NATIONALA    •   

UNGARIA - ROMÂNIA, AZI, 21:30, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Ungaria - România se joacă azi, ora 21:30, pe un gazon imposibil! Ce jucători aruncă în luptă Piţurcă

 
de Alex Nicodim (Foto)   •   22 Martie 2013
 

Pe arena "Ferenc Puskas", un mamut socialist în descompunere, Mutu a încercat în zadar să dribleze prin bălţi: după atrenament, orezăria s-a transformat în ogor arat! X Piţurcă a încercat o formulă nouă în atac, Mutu vîrf împins şi Grozav în spatele lui, cu Stancu în stînga


De miercuri seară pînă ieri după-amiază, 20 de ore de ploaie seacă: stadionul pe care se joacă Ungaria-Romania nu e acoperit, iar gazdele n-au vrut să întindă nimic peste gazon. Nimeni nu înţelege de ce, evităm să spunem cu toată gura varianta spre care se îndreaptă toate gîndurile. Chiar aşa să anihileze dramul nostru de tehnică în plus!?

"Vrem ca iarba să se simtă bine"
Secundul Neagoe iese primul de la vestiare, zgribulit. Calcă pe gazon şi ţîşneşte apă. Apar Florin Marin şi Martin Tudor, se uită încruntaţi la iarba îmbibată şi fac un tur de verificare prin diverse zone: "E jale!". Mircea Sandu examinează din tribune. "E moale terenul. Chiar nu ştiu de ce nu l-au acoperit. Acum e prea tîrziu!".

Ofiţerul de presă al federaţiei maghiare vine cu o explicaţie suprarealistă: "Dacă îl acopeream, era rău pentru iarbă, ea are nevoie de aer curat. Noi vrem să se simtă bine! În condiţii de ploaie, se rezolvă cu drenajul. Stadionul acesta e construit în '52, nu are drenaj".

Britanicul din Tamaş
"Tricolorii" par o mînă de thailandezi oropsiţi: Keşeru şi Rusescu sînt contrariaţi de ce văd şi simt sub crampoane. Torje strînge din dinţi şi grăbeşte grupul: "Hai cu fesurileee!". Mingea nu sare, Grozav întîrzie un minut faţă de restul lotului, iar asta îl supără pe Piţi mai mult decît condiţiile maghiarilor. Cînd vede că nici Goian, nu-i gata, deja e prea mult! "Goeee, cum pot să vină toţi şi tu nu!?".

Tamaş e de necrezut: se prezintă doar în tricou şi aşa va rămîne pînă la finalul antrenamentului! Mai mult, rîde de colegii chinuiţi de temperatură şi valurile de ploaie. Mai mult ca oricînd, toţi se bucură de încălzire.

Rocadă în ofensivă
Pe iarba udă, plonjoanele lui Pantilimon devin întinderi de Gulliver. Lansările direct pe atacanţi, gîndite de Piţurcă la Mogoşoaia, par să fie varianta ideală. Mingea sare ca uleiul dintr-o tigaie încinsă!

Spre deosebire de formula testată în ţară, Piţi încearcă la miuţă să-l folosească pe Mutu în postura de vîrf împins. În spatele lui, Grozav coboară şi pendulează energic. Stancu aleargă în flancul stîng, locul în care a activat şi la Istanbul. Cu ghete verzi fosforescente, Mutu preia din băltoaca de la centru şi trînteşte din mînă a lehamite: la finalul antrenamentului, nu mai există gazon!
Nu rata, de la ora 00:00, pe GSPTV, o emisiune specială moderată de Costin Deşliu, în care invitat este Corneliu Vadim Tudor. Cei doi vor discuta "la cald" meciul Ungaria - România.
 
