FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ANDORRA

VIDEO + FOTO Ultrașii cu glasuri vesele » Gălăgie de nedescris pe Arena Națională, la România - Andorra

Articol de , , , - Publicat duminica, 15 octombrie 2023 22:21 / Actualizat duminica, 15 octombrie 2023 22:32

Peste 20.000 de copii entuziaști, fete și băieți, au susținut naționala României la meciul cu Andorra, ridicând nivelul decibelilor, colorând Arena Națională și chiar și jocul „tricolorilor”. 

De multă vreme nu a mai avut națională o galerie atât de numeroasă, trup și suflet pentru „tricolori”, venind cu entuziasm și optimismul datorat vârstei la Arena Națională. Zeci de autobuze și autocare au adus marea de copii îmbrăcați în roșu, galben și albastru, 20.000 de suflete, din toată țara, din Timișoara și până la Ialomița, de la Giurgiu, Ilfov și până în Hunedoara.

România - Andorra 4-0 » Ne-am trezit lideri! Joaca de copii de pe Arena Națională plus egalul miraculos din Elveția ne-au propulsat în fruntea grupei
România - Andorra 4-0
România - Andorra 4-0 » Ne-am trezit lideri! Joaca de copii de pe Arena Națională plus egalul miraculos din Elveția ne-au propulsat în fruntea grupei

Într-un context mondial tot mai beligerant, glasurile, bucuria momentului, zâmbetele și privirile lucind de viață ale puștilor au oferit speranță nu doar pentru fotbal. 

Atmosfera a fost neaoșă, vibrantă, cristalină, în contrast cu scandările fals naționaliste, egocentriste și fără noime care au dus la situația de aseară - dulce penalizare, totuși! - de pe cel mai mare stadion al țării.

VIDEO. Peste 20.000 de copii la România - Andorra: gălăgie de nedescris

Copiii, însoțiți de profesori, de profesoare, de părinți, au trăit o experiență inedită, pentru mulți momentul cu care se vor lăuda prietenilor, acasă, sau vor avea ce povesti, peste ani. 

Suporterii, fără buletin, și-au arătat și afinitatea, cu adevărat, pentru echipa națională, fiindcă unii dintre ei au povestit că vor ajunge în orașele de reședință luni dimineață, la ora 9:00 sau 10:00, la 24 de ore de la plecare! Fără cazare, multe ore pe drumurile țării, doar cu niște sandwich-uri, dulciuri, apă și sucuri, asta unitate pentru patrie!

Ce hărmălaie!

Preferații celor mici? Drăgușin, Ianis, Coman și Horațiu Moldovan, mulți suporteri ai portarului rapidist, semn că puștii au sesizat, și ei, că goal-keeper-ul a fost numărul 1 la națională în ultima perioadă. 

+35 FOTO

În rest, pronosticuri optimiste, unele păstrând izul vârstei, de la 3 sau 4-0 în sus. Cei din tribune și-au făcut datoria, au dat tonul fiecărei acțiuni ofensive, nu s-au enervat și au apostrofat când naționala s-a apărat, au dat energie vitală unei naționale în căutare veșnică. 

Echipa de start a României în meciul cu Andorra:

România: 12. Moldovan – 23. Sorescu, 3. Drăgușin, 15. Burcă, 11. Bancu – 18. R. Marin, 10. Stanciu – 21. Moruțan, 14. Hagi, 17. Fl. Coman – 19. Bîrligea
Rezerve: 1. Niță, 16. Târnovanu – 2. Rațiu, 4. Rus, 5. Screciu, 6. M. Marin, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 9. Drăguș, 13. Mihăilă, 20. Man, 22. Borza
Selecționer: Edi Iordănescu (45 de ani)

Ce meciuri mai sunt de jucat în grupa României:

  • România - Andorra (21:45, Prima TV), Elveția - Belarus (15 octombrie)
  • Israel - Elveția (15 noiembrie)
  • Israel - România, Belarus - Andorra, Elveția - Kosovo (18 noiembrie)
  • România - Elveția, Andorra - Israel, Kosovo - Belarus (21 noiembrie)
  • Kosovo - Israel (amânat pentru o dată ce urmează a fi stabilită)

Citește și alte știri despre România - Andorra: 

Preliminarii Euro 2024 » Incredibil deznodământ în Elveția - Belarus + Încă un rezultat mare pentru Republica Moldova
PRELIMINARII EURO 2024
Preliminarii Euro 2024 » Incredibil deznodământ în Elveția - Belarus + Încă un rezultat mare pentru Republica Moldova
În pericol! Un titular al naționalei, la un galben de suspendarea cu Israel
ROMÂNIA - ANDORRA
În pericol! Un titular al naționalei, la un galben de suspendarea cu Israel

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (3)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  16 Octombrie 2023, 00:26

Ce spectacol ,!!! cu , copii pe stadiaoane ..... Politistii in Puscarie . Punct si de la capat .fara "Huligani ." Nu avem ministru de sport !!!!?????? Ciungu (Ciolacu) este anti SPORT ; ar fi o infirmiera de vasle pe acolo .... Vai Romanie ce-ai ajuns ?!!!! Mai , dar ce surprinde : SF. Parascheva a fost cu noi , Crestinii Ortodoxi : Romania si Belarus . Dar nici tata Puiu nu a stat cu mana in "San" ... "Arigato" !

theo_s
theo_s  •  15 Octombrie 2023, 23:01

Dom'le, ăia cu doctorate în știință politică sau sociologie au rețineri în a evalua care naționalism e autentic, care fals, specialiștilor în psiholigie socială nu le-ar fi ușor să determine ce-are a face egocentrismul colectiv sau, poate, individual (?) cu comportamentul unei galerii, noroc cu Apostol, Nedelea, cu Ringier din Elveția, că nu se încurcă în gândire, dom'le, că nu e necesară decât la ocazii, în rest, se bagă niște vorbe, acolo, să dea bine la patroni și pac, dai "publish"!

Nea.Marin
Nea.Marin  •  15 Octombrie 2023, 22:55

Cel mai frumos public! Meciul nu are nimic interesant

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close