FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UNGARIA 1-1

VIDEO Ne-a ras! Arbitrul scoţian Willie Collum a luat două decizii care au dezavantajat

Articol de , - Publicat duminica, 12 octombrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 11 octombrie 2014 23:27

Mai întîi, "centralul" din Glasgow nu l-a eliminat pe Varga, care trebuia să primească al doilea galben. Apoi, a dat un fault inexistent, din care a rezultat golul egalizator al maghiarilor


Golul marcat de Dzsudzsak aseară a fost înscris dintr-o lovitură liberă acordată gratuit. În minutul 80, acelaşi mijlocaş al celor de la Dinamo Moscova a căzut de lîngă Alexandru Chipciu fără să fie atins, Willie Collum a acordat fault, iar maghiarul l-a învins pe Ciprian Tătăruşanu. Pintilii şi compania au protestat încă dinaintea executării loviturii libere, iar mai apoi, după fluierul final, i-au reproşat "centralului" decizia luată.

Click aici pentru VIDEO!

Iertat de roşu
Anterior, arbitrul nu l-a eliminat pe Jozsef Varga. Pleşuvul fundaş dreapta al maghiarilor l-a faultat pe Chipciu, care scăpase pe contraatac. Collum a acordat fault, însă nu şi cartonaşul galben care se impunea pentru un atac din spate. Varga primise primul avertisment în minutul 51, cînd l-a busculat violent pe Ovidiu Hoban.


"Golul lor a venit dintr-o lovitură liberă inexistentă"
Raul Rusescu, marcatorul României

"Egalarea a venit după un fault inexistent, nu meritau să egaleze"
Lucian Sînmărtean, mijlocaş România

"Iarăşi am luat gol din fază fixă. Însă, de această dată, lovitura liberă a fost acordată gratuit"
Victor Piţurcă, selecţionerul României


Tuşierii au fost OK
Dacă prestaţia lui Collum a lăsat de dorit, arbitrii asistenţi au luat decizii bune. În special Graham Chambers, care a anulat corect două goluri, cîte unul de fiecare parte:
- Mai întîi, Juhasz l-a învins pe Tătăruşanu cu o lovitură de cap. Chambers a arătat corect ofsaid (39);
- Apoi, în minutul 69, Raul Rusescu a făcut "dubla" după o centrare trimisă de Raţ. Acelaşi tuşier a ridicat corect fanionul.

Ne-a purtat din nou ghinion!
Cu William Collum la centru, echipele româneşti aveau un trecut negru. Pe rînd, CFR Cluj şi Oţelul Galaţi n-au reuşit să învingă în trei meciuri de Champions League. Primii au făcut 1-1 cu AS Roma (2010-'11) şi au pierdut cu Galatasaray 1-3 (2012-'13), iar Oţelul a fost înfrîntă de FC Basel 1-2 (2011-'12).

12 cartonaşe galbene a acordat Collum: 5 pentru români, 7 pentru maghiari


SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
andytheblue
andytheblue  •  12 Octombrie 2014, 23:41

AIUREA DAR NU AVEM SCUZE !

mixy
mixy  •  12 Octombrie 2014, 21:23

Ne-am "ras" singuri , cu tactica noastra de kkt .... nu mai cautati scuze aiurea!

anti_emigranti
anti_emigranti  •  12 Octombrie 2014, 20:56

Ce altceva putea fi devina decat arbitrajul!!! Culmea dupa meciul din Grecia n-a vb nimeni de arbitraj. Nu a sarit nimeni sa zica ca am invins Grecia dupa un 11m inventat.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează