FOTBAL  »  NATIONALA  »  UNGARIA - ROMÂNIA 0-0

Toate calculele pentru Euro 2016: la cîte puncte distanță e calificarea » Varianta plauzibilă și varianta SF

"Tricolorii" au nevoie de o victorie cu Grecia pentru a nu avea emoții pe finalul acestei campanii

Articol de - Publicat duminica, 06 septembrie 2015 00:00

Cu un succes în fața Greciei, coroborat cu un eventual eșec al maghiarilor la Belfast, România ar mai avea apoi nevoie de o singură remiză cu Finlanda (a) sau cu Feroe (d) pentru a fi calificată matematic la Euro. Scenariile negative țin mai mult de calcule fanteziste.

Rezultatele înregistrate vineri seară în grupa "tricolorilor" lasă deschise numeroase variante de calificare pentru tripleta Irlanda de Nord - România - Ungaria. Iar șansele trupei lui Iordănescu de a merge direct la Euro depind acum foarte mult și de deznodămîntul jocului Irlanda de Nord - Ungaria, care se va disputa mîine, concomitent cu România - Grecia.

Pe finalul campaniei, principala grijă a lui Raț și compania va fi aceea de a păstra avansul față de maghiari, de care acum ne despart trei lungimi. Și trebuie să evităm o situație de egalitate de puncte la finalul preliminariilor, fiindcă băieții lui Bernd Storck au avantajul rezultatelor directe, 1-1 la București, 0-0 la Budapesta, prin prisma golului marcat în deplasare.

VARIANTA PLAUZIBILĂ

În ultimele trei partide, Ungaria joacă acasă cu Feroe și în deplasare cu Irlanda de Nord și Grecia. În mod normal, dat fiind nivelul arătat pînă acum, maghiarii nu vor obține din aceste partide mai mult de 7 puncte, adică succes pe teren propriu, plus o victorie și o remiză afară.

În acest scenariu, României i-ar fi suficiente 5 puncte: eventual trei în Feroe și minimum cîte o remiză la București cu Grecia și Finlanda. Perfect realizabil! O dublă victorie în fața propriilor suporteri ar transforma deplasarea la Torshavn într-o excursie exotică, avînd în buzunar biletele pentru Euro.

Mai mult, dacă îi batem mîine pe eleni, iar ungurii pierd la Belfast, vom fi în situația de a mai avea nevoie de un singur punct din întîlnirile cu Finlanda și Feroe. Practic, vom fi deja la Euro de luni seară!

VARIANTA IMPROBABILĂ

Lucrurile ar deveni mai complicate pentru "tricolori" dacă Ungaria reușește să obțină maximum în ultimele trei meciuri. Ar acumula 21 de puncte, caz în care România va avea nevoie de cel puțin 7 puncte pe traseul Grecia (a) - Finlanda (a) - Feroe (d). Asta ar însemna două victorii și o remiză, ceea ce ar face ca oamenii lui Iordănescu să evolueze sub o presiune teribilă partidă de partidă.

VARIANTA SF

Există și un potențial scenariu în care România poate termina preliminariile pe locul trei și să ajungă în baraj. Dacă Ungaria mai face 7 puncte, Irlanda de Nord mai acumulează 4 puncte, iar "tricolorii" strîng tot 4 puncte, ierarhia finală ar arăta astfel:

  1. Irlanda de Nord    20p
  2. Ungaria    19p
  3. România    19p

În această variantă, am rămîne sub maghiari din cauza rezultatelor directe și ne-am duce la baraj sau am sta la hazardul ierarhiei generale a locurilor 3, cel mai bine clasată mergînd direct la Euro. Dar această aliniere defavorabilă a astrelor ține mai degrabă de fantastic.

Maghiarii visează la cel mai bun loc 3!

Automulțumirea maghiarilor cu o remiză în fața "tricolorilor" a părut deplasată la prima vedere, dar are în spate o foarte posibilă logică a unei calificări directe pentru trupa din țara vecină. Astfel, în acest moment, Ungaria ocupă locul secund în clasamentul locurilor trei, la egalitate cu Albania (11p).

Cu o eventuală remiză la Belfast, plus o victorie acasă cu Feroe, Kiraly și compania pot deveni la finalul campaniei formația cel mai bine plasată în topul locurilor 3 și să obțină astfel biletele pentru Euro, fără să mai treacă prin baraj!

Pentru ei, ar putea să nici nu mai conteze scorul din ultima partidă, la Atena, dat fiind că, aproape sigur, Grecia va încheia seria pe ultimul loc, iar rezultatele ei nu vor conta în stabilirea ierarhiei generale pentru locurile 3!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
cipinho79
cipinho79  •  07 Septembrie 2015, 01:38

varianta horror e sa ne bata grecia si ungaria sa bata in irlanda de nord ;) atunci am cadea pe 3 si intindem mana sa ne ajute grecii :)

lenan
lenan  •  06 Septembrie 2015, 15:43
Postat de Gigi Pop pe 06 Septembrie 2015, 14:07

SA FIM SERIOSI SANTEM CALIFICATI DE CAND AM BATUT GRECIA IN PRIMUL MECI DE CALIFICARE LA GRECI ACASA SI TERMINAM GRUPA PE PRIMUL LOC,PROBLEMA GRAVA E CA NU AVEM VALOARE PENTRU UN TURNEU FINAL,NU VINE NIMIC DIN SPATE,NU SE MAI FAC SELECTI PENTRU COPII SI JUNIORI,TOTUL SE FACE FARA SERIOZITATE SI SUFLET.ASA GRUPA USOARA NU MAI PRINDEM IN URMATORI 100 DE ANI,IAR IN LEGATURA CU LOCUL 7 PE NATIUNI CRED CA AU UITAT SA PUNA UN 3 IN FATA,SA FIM SERIOSI. ROMANIA-GRECIA 1-0,ROMANIA-FINLANDA 1-1,INSULELE FEROE-ROMANIA 1-2.

de acord cu tine, exceptie facind faptul ca nu cred ca vom termina pe primul loc.

124962184519261
Boby Paun  •  06 Septembrie 2015, 14:37

mie teama ca vom tremura pana la meciul cu feroe.treb sa i batem pe greci si finlandezi sau macar o victorie intr-unul din aceste meciuri.ideal ar fi sa piarda ungurii cu irlanda pentru ca apoi ungurii au 3 puncte cu feroe.sunt de parere ca dc feroe nu ramanea in 10 oameni nu mai castigau irlandezii la scor.mai cred ca vom depinde nu numai de rezultatele din grupa noastra dar si de cate puncte vor strange locurile 3 din celelalte grupe.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează