FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRESĂ

Uite cine vorbeşte! » Un ziarist britanic îl numeşte "totalmente paranoic" pe Mircea Lucescu!

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 septembrie 2010 00:00

Jonathan Wilson spune asta pentru că "Luce" i-a zis: "Anglia - Irlanda de Nord 0-0, meciul din cauza căruia România a ratat prezenţa la CM '86, a fost aranjat". Lucescu, se are, a avut dreptate!

"Lucescu, un om cald, politicos, este totalmente paranoic, remarcînd conspiraţii peste tot în jurul lui", îşi începe Jonathan Wilson caracterizarea pe care i-o face tehnicianului român în cartea "În spatele cortinei".

El continuă: "A calificat România la primul European şi ar fi dus-o şi la Mondialul din Mexic dacă Anglia şi Irlanda de Nord nu ar fi remizat în ultimul joc". La vremea respectivă, în România s-a spus: "Cele două echipe britanice au jucat ţurca să iasă egalul care le-a calificat împreună".

Chiar dacă au bătut în Turcia (3-1), "tricolorii" au încheiat grupa la un punct sub nord-irlandezi, însă cu un golaveraj mai bun, criteriu care i-ar fi trimis la CM.

"Obişnuinţă în România"
Wilson mai povesteşte: "«Nu e corect, meciul a fost aranjat să se încheie la egalitate», mi-a zis Lucescu. O acuzaţie obişnuită în România! Şi chiar dacă s-ar putea să fi fost o dorinţă din partea englezilor să ajute o echipă formată din coechipierii lor de la cluburi, acuzaţia poate fi demontată uşor prin vizionarea meciului".

Lucescu: "Ţintar aranjat"
Jurnalistul n-a avut succes în încercarea de a-i explica lui Il Luce că portarul Irlandei de Nord a prins o zi extraordinară. "«Ştiu foarte bine ce s-a întîmplat», a insistat el. «Am mers la Londra să facem ţintarul grupei şi am vrut să jucăm cu Anglia ultimul meci. Imediat, Harry Cavan, preşedintele federaţiei nord-irlandeze, care era şi vicepreşedintele FIFA, s-a opus. Programul era deja făcut. Şi prima partidă a fost la ei acasă, la inaugurarea noului stadion, cu toţii şefii FIFA în tribună. Am pierdut cu 3-2, cu un gol din penalty şi altul din ofsaid»".

Concluzia britanicului: "Nu pentru prima dată în România, credinţa în conspiraţii a obturat evidenţele. Irlandei de Nord a marcat în acea zi printr-un autogol şi prin Whiteside şi O'Neill. Nici un penalty dubios".

Cine e Jonathan Wilson
Jurnalist sportiv şi scriitor britanic, Wilson îşi publică materialele în The Guardian, The Independent şi Sports Illustrated. A mai colaborat cu revista FourFourTwo şi cu Daily Telegraph. Cartea sa, "În spatele cortinei", a fost publicată în Marea Britanie în 2006 şi redă întîmplări din fotbalul est-european, dinainte şi după căderea regimurilor comuniste.

Şi Nea Vanea suspectase meciul
Ioan Chirilă a remarcat şi el ceva necurat la meciul Angliei în cartea "Lucescu": "Ne-am dat seama că a fost doar o iluzie. M-am gîndit în acea seară la cuvintele lui Robson înainte de meciul nostru pe Wembley: «În ceea ce priveşte partida cu Irlanda de Nord, jucătorii mei, dacă vor putea, vor face scor...». Îmi dădeam seama acum că acel «vor putea» rezolva totul. Realizam, pe de altă parte, că ar fi fost absurd să ceri englezilor să bată pentru ca românii, şi nu nord-irlandezii să mergă în Mexic".

"N-am văzut meciul Angliei, dar am auzit că n-a fost nici un şut pe spaţiul porţii. Ceva-ceva tot a fost, toată lumea a remarcat acest lucru"
Silviu Lung, fost internaţional

"Nici vorbă de paranoia, toţi cunoşteam această conspiraţie. Cu cîteva minute înainte de finalul meciului cu Turcia, nea Mircea plîngea pe tunelul de la vestiare"
Marcel Coraş, fost internaţional

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
redsef2005
redsef2005  •  15 Septembrie 2010, 15:45

... Irlanda republicana si catolica! Dar na, nivelul tau de cultura e undeva sub cel al cimitirului Ghencea, cine poate avea pretentii de la unul ca tine...

redsef2005
redsef2005  •  15 Septembrie 2010, 15:43

Iarasi tu, steauaforever, si eternele tale tampenii! Parca ti-am zis sa te intorci in tarcul tau si sa nu mai behai printre oameni, ca nu iti permite IQ-ul!!! Ai auzit si tu pe undeva de "englezi" si "irlandezi" si hop sa dai tu cu mucii in fasole... Ce stii tu, care nu ai altceva in cap decat "steaua", despre istorie, geografie, politica sau religie??! E vorba aici de Irlanda DE NORD (populatie preponderent protestanta), care face parte din UK, nu de Irlanda republ

steaua1986forever
steaua1986forever  •  11 Septembrie 2010, 12:58

Eu cred ca Ceausescu a facut blatul ala dintre anglia si irlanda. Si de vina este...desigur, Steaua. De fapt, arbitrul ala era Valentin Ceausescu deghizat. Astia care comenteaza pe aici: probabil nu ati cunoscut vreodata cum se gandeste in Anglia sau cum ii "iubesc" englezii pe irlandezi. Vorbiti prostii in necunostiinta de cauza. Daca noi am fi castigat meciurile...nu era nevoie sa mai dam vina pe altii.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează