FOTBAL  »  NATIONALA  »  BUMBESCU DEMIS

Ştefan Iovan i-a alcătuit un rechizitoriu dur, dar onest, lui Bumbescu: ”Mari carenţe profesionale”

Adrian Bumbescu a suferit patru înfrîngeri umilitoare în doar două săptămîni
Adrian Bumbescu a suferit patru înfrîngeri umilitoare în doar două săptămîni

Articol de - Publicat sambata, 25 mai 2013 00:00 / Actualizat vineri, 24 mai 2013 20:49

Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă. Ungureanu (U17) şi Augustin (U18) sînt şi ei în pericol să părăsească loturile pe care le conduc. Doar Răducioiu, la U15, e sigur că-şi va duce munca mai departe.

Iovan şi Bumbescu au fost colegi la Steaua vreme de 7 sezoane (1984-1991) şi au jucat unul lîngă altul în defensiva roş-albaştrilor. Inclusiv în finala de la Sevilla din '86, cînd ambii s-au aflat în trupa care a adus la Bucureşti unicul trofeu continental din istoria fotbalului românesc: Cupa Campionilor Europeni.

Viaţa i-a unit şi cu poveşti boeme, savuroase, legate de nopţi întregi petrecute împreună la un şpriţ tineresc. Iar în ultimele 10 luni, "Moţăţei" şi "ministrul apărării", supranumele cîştigate de cei doi din vremea cînd îşi rupeau genunchii pe gazon, au colaborat la FRF: Iovan ca supervizor al loturilor naţionale de juniori, Bumbescu în postura de antrenor la U16.

Au rupt pisica în Drumul Sării!
Filmul s-a rupt însă ieri, cînd Bumbescu a fost demis din fruntea reprezentativei puştilor născuţi în 1997. Consecinţă a unui şir halucinant de înfrîngeri consecutive în partide amicale: 0-5 cu Belgia, 1-10 cu Germania, 2-4 şi 0-4 cu Austria! Adică un golaveraj ireal de 3-23! "Au purtat o discuţie lămuritoare la un restaurant din Drumul Sării", au povestit apropiaţi ai celor doi foşti internaţionali.

Iar vestea şi explicaţiile oficiale le-a oferit exact Iovan, într-o conferinţă de presă tranşantă şi onestă, aşa cum căpitanul de la Sevilla n-o mai făcuse niciodată în public: "Atunci cînd i-am propus pe Bumbescu la U16 şi pe Ungureanu la U17 am mizat că sînt oameni ambiţioşi şi dornici de rezultate. M-am înşelat, au mari carenţe profesionale!". Ungureanu e probabil să împărtăşească soarta lui Bumbescu după revenirea din turneul efectuat în aceste zile la Chişinău.

"Adversari nestudiaţi, schimbări necontrolate"
Exemplele pentru "Bumbi" vin dinspre turneul ruşinos de la Dublin: "Adversarii n-au fost studiaţi, n-au existat informaţii şi nici reacţie la jocul de presing al nemţilor, care ne-au dat şapte goluri în acest fel! A făcut schimbări necontrolate, i-a umilit pe copii. La partidele din ţară cu Austria le era frică să mai intre pe teren!".

A căutat să ofere şi alte detalii obiective: "Puştii au fost epuizaţi fizic. Cei de la Academia Hagi au trebuit să joace pentru club chiar înainte de plecarea în Irlanda, iar acolo au fost folosiţi cam aceiaşi oameni în cele trei partide disputate în patru zile, fiindcă valoarea lotului nu ne permitea să rulăm mai mulţi jucători".

Două potenţiale soluţii: Iencsi şi Fl. Petre
Ce urmează? Mihail Marian, director tehnic FRF: "Vom face o evaluare completă a fiecărui lot, mai ales că angajamentele tuturor antrenorilor de la juniori se încheie în iulie. Vom cere şi sprijinul lui Dan Apolzan, şeful Şcolii de Antrenori, care conduce o licenţă UEFA pentru juniori. Poate dintre acei tehnicieni vom găsi soluţii optime". Iovan rosteşte şi două nume: "Erau pe listă, anul trecut, Iencsi şi Florentin Petre, de exemplu".

"Daţi-vă dracu' cu presa voastră! V-aţi pus toţi să-mi cereţi demisia!" (Adrian Bumbescu, fost antrenor România U16)

"Am rămas blocat cînd i-am văzut pe copii epilaţi pe piept şi pe picioare! Din păcate, la 16 ani sînt mai interesaţi de felul în care arată goi decît de educaţie şi de acumulările fotbalistice" (Mihail Marian, director tehnic FRF)

"Nu e corect să vorbim de dezastru. E un moment trecător, avem copii buni, lucrurile se pot îndrepta. Ştiţi că în ultimul an şi jumătate au debutat în liga întîi 26 de puşti din circuitul «naţionalelor» de juniori? Nu e puţin!" (Ştefan Iovan, supervizor loturi juniori)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
redsef2005
redsef2005  •  29 Mai 2013, 13:13

"Au purtat o discuţie lămuritoare la un restaurant din Drumul Sării"... De fapt, de aici a plecat scandalul între Bumbi şi Fane, că niciunul nu a vrut să achite nota!

dynamovist
dynamovist  •  28 Mai 2013, 02:21
Postat de buratinos pe 25 Mai 2013, 16:54

Iar Bumbi era treaz...este?

Super tare!

petrusm
petrusm  •  26 Mai 2013, 20:29

IOVAN &BUMBESCU ....

Vezi toate comentariile (15)
Comentează