Comentarii (165)
calea_victoriei  (7646 comentarii)
Postat de adrian84 pe 22 Martie 2013, 12:23
De o justitie corecta ceea ce la noi nu exista. La noi justitia este corupta...pur si simplu nu exista, iar pe bianco ce sa-l intreb daca el spunea ca eu sunt tu. Bianco nu este pentru mine decat un alt agitator si intretinator de circ, atat. Amuza lumea pe forum. Justitia in Romania nu exista...vezi cazul dosarului transferuilor, din sport.
Bianco se supara repede dar ii trece repede . I-am spus la inceputul campionatului ca Petrolul va fi 0o echipa de luat in seama anul asta si incepuse sa ' rida in hohote' si sa-mi explice ce inseamna Dinamo si istoria lui ..bla ..bla...parca eram la" TERASA ACROPOLE" AMINDOI si tinea o cuvintare dupa 3 sticle de vin ..Adevarul e ca l-am ironizat mai dur pentru faptul ca coenteaza numai dupa ce Dinamo invinge 2,3 echipe modeste apoi cum ne bat " granzii" dispare !!
22 Martie 2013, 19:52   •   Comenteaza
nolymyt  (2662 comentarii)
Postat de lllucian pe 22 Martie 2013, 16:09
Echipa perfecta a Romaniei: Tatarusanu - Rapa Chiriches Gardos Latovlevici- Pintilii Bourceanu - Popa Tanase Chipciu - Rusescu Glumesc. Dar avand in vedere forma in care este echipa Stelei, trebuia sa fie facuta echipa pe scheletul Stelei, cu plombe acolo unde Steaua are jucator slab sau unde valoarea concurentului pe post este net superioara. Echipa ''mea'': Tatarusanu - Tamas (Matel) Chiriches Goian Latovlevici (Radu Stefan) - Bourceanu Lazar - Torje Mutu (Stancu) Chipciu - Rusescu (Marica)
Deci voi cand o sa intelegeti ca Tamas NUUU EEE FUNDAS DE BANDAA ! o sa faca prapad Dzsuzsak si Hajnal + mai e Szlai care e cel mai in forma atacant de la Mainz !! nu stiu cum se numeste echipa // dar pe banca sunt 5-6 jucatori in forma ... rezerve ?? WTF? o sa reprofilam jucatori pana LA SOARELE APUNE // si cand or sa se retraga de la nationala oamenii cu experienta // astia tineri sunt si mai vulnerabili daca sunt reprofilati /// nu poti sa joci cu jucatori reprofilati cand ai adversari ca Dzsuzsak si Hajnal
22 Martie 2013, 16:39   •   Comenteaza
lllucian  (13 comentarii)
Postat de lllucian pe 22 Martie 2013, 16:09
Echipa perfecta a Romaniei: Tatarusanu - Rapa Chiriches Gardos Latovlevici- Pintilii Bourceanu - Popa Tanase Chipciu - Rusescu Glumesc. Dar avand in vedere forma in care este echipa Stelei, trebuia sa fie facuta echipa pe scheletul Stelei, cu plombe acolo unde Steaua are jucator slab sau unde valoarea concurentului pe post este net superioara. Echipa ''mea'': Tatarusanu - Tamas (Matel) Chiriches Goian Latovlevici (Radu Stefan) - Bourceanu Lazar - Torje Mutu (Stancu) Chipciu - Rusescu (Marica)
In chimb o sa jucam 4-2-3-1 cum joaca Steaua, dar cu putini jucatori de la Steaua, printre care Pintilii care nu merita. Si cea mai mare greseala - 4 titulari: Tamas, Stancu, Mutu si Grozav, toti folositi pe alte posturi decat cele pe care joaca in mod normal. Apropo: pe ce post joaca Grozav la petrolul? Copil de mingi?
22 Martie 2013, 16:16   •   Comenteaza
lllucian  (13 comentarii)
Echipa perfecta a Romaniei:
Tatarusanu - Rapa Chiriches Gardos Latovlevici- Pintilii Bourceanu - Popa Tanase Chipciu - Rusescu
Glumesc.
Dar avand in vedere forma in care este echipa Stelei, trebuia sa fie facuta echipa pe scheletul Stelei, cu plombe acolo unde Steaua are jucator slab sau unde valoarea concurentului pe post este net superioara.
Echipa ''mea'':
Tatarusanu - Tamas (Matel) Chiriches Goian Latovlevici (Radu Stefan) - Bourceanu Lazar - Torje Mutu (Stancu) Chipciu - Rusescu (Marica)
22 Martie 2013, 16:09   •   Comenteaza
nolymyt  (2662 comentarii)
N-am sa inteleg niciodata de ce jucam 4-2-3-1 ! Keseru si Rusescu golgeteri si sunt pe banca ! Tamas ca fundas de banda e praf si pulbere .. mai bine il convoca pe Sapunaru .. Stancu nu-i mijlocas (asta-i clar) .. Grozav ?? a jucat praf .. Rat in locul lui Radu Stefan .. Lazar e mai in forma decat Pintilii ... Goian a jucat praf (mai bine un Gardos sau un Luchin) TOT NU INTELEG DC NU JUCAM cu Mutu - Keseru in atac si in spatele lor sa fie Rusescu si WOW avem doi portari de rezerva !! mi-e cam frica de meciul asta
22 Martie 2013, 15:47   •   Comenteaza
Comentează
Număr de caractere rămase: 700
 
Vila in Baneasa Vila in Baneasa
1.700 EU/luna
Baneasa , SC: 350 mp
Suprafata utila: 292 mp
6 camere

Alte Oferte

Un serviciu oferit de
Cuptoare brutarie panificatie
Vand 2 cuptoare pe gaz, a cate 11 mp fiecare, complet reconditionate, doar cu piece noi, totul schimbat: vetre, instalatii aburire, electrice, Camere ardere noi, panouri comenzi noi, 2 carucioare ...
Brasov/Brasov - pret 10.000,00 EUR
Figuratie filme si reclame
Lumiere Artists, casa de productie de film din Bucuresti, cauta persoane de toate varstele pentru roluri de figuratie, simpla si speciala, pentru filme, reclame si videoclipuri. Plata intre 50- 300 ...
Bucuresti/Bucuresti - pret 50,00 RON
Vand urgent asa in oras buzau, str proiectata, zona complex omi
Proprietar, vand urgent casa P+1, 154 mp pe nivel, toate utilitatile (220/ 380 V, apa, canalizare, gaze, centrala termica) necompartimenta in interior, suprafata totala teren de 311 mp, situata ...
Buzau/Buzau - pret 63.000,00 EUR
Vand afacere la cheie haine Anglia
Vand afacere la cheie haine import Anglia noi si second hand in stare impecabila, firma infiintata in iunie 2011, stoc marfa sezon rece si cald, produse inedite: tricouri noi Ralph Lauren, Hugo Boss, ...
Bucuresti/Bucuresti - pret 30.000,00 EUR
ANGAJEZ CROITOREASA
ATELIE DE CREATIE SI DESIGN VESTIMENTAR, situat in zona Dorobanti, angajez croitoreasa cu experienta in croit/cusut, conditii de munca, program 9h/zi, 5 zile pe saptamana, carte de munca, rog ...
Alba/Bucuresti - pret 1.500,00 RON
Taguri: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 
Autori: A B C D E F G I J L M O R S T V