FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Opinie contra curentului a fostului jucător de la FCSB și Rapid: „Am avut pase peste Spania”

Tiberiu Bălan
Tiberiu Bălan

Articol de - Publicat vineri, 13 octombrie 2023 10:29 / Actualizat vineri, 13 octombrie 2023 11:46

România a remizat cu Belarus, scor 0-0, și a pierdut șansa de a urca pe primul loc în grupa de calificare la EURO 2024. Tiberiu Bălan (42 de ani) este optimist după remiza de la Budapesta.

  • După 7 meciuri disputate, România ocupă poziția secundă în grupa I, cu 13 puncte.
  • „Tricolorii” se află la un punct sub Elveția și la două peste Israel, dar echipa lui Edward Iordănescu are un meci în plus jucat față de vecinele de clasament.
  • România - Andorra este duminică, 15 octombrie, de la 21:45. Meciul de pe Arena Națională va fi transmis de Antena 1 și va fi liveTEXT pe GSP.ro.
Detaliul care l-a scos din sărite pe Ionel Ganea la echipa națională: „Un fel de morții cu răniții! Ce calm, când noi n-avem atacant și nu batem?”
ROMÂNIA
Detaliul care l-a scos din sărite pe Ionel Ganea la echipa națională: „Un fel de morții cu răniții! Ce calm, când noi n-avem atacant și nu batem?”

Tiberiu Bălan, fostul mijlocaș lateral, vede partea bună a jocului prestat de naționala României. Acesta consideră că selecționata lui Edward Iordănescu a crescut în omogenitate și va face meciuri și mai bune pe viitor. 

VIDEO. Tibi Bălan nu e dezamăgit de echipa națională: „Îmi place stilul lui Edi! Echipa se va dezlănțui sub comanda lui”

„Eu zic că a fost un meci bun față de meciurile precedente. Am avut o posesie foarte bună, am avut pase peste Spania, foarte multe pase reușite. Am verticalizat foarte repede jocul. E greu să ai o posesie cu progresie directă. 

Am încercat. Din păcate, nu am fost inspirați în ultimii 20 de metri. Ne-a lipsit ceva, dar nu e o problemă majoră. Îmi place stilul lui Edi, faptul că a mers pe ideea de omogenitate și asta se vede de la meci la meci. Sunt sigur că echipa se va dezlănțui pe viitor, mie îmi place”, a spus Tiberiu Bălan, la GSP live.

Tiberiu Bălan: „Să ne uităm la ce avem în ogradă”

„Noi trebuie să ne vedem de meciurile noastre, să nu ne intereseze ce fac adversarii. România nu a luat gol în ultimele meciuri. Și-a creat ocazii. Avem șansa să profităm de situația celor din Israel. 

Să fim încrezători. Să vină un val de încurajare și optimism, chiar dacă rezultatele nu sunt mereu pe măsura așteptărilor. Văd o echipă omogenă care își dorește. E pe drumul cel bun. 

Sunt jucători criticați, poate nu sunt la nivelul la care vor cei din Generația de Aur. Văd că tot sunt criticați, dar nu poți să te aștepți să fie la nivelul tău. 

Să ne uităm la ce avem în ogradă. Trebuie o strategie încă de la U15. Să avem o mentalitate de învingători, implementată la toate selecționatele. Mi-a plăcut la meciul de aseară că am avut răbdare, nu ne-am mai grăbit ca în meciurile precedente”, a continuat fostul fotbalist.

În prezent, Tibi Bălan antrenează echipa U19 a celor de la FC Voluntari.

În cariera sa, Tibi Bălan a jucat pentru U Cluj, Rapid, Gaz Metan, Sportul Studențesc, FC Timișoara, Unirea Urziceni, FCSB, Voluntari și Farul Constanța.

7 meciuripentru România are Tiberiu Bălan

Fostul mijlocaș are în palmares două titluri de campion. Unul cu Unirea Urziceni (2008-2009) și unul cu FCSB (2012-2013).

Citește și:

E mai rău decât se preconiza! Albion Rrahmani are fractură! E OUT minimum 3 luni și ratează meciurile cu FCSB și CSU Craiova
RAPID
E mai rău decât se preconiza! Albion Rrahmani are fractură! E OUT minimum 3 luni și ratează meciurile cu FCSB și CSU Craiova
Gestul unui „tricolor” l-a enervat pe Basarab Panduru: „Nu vreau să mai văd niciodată asta la echipa națională!”
BELARUS - ROMÂNIA 0-0
Gestul unui „tricolor” l-a enervat pe Basarab Panduru: „Nu vreau să mai văd niciodată asta la echipa națională!”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (10)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  13 Octombrie 2023, 16:07

Sunt de acord pana la un punct. Echipa arata mult mai bine decat in mandatele lui Radoi, Daum sau Contra. Rezultatele sunt de asemenea mult mai bune. Am o problema insa cu propozitia "echipa se va dezlantui pe viitor". Dupa egalul de aseara care scade drastic sansele de calificare, s ar putea ca viitorul echipei, sub comanda lui Edi, sa mai fie de doar 3 meciuri..Daca nu ne calificam, toate elementele bune vor fi sterse cu buretele si va fi schimbat antrenorul..deci..ar fi bine ca dezlantuirea sa vina acum, in aceste jocuri, ca altfel..

cineseu
cineseu  •  13 Octombrie 2023, 16:04

primii vinovati sunt federatia si liga. selectia copiilor se face pe sacose, antrenorii sunt submediocri, coruptia in fotbalul profesionist este foarte densa. Iordanescu habar n-are de tactica, n-am vazut la nici o echipa antrenata de el, asa ceva. sunt slabi jucatorii, dar antrenorii-s pamant.

magic4ever
magic4ever  •  13 Octombrie 2023, 15:43

Am avut pase peste Spania???Alea sunt pase in lateral si inapoi la fundasi?Cate pase filtrante reusite am avut,cate 1-2 am avut?Romania nu are nici o idee tactica cu Iordanescu Jr antrenor si nu o sa ne calificam la euro....sa zica Balan si cate pase reusite am avut cu Israel pe National Arena unde a avut Israel posesie 65% si dublu de pase reusite fata de Romania....ne bucuram ca am avut mai multe pase si posesie decat Belarus care e vai de ea si joaca fara nici o miza toate meciurile...ce rau am ajuns...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează