FOTBAL  »  NATIONALA  »  IRLANDA DE NORD - ROMÂNIA 0-0

VIDEO+FOTO Belfast one » La capătul unui meci slab, România a reuşit totuşi primul punct din istorie pe Windsor Park, 0-0 cu Irlanda de Nord

Articol de , - Publicat duminica, 14 iunie 2015 00:00

Fără o minte limpede, cu Maxim şi Chipciu în pană de idei şi execuţii, "tricolorii" au fost nevoiţi să accepte remiza, în faţa unui adversar modest

După imnuri, irlandezii se dezlănţuie în tribune: "We are the best!". Românii răspund cu "România! România!". McAuley l-a descălţat din prima pe Keşeru. La propriu. E bătaie şi în sectorul românesc. Se uită şi irlandezii miraţi. Ei cîntă. Sepsi alunecă, atacă Ward, dar şi lui Lafferty îi pune piedică iarba din careul nostru. Torje trage tare, dar pe lîngă. Voleul lui Brunt e şi el blocat. Echipele se tatonează, parcă îşi caută breşele una alteia, dar n-au arme să le găsească.

Click aici pentru VIDEO și FOTO!

Lafferty (17) încearcă prima dată poarta, dar cu un şut pipernicit. Torje (19) intră vijelios în careu, dar ezită să tragă, iar Chipciu trimite defectuos. E precipitare în jocul "tricolorilor", Sepsi dă şi el semne de slăbiciune, tocmai în zona incisivului Ward.

Tătăruşanu ţine de 0-0

Gazdele încearcă să joace combinativ, dar tot mai mult pe Lafferty aruncă mingea. Problema e că nici la noi nimeni nu face ordine în joc, chiar dacă sîntem mai prezenţi în terenul lor. Keşeru combină cu Chipciu (31), dar stelistul finalizează moale. Tot Keşeru e la un pas să marcheze apoi, direct din corner. Pare meciul unei singure greşeli. Chiricheş o comite, dar Lafferty ratează. Scăpăm şi după ce Tătă scoate de sub bară capul lui Evans, în faza reprizei.

Emoţiile sînt la Budapesta

Începem repriza a doua cu "galben" la Sepsi şi cu soarele în ochii lui Tătă. Şi cu încă o ocazie irosită de Chipciu. Aceeaşi precipitare la finalizare, la construcţie. Keşeru e cel mai periculos, dar nici el nu-l poate învinge pe McGovern. Mutăm. Stanciu în locul străveziului Chipciu. Greşeşte McLaughlin, Torje scapă, dar e blocat. Ce ocazie! Debutează Florin Andone în "naţională", îl schimbă pe Keşeru, singurul care s-a bătut cu apărarea nord-irlandeză. Dar jocul tot nu merge. Iar Tătă ne scoate de cîteva ori. Iordănescu ar vrea să intre în teren, dar Sevilla e departe. Rămîne 0-0 şi emoţiile se mută la Budapesta.

caseta irlanda n romania

Nu joacă la Budapesta

După o ciocnire între Pintilii și McLaughin în prima parte a confruntării de la Belfast, "centralul" Carballo i-a avertizat pe ambii jucători pentru joc periculos. Astfel, mijlocașul "tricolorilor" nu va avea drept de joc în partida de pe 4 septembrie cu Ungaria, pentru cumul de cartonașe galbene. Pintilii s-a ales și cu o tăietură urîtă din duelul cu nord-irlandezul.

FEROE - GRECIA 2-1

Bomba preliminariilor. I-au bătut pe greci de două ori!

Feroezii au 6 puncte după 6 meciuri jucate în grupă. Cu două victorii în faţa Greciei. Nimeni nu s-ar fi aşteptat la o asemenea surpriză. Cine ar fi pariat pe dublul succes al insularilor cu elenii ar fi cîştigat de 100 de ori banii mizaţi. În noiembrie, după 0-1 la Atena, grecii şi-au concediat selecţionerul. A plecat italianul Ranieri, 63 de ani, a venit uruguayanul Markarian, 70 de ani. Dar şi acesta a pierdut cu Feroe. Aseară, la Torshavn, nordicii au marcat cîte un gol pe repriză: Hansson (32), un mijlocaş de 22 de ani din liga a 2-a daneză, şi Olsen (70), 19 ani, de la FC Copenhaga. Oaspeţii au reuşit unicul gol în două partide cu Feroe de-abia în minutul 84, prin Papasthatopoulos. Cu trei puncte, grecii nu mai au nici o speranţă.

clasament

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (29)
10153324563120690
Stoica Relu  •  14 Iunie 2015, 18:42

Ai perfecta dreptate,dar nici antrenori nu avem.Se vede din avion ca toti antrenorii romani stau cu fundul in poarta cand joaca afara.E clar ca asa sunt invatati jucatorii inca de la copii si juniori.Ne aparam si poate dam un gol.Nu merge asa sa jucam,Poate un meci ,doua .Antrenorii se plang ca nu vin jucatori din urma.Asta e scuza lor penibila.Dar ma intreb si eu la randul meu,cati din antrenorii de la loturile de copii si juniori sunt angajati dupa niste criterii stricte.Cate din antrenameentele sau jocurile acestora sunt urmarite si direct coordonate de antrenorii de la prima echipa.Antrenorii de la prima echipa nici nu stie cine joaca ,pe unde joaca .Antrenorii sunt slabi si d aia accepta toate capriciile patronilor.Nu semneaza contracte,antreneaza pe batut palma,sau pe cv de onoare si dam vina pe fotbalisti ca nu vine nimic din urma..Pai daca la nivel de liga l e asa,ce sa mai spunem la divizionarele B ,sau copii si juniori in care clar,joaca copii in care parinti dau spaga,pentru ca salariile sunt de mizerie si antrenorii sunt profesori de educatie fizica si sport.FRF ar trebui sa dea niste legi stricte si Scoala de antrenori sa cheme la pregatire acesti antrenori.Ei creaza viitoarele talente.

karpov.anatoli
karpov.anatoli  •  14 Iunie 2015, 15:05

Bun si atât. Cand o sa jucam si fotbal, o sa fim si foarte buni. Si musai ar trebui sa începem cu Hungaria.

cneius
cneius  •  14 Iunie 2015, 14:33

Caseta tehnica: Stancu (54, 83)...???

Vezi toate comentariile (29)
Comentează