FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANDORRA - ROMÂNIA 0-4

VIDEO şi FOTO Lui Piţi i-a intrat careu! Ne-am încălzit greu, dar am trecut de Andorra cu scorul cu care am bătut şi la Bucureşti: 4-0

Articol de , - Publicat sambata, 12 octombrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 12 octombrie 2013 00:29

Gamblerul Piţurcă se întoarce din Andorra cu o victorie de serviciu parafată de golurile lui Keşeru, Stancu, Torje şi Lazăr


"Criogenia salvează România", hit al trupei Taxi, pare întors împotriva "tricolorilor". Pe o burniţă puternică, Andorra rezistă ca un zid clădit din cuburi de gheaţă. Elevii lui Piţurcă par sosiţi în Pirinei precum armata lui Napoleon în Rusia: pregătiţi pentru victorie, însă blocaţi într-un frig apăsător!

Click aici pentru FOTO şi VIDEO!

Stancu ratează prima ocazie abia în minutul 31, "cap" peste din doar şase metri. Repetă isprava şase minute mai tîrziu, însă topeşte blocada gazdelor chiar înainte de pauză: centrare scurtă pentru Keşeru, "cap" decisiv din partea ultimului (41)!

Reluare ideală
La reluare, Lazăr trece puţin pe sub minge. Scăpat de Marc Vales, fundaş central la Real Madrid. În echipa a treia a "galacticilor"! Stoperul o comite şi peste patru minute: "Motanul" Stancu trece pe lîngă el, pune fruntea mai bine ca-n prima repriză şi face 2-0 (54).

E bine, însă nu şi suficient: Turcia pluteşte prin Estonia, conduce cu acelaşi scor. Mai trebuie goluri! Ne ajută şi Rodrigues: îl dezbracă în careu pe Chiricheş, luptele greco-romane sînt taxate cu penalty!

Citeşte şi: CALCULELE României pentru Mondial: 5-0 cu Estonia + victorie minimă Turcia = 100 % baraj!

Totul pe Olanda
Torje transformă pe sub Pol (65), "tricolorele" fără stemă flutură în lumină de neon. Însă românii opresc raitele reuşite din startul reprizei, deşi Marica ori Tănase intră "pentru desprindere". Dar Lazăr revine cu o deviere la o centrare a lui Torje (84), "grecul" duce tabela la 4-0, Grozav ratează o ocazie fabuloasă, ce-ar fi ca tocmai asta să ne coste calificarea?!

Rămîne acelaşi scor cu care am bătut şi la Bucureşti. Victoria vine însă la pachet cu un "dar". Căci finala e marţi, Turcia - Olanda. Însă sîntem în situaţia suspendatului: nu jucăm noi, deşi ne-am fi dorit asta! Trebuie însă să batem la scor şi cu Estonia spre a trăi cu visul unui loc 2 smuls la golaveraj.


Topul FIFA din 17 octombrie decide capii de serie

O singură ierarhie, FIFA-Coca Cola, va alege favoriţii şi outsiderii la cele mai importante trageri la sorţi ale anului: pentru meciurile de baraj (21 octombrie) şi pentru grupele CM 2014 (6 decembrie). Forul mondial va dezvălui pe 17 octombrie topul care va conta!

Clasament grupa D
1. Olanda 9 8 1 0 31-5 25 +26
2. Turcia 9 5 1 3 16-7 16 +9
3. România 9 5 1 3 17-12 16 +5
4. Ungaria 9 4 2 3 19-19 14 0
5. Estonia 9 2 1 6 6-18 7 -12
6. Andorra 9 0 0 9 0-28 0 -28
Ultima etapă: România - Estonia, Turcia - Olanda, Ungaria - Andorra (marţi, ora 21:00)

590542-caseta-romania.jpg
"Flocea" Flashscore
La masa presei au luat loc şi cîţiva membri ai staff-ului lui Victor Piţurcă, rămaşi în afara băncii de rezerve. Printre aceştia, Martin Tudor şi Florin Marin. Ultimul a fost extrem de preocupat de scorurile adversarilor, întrebînd în permanenţă ce fac Ungaria şi Turcia. Martin Tudor a fost vehement înainte de pauză, cînd a cerut henţ în careul adversarilor.

Urale la primul gol al Olandei
În timp ce România se chinuia să înscrie împotriva lui Pol, Olanda deschidea scorul, în minutul 18, împotriva Ungariei. La aflarea scorului, suporterii "tricolori" au izbucnit în urale, încercînd să facă valuri în tribună şi peluză.

Keşeru, gol la debut
Claudiu Keşeru, vîrful francezilor de la Bastia, a debutat aseară în echipa naţională. A fost destul de izolat în startul meciului, primind extrem de puţine mingi utilizabile, dar a reuşit să deschidă scorul în minutul 42. Fