minute, dintre care 95 ca rezervă.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (78)
xstream
xstream  •  08 Octombrie 2011, 22:26
Postat de csa21 pe 08 Octombrie 2011, 10:36

Cand ziceam ieri ca Pantilimon incaseaza cam doua goluri pe meci la nationala nimeni nu credea. A luat doua in Franta si altele doua in Bosnia. Mai bine juca Balgradean. Cum a luat nota 7? Tremuram noi la loviturile libere cand in poarta este Tatarusanu, dar in rest nu avem portar mai bun ca el. Ce cauta Cocis la nationala? Moti doarme pe teren, Rat a cam facut la fel cand e vorba de aparare.

balgradean :D

lp64
lp64  •  08 Octombrie 2011, 21:25

”Tricolorii” au ratat matematic şi calificarea la Euro 2012". In ce limba este "compusa" aceasta propozitie, si ce vrea sa insemne, de fapt, ceea ce se spune in titlu?

bozgor
bozgor  •  08 Octombrie 2011, 20:39

ce p[usca lui avram iancu ? nationala asta are numai printi , briliante si alte pretiozitati dar valoare ZERO. huoooooo

Vezi toate comentariile (78)
Comentează