FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U17 - BELGIA U17 0-0

Start nul » România U17 a pornit cu frîna trasă Turneul de Elită pentru calificarea la Euro 2014: 0-0 cu Belgia

Articol de - Publicat marti, 25 martie 2014 00:00 / Actualizat luni, 24 martie 2014 23:23

Formaţia lui Costel Gîlcă putea să tranşeze partida în prima repriză, cînd a beneficiat de ocazii mai numeroase. Stoperul Nedelcu s-a accidentat. Următorul meci e mîine, cu Bosnia, se califică doar prima clasată.

"Tricolorii" mici au pornit cu o remiză Turneul de Elită din Scoţia pentru calificarea la Europeanul din luna mai, găzduit de Malta. Iar eroul "naţionalei" lui Gîlcă a fost portarul Tordai, care a avut intervenţii magistrale în faţa belgienilor: a salvat inclusiv o reluare periculoasă din 5 m, în minutele de prelungire.

Cinci şanse mari de gol
Marile ocazii ale României au fost ratate de Ivan (foarfecă), Stoica, Deaconu, Petre şi Vîlceanu, ultimul realizînd o cursă spectaculoasă spre finalul jocului, încheiată cu o centrare parată de portarul belgian.

Fundaşul central Dragoş Nedelcu (Viitorul) a părăsit terenul accidentat în minutul 33, medicii speră să-l recupereze pentru al doilea meci, contra Bosniei, mîine.

"Ieşirea lui ne-a afectat, e un om care iese des cu mingea la picior şi sprijină construcţia, fiind determinant în jocul poziţional", a explicat "principalul" Costel Gîlcă pentru frf.ro.

Gîlcă: "Am început mai ezitant"
A completat: "E un rezultat care ne păstrează şansele de calificare. Am început mai ezitant, dar am reuşit apoi să controlăm partida. Remarc atitudinea jucătorilor". La turneul final se califică doar prima clasată din grupă.

"Puteam să-i batem. Mă aşteptam ca Belgia să fie o echipă puternică, un avantaj a fost că îi cunoşteam, pentru că mai jucaserăm împotriva lor. Teoretic, Bosnia se anunţă un adversar mai slab" ( Florentin Pham, mijlocaş România U17, pentru frf.ro)

Echipa României
Tordai - Lovin, Cr. Manea, Nedelcu (33, Hasnaş), Panait - Deaconu, Pham, Vîlceanu - P. Petre (65, Grecu), Ivan, Al. Stoica (72, Mustaţă)

În celălalt meci al grupei, Scoţia a învins Bosnia, 2-0.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
nesv1234
nesv1234  •  25 Martie 2014, 09:51
Postat de bamse1901 pe 25 Martie 2014, 09:20

Belgia era favorita la pariuri, asa ca eu cred ca a fost totusi un rezultat bun, castigi urmatoarele 2 si mergi mai departe

Era favorita doar datorita echipei de seniori si pt ca ne batusera in ultimul meci. Ieri trebuia sa ii batem...

bamse1901
bamse1901  •  25 Martie 2014, 09:20

Belgia era favorita la pariuri, asa ca eu cred ca a fost totusi un rezultat bun, castigi urmatoarele 2 si mergi mai departe

Vezi toate comentariile (2)
Comentează