FOTBAL  »  NATIONALA  »  UNGARIA - ROMÂNIA, VINERI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE TVR1, LIVETEXT PE GSP.RO

Tamas Hajnal, playmakerul Ungariei, îi avertizează pe "tricolori": ”Noi, maghiarii, nu cedăm niciodată!”

Hajnal (centru) l-a păcălit deja pe Emre (stînga), căpitanul turcilor, şi încearcă să mai dribleze un adversar // Foto: Reuters
Hajnal (centru) l-a păcălit deja pe Emre (stînga), căpitanul turcilor, şi încearcă să mai dribleze un adversar // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 21 martie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 20 martie 2013 19:46

Colegul lui Maxim la Stuttgart apreciază că "românii au mai multe individualităţi, dar noi sîntem mai echipă. Mai motivaţi, mai bătăioşi”.

Pentru fanii Stuttgartului, Tamas Hajnal, 32 de ani, e persona non-grata de-o bucată de vreme. L-au tot fluierat din cauza evoluţiilor slabe şi a trecutului la rivala Karlsruhe, iar antrenorul Labbadia, ca să-l protejeze, a decis să nu-l mai folosească "acasă".

La "naţionala" Ungariei, în schimb, colegul lui Alexandru Maxim este una dintre piesele grele în ansamblul gîndit de selecţionerul Sandor Egervari.

"Senzaţie de antrenament"

- Tamas, într-un asemenea moment, e o eliberare să vii la lot?
- Se poate spune şi aşa. Dar dacă la club am traversat o criză, pe care sper s-o fi încheiat duminică, după victoria de la Frankfurt, nu e numai din cauza mea. Toţi am jucat slab.

- Tu ai rămas pe bancă şi la Frankfurt, Maxim a evoluat 21 de minute. Avantaj România?
- Vom vedea vineri. Am vorbit de mai multe ori cu Alex despre meciul de la Budapesta. Ne-am şi tachinat un pic, dar amîndoi sîntem foarte motivaţi şi abia aşteptăm să ne revedem pe teren.

- Jucaţi fără suporteri. E un handicap pentru Ungaria?
- Poate o să vă mire, dar şi României îi va fi greu pe un stadion gol. Credeţi-mă, ştiu ce spun. Am trăit recent o asemenea experienţă la Roma, cînd am jucat cu VfB contra lui Lazio, În Europa League. Senzaţia a fost tare neplăcută inclusiv pentru noi, deşi eram oaspeţi. Parcă era un antrenament.

"Ne ia valul"

- La Budapesta s-a scris că am fi intervenit noi la FIFA pentru ca Ungaria să fie pedepsită după acel amical cu Israel din august...
- Sincer să fiu, pe noi, jucătorii, chiar nu ne interesează intrigile astea. Şi nici nu pot aprecia în ce măsură se fac vinovaţi fanii noştri de scandări antisemite fiindcă n-am fost la amicalul respectiv. Dar dacă FIFA a luat măsura asta trebuie s-o respectăm.

- Între România şi Ungaria există o rivalitate istorică, iar politicienii pun de multe ori sare pe foc. Cum se răsfrînge asta asupra voastră, a jucătorilor?
- Ştiu că e o mare rivalitate, dar vă spun eu că e mai mare în tribune decît pe teren. Ne ia valul şi pe noi, e adevărat, însă cînd începe meciul ne gîndim în primul rînd la joc. Şi aşa va fi şi vineri, cînd vom face totul ca să cîştigăm.

"Bine că nu vine Marica"

- Care-i punctul forte al Ungariei şi unde-s românii mai tari?
- România are mai multe individualităţi. O văd un pic peste Turcia, pe care a bătut-o la Istanbul cu o foarte bună organizare a jocului şi contraatacuri rapide. Noi, în schimb, sîntem mai echipă. Mai motivaţi, mai bătăioşi. Noi, maghiarii, nu renunţăm, nu cedăm niciodată. Am demonstrat-o cu turcii, care ne-au condus cu 1-0 la Budapesta şi i-am învins cu 3-1.

- Aţi scăpat de Marica...
- Nici noi nu-i avem pe Juhasz şi pe Zoltan Gera. Însă tocmai în asta constă forţa unei echipe. Să poată suplini asemenea absenţe. Cu Marica am fost coleg la Stuttgart vreo şase luni în 2011, apoi a plecat la Schalke. N-a fost o perioadă fericită pentru el, clubul îl suspendase. E un atacant foarte bun, foarte important pentru România şi de aceea cred că ne va fi un pic mai uşor în absenţa lui.

- E decisiv meciul de vineri pentru locul secund în grupă?
- Important, da. Decisiv, n-aş zice. Cîştigătoarea va lua o opţiune serioasă, într-adevăr, dar mai e de jucat. Iar eu n-aş scoate nici Turcia din calculele pentru locul 2. E încă periculoasă.

"Pe România o văd un pic peste Turcia, pe care a bătut-o la Istanbul cu o foarte bună organizare a jocului şi contraatacuri rapide" (Tamas Hajnal, mijlocaş Ungaria)

"Cîştigătoarea de vineri va lua o opţiune serioasă, într-adevăr, dar mai e de jucat. Iar eu n-aş scoate nici Turcia din calculele pentru locul 2. E încă periculoasă" (Tamas Hajnal, mijlocaş Ungaria)

CARTE DE VIZITĂ
Data naşterii: 15 martie 1981 (32 ani)
Cluburi: Ferencvaros (1997), FC Vac (1997), Schalke (1997-2004), St. Trond (2004-2006), Kaiserslautern (2006-2007), Karlsruhe (2007-2008), Dortmund (2008-ianuarie 2011), Stuttgart (din ian. 2011)
Selecţii/goluri la naţională: 53/6
Trofee: campion al Germaniei cu Borussia Dortmund (2010-2011), Balonul de Aur Al Ungariei (2007, 2008), Jucătorul Anului în Ungaria (2007)*

* Balonul de Aur se acordă în Ungaria pe baza voturilor jurnaliştilor şi ale suporterilor. "Jucătorul Anului" e o distincţie pe care o acordă Federaţia.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
thefisherking
thefisherking  •  21 Martie 2013, 15:23
Postat de graph pe 21 Martie 2013, 10:04

Domnule Aurelian Botezatu, Se pune gaz pe foc si sare pe rana. Niciodata nu s-a intamplat nimic spectaculos cand s-a pus sare pe foc :-)

Daca pui sare pe foc, se produc scantei. ma indoiesc ca autorul stie asta, dar fara sa vrea, nu a gresit decisiv...

thefisherking
thefisherking  •  21 Martie 2013, 15:22

Chiar nu inteleg de ce trebuie sa reactionati in halul asta, omul a vorbit frumos si nu a jignit pe nimeni, dimpotriva. Fratilor, treziti-va, e un sport si nimic mai mult. Ce faceti daca pierdem, va sinucideti? Romanii si maghiarii vor continua sa traiasca unii langa ceilalti si inca destul de bine, indiferent de elucubratiile lui Vadim sau Verestoy. Cred ca e normal sa existe si mononeuronali care sa puna botul la provocari ieftine, dovada fiind ce a patit pustoaica aceea cu bentita tricolora, dar haideti sa nu ne transformam toti in niste oi bete, pe care doi sau trei caini le mana unde vor.

supermandolar
supermandolar  •  21 Martie 2013, 11:30

"Niciodată nu cedam , dar pierdem mereu" :))

Vezi toate comentariile (11)
Comentează