FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - TORPEDO KUTAISI 5-1

VIDEO+FOTO Show cu desculţii » Țintele lui Reghe au deschis drumul spre un succes facil, 5-1 cu Torpedo Kutaisi. Cum au jucat "tricolorii"

Articol de , - Publicat duminica, 31 ianuarie 2016 00:00

"Tricolorii" de ocazie s-au distrat, aseară, scor 5-1, cu iluştrii necunoscuţi de la Torpedo Kutaisi. Purtskhvanidze i-a învăţat pe băieţi pe final cum i se scrie numele

Echipa naţională, conform terminologiei de pe foile convocărilor, selecţionata divizionară, avînd în vedere grupul, a avut aseară un singur adversar: frigul care a intrat în oase. În rest, Torpedo Kutaisi, locul 9 din 16 formaţii în Georgia, 3 titluri şi două Cupe în propria ţară, a fost carne de tun. Adversarul, modest. În limbaj fotbalistic, "berbeci ce dădeau în minge, după care fugeau să o prindă, intrînd şi bezmetic".

Click aici pentru VIDEO și FOTO!

"Tricolorii" noştri au fost virtuozi ai balonului pentru nişte băieţi curajoşi, care au încercat să limiteze proporţiile scorului. Fotbalişti precum Mateiu, Răduţ, Tănase sau Alibec păreau din peliculele cu Barcelona şi cu Real Madrid pentru nişte tipi rudimentari, însă inimoşi, care scoteau aburi pe nări de cît au trebuit să alerge.

Probabil, şi dacă în "11"-le din teren erau şi cîteva piese din staff-ul administrativ sau medical, tot show ieşea. "I-a lăsat şi pe ei, săracii!", s-a auzit dinspre grupul treningurilor cu sigla FRF, după reuşita simplă a lor, cînd a aţipit flancul stînga al apărării. Atenţie, mare atenţie! Cîţiva reprezentanţi ai Zimbrului Chişinău, adversara de săptămîna viitoare, au spionat meciul.

Tineri şi neliniştiţi

  • Silviu Lung junior - A riscat o răceală la cît a şomat, primul şut cadrat al georgienilor fiind cînd să se fluiere de pauză. Prima ocazie mai acătării a "albilor" a fost în minutul 30. La gol, a trebuit să scoată mingea din poartă.

  • Enache - A făcut ce a vrut pe banda dreaptă, doar că după ce a plecat Reghe s-a mai stins.

  • Găman - Belodedici de pe vremuri în defensivă, elegant, a contribuit la eurogolul lui Alibec. Şi, apoi, la reuşita georgianului cu nume imposibil.

  • Săpunaru - Căpitan, aseară, cel mai experimentat şi galonat fotbalist, a fost un adevărat lider, dirijîndu-şi colegii.

  • Steliano Filip - Cu tupeu, energic, a avut necaz pe el un flăcău vînjos al georgienilor.

  • Mateiu - Şi-a asumat un rol de Pirlo la mijloc, dorind să construiască şi să găsească soluţii pentru colegi. A contribuit la deschiderea scorului.

  • Nedelcu - Timorat, a greşit o minge uşoară, oferind prima ocazie a celor de la Torpedo. L-a enervat pe General, care l-a retrogradat în pauza turnirului.

  • Andrei Ivan - Dedicat efortului, a fost letal la singura ocazie pe care a avut-o în faţa porţii, nu a părut cu gîndul nici la palatul din Aleea Alexandru, nici la operele lui Gaudi. Assist la golul lui Enache.

  • Răduţ - Muncitor şi cu driblinguri ce i-au înnodat pe georgieni, de la ghetele de culoarea bronzului!, a scuturat plasa cînd a putut avea şutul.

  • Florin Tănase - Prea rapid pentru adversari, nu putea rata să-şi treacă numele printre marcatori.

  • Alibec - Autorul unei bijuterii, şut din prima, fără să se uite la poartă, o acoladă ce s-a încolăcit pe plasă, înăuntru. Portarul advers a rămas mască, privind pinii din spatele buturilor.

    Au fost în distribuţie:

  • Vătăjelu - A muncit olteneşte, aşa şi aşa.

  • Ropotan - Aprig la mînie, nu doar combativ în joc, a vrut să-şi bărbierească un adversar, după un fault urît din spate.

  • Benzar - L-a ţinut pe numărul 17 de la ei în marcaj. Uriaşă ocazie în ultimul minut.

  • Rotariu - S-a ales cu nişte "Bravo, Roti!". L-a făcut pe un adversar să urle de durere după un tackling feroce.

  • Nedelcearu - A pus umărul la mijloc.

  • Hora - În zona ofensivă.

  • Păun - N-a reuşit să bage fisa, vorba unui oficial din tribună. Mai ales, din 30 de centimetri, după şutul lui Benzar, din final.
    Hodorogea - Tineresc în joc.

România - Torpedo Kutaisi (Georgia, I) 5-1 (3-0)

Au marcat: Enache (5), A. Ivan (6), Alibec (44), Răduţ (48), Fl. Tănase (57) /Purtskhvanidze (86)

România: S. Lung junior - Enache (Benzar 61), Găman, Săpunaru (Hodorogea 73), St. Filip (Vătăjelu 46) - Mateiu (Nedelcearu 61), Nedelcu (Ropotan 46) - A. Ivan (Rotariu 61), Răduţ, Fl. Tănase (Al. Păun 68) - Alibec (Hora 67). Antrenor: Anghel Iordănescu

"Săpunarule, aici e echipa naţională, fără preluare, tată, hahaha!"
Ionel Ganea, în minutul 6, imediat după deschiderea scorului

"Ne-am mişcat bine, am avut un assist şi pentru colegul meu Enache. Cînd m-am întors după un antrenament, am văzut că sînt la Steaua, dar eu rămîn jucătorul Universităţii Craiova. Telenovele! Nu merg la Steaua, rămîn la Craiova, apoi merg afară"
Andrei Ivan, atacant

"Nu mă întrebaţi pe mine dacă a slăbit sau nu Mutu! Întrebaţi-mă, mai bine, dacă am slăbit eu"
Anghel Iordănescu, selecţioner

"Am vrut să jucăm cu echipe naţionale, era bine pentru jucători să-şi treacă în palmartes, în rest, luaţi declaraţii de la conducătorii FRF"
Anghel Iordănescu, selecţioner

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (17)
hanmocar
hanmocar  •  31 Ianuarie 2016, 17:33

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

hanmocar
hanmocar  •  31 Ianuarie 2016, 16:32

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

427278137453618
Walter Wicky  •  31 Ianuarie 2016, 12:02

Cine nu vine la convocari risca sa nu prinda echipa.Jucatorii de la nationala vor prinde si contracte afara.Baietii lui reghe vor juca in jurul gratarului.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close