FOTBAL  »  NATIONALA  »  24 DE ZILE MAI SUNT PÂNĂ LA MECIUL CU DANEMARCA

Tribune pline, cod roşu de securitate: meciul cu Danemarca se va juca cu casa închisă, însă România riscă o nouă suspendare

Fanii Rapidului au aprins torţe la meciul cu Polonia din noiembrie 2016
Fanii Rapidului au aprins torţe la meciul cu Polonia din noiembrie 2016

Articol de - Publicat joi, 02 martie 2017 00:00

Sub avertizare FIFA, după asaltul de torţe şi fumigene de la meciul cu Polonia, "tricolorii" riscă să joace următoarea partidă cu porţile închise, dacă împotriva Danemarcei suporterii vor mai provoca incidente.

O veste bună pentru "tricolori" în perspectiva partidei cu Danemarca, din 26 martie. Ieri, în primele două ore în care biletele au fost puse în vânzare online, s-au dat peste 15.000 din totalul de 27.000.

"E clar că stadionul Cluj Arena va fi plin, ceea ce este bine. Dar şi grijile noastre vor creşte proporţional", a spus un federal.

După incidentele cu Polonia, România este monitorizată de FIFA. Deja Arena Naţională din Bucureşti e suspendată pentru acest meci cu Danemarca.

Orice incident, de genul celor petrecute cu "leşii", la partida cu nordicii, va activa automat interdicţia de a juca pe Arena Naţională în următorul meci de acasă.

În plus, fiind consideraţi recidivişti, ar urma încă o sancţiune disciplinară, cel puţin un meci cu porţile închise, pe un alt stadion.  

Mai multe controale, stewarzi şi jandarmi

În aceste condiţii, organizatorii au pregătit deja un plan de securitate fără precedent. Vor exista mai multe cordoane pentru controlul corporal în rândul suporterilor înainte de intrarea efectivă în arenă. La turnicheţi vor fi folosite inclusiv detectoare de metale.

"Tribunele stadionului din Cluj vor fi controlate anti-pirotehnic, chiar înainte de joc, pentru evitarea introducerii torţelor şi petardelor în noaptea de dinaintea partidei, cum se întâmplă de obicei. În loc de 300 de stewarzi, câţi au fost cu Muntenegru, la meciul cu Danemarca vor fi 500, iar numărul jandarmilor va creşte şi el", susţin aceleaşi surse.

La fel de drastic va fi controlul şi în parcări, inclusiv în cele subterane.

Galeriile monitorizate special

În stadion vor fi mai multe zone fără spectatori, patru în colţuri, plus deasupra şi împrejurul spaţiului destinat galeriei daneze, care ar putea număra 800 de fani.

Cea mai mare problemă râmâne cea a posibilelor incidente între galeriile diverselor cluburi româneşti. Organizatorii încearcă "după vinderea biletelor, să identificăm locul în care va sta fiecare dintre grupuri, astfel încât să fie monitorizate special".

Schimbă hotelul

Dacă înainte de partida cu Muntenegru (1-1), "tricolorii" s-au cazat la Grand Hotel, de această dată vor sta la City Plaza, unul de 5 stele, unde au fost rezervate 45 dintre cele 85 de camere ale hotelului.

Acesta are avantajul că este plasat mult mai aproape de stadion, de partea cealaltă a Parcului Central din Cluj.

"La Grand Hotel era prea agitaţie, vânzoleală cu turiştii, fiind un hotel mai mare. La City Plaza va fi mai linişte", au explicat surse federale.

Danezii vor sta la Opera Plaza, un hotel din Centrul istoric al Clujului.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  02 Martie 2017, 10:41
Postat de cneius pe 02 Martie 2017, 10:16

Nu riscam nimic, doar se joaca la Cluj !

Acolo doar jandarmii risca sa ajunga paralizati pe viata....cum a patit ala care filma...

cneius
cneius  •  02 Martie 2017, 10:16

Nu riscam nimic, doar se joaca la Cluj !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează