FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Un editorialist german îi face portretul lui Daum: ”Va eșua dacă jucătorii nu-l urmează”

Holzschuh, 72 de ani, a fost redactor-șef al Kicker-ului între 1988 și 2009, după care a rămas editorialist
Holzschuh, 72 de ani, a fost redactor-șef al Kicker-ului între 1988 și 2009, după care a rămas editorialist

Articol de - Publicat joi, 07 iulie 2016 00:00

Rainer Holzschuh, editorialist la Kicker, crede că între Daum și ”tricolori” trebuie să existe ”o chimie”.

Christoph Daum, 62 de ani, n-a pregătit niciodată o națională. Iar din martie 2014 n-a mai antrenat pe nimeni. Cu toate astea, Rainer Holzschuh, editorialist la cunoscutul bisăptămânal german Kicker sportmagazin, ține să ne liniștească:

"Eu îl cunosc pe Christoph de peste 30 de ani. Ca oricine în branșa asta, a avut și succese, și eșecuri. Printre care și acea problemă cu drogurile. Dar vă asigur, ați ales un antrenor foarte bun. Un inovator. Un excelent tactician și motivator".

"Comunicarea e importantă"

Daum însă nu știe română. Și nici jucătorii germana, cu excepția lui Maxim. "Comunicarea este importantă. Iar dacă el, motivatorul despre care v-am spus, nu va reuși să le transmită jucătorilor ce dorește, atunci vor fi dificultăți. Engleza, pe care o vorbește bine, ar putea fi salvarea. Îi trebuie totuși un asistent, un traducător care să știe foarte bine și română, și germană", crede Holzschuh.

Mentalitatea? "Va fi marea provocare. Între el și jucători e obligatoriu să existe o chimie. Christoph vine cu mentalitatea germană, dar jucătorii trebuie să-l urmeze. Altfel, va fi un fiasco. Sigur, se poate și adapta. Totul e să-i dați timp".

"Daum nu cunoaște fotbalul românesc, însă are o imensă experiență internațională. Sunt sigur că pe actualii voștri jucători i-a «fotografiat» la Euro 2016"
Rainer Holzschuh, editorialist Kicker

"România e destul de jos în acest moment. A terminat ultima în grupă la Euro. Daum e exact ce vă trebuie ca s-o ridice"
Rainer Holzschuh, editorialist Kicker 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
para.para
para.para  •  07 Iulie 2016, 15:39

Cand o sa vrea becali sa-si vanda petardele de la fcsb dar care nu au loc in nationala neamtului, sa vedeti atunci cum o sa intervina mafia, iar jucatorii o sa tranteasca vre-o 2-3 meciuri pana-i grabeste plecarea lui Daum.

portardelegenda
portardelegenda  •  07 Iulie 2016, 14:56

”Va eșua dacă jucătorii nu-l urmează” adica ,,va fi umezeala daca va ploua torential " Din categoria ,,iarna nu- ca vara"

ortega
ortega  •  07 Iulie 2016, 13:00

Îi trebuie totuși un asistent, un traducător care să știe foarte bine și română, și germană" ... Prodancul ar fi OK ... Că și *** a fost translatorul lui Bobby Robson ... Poate al nostru ( al *** ) face rost de un post la Dila Gori ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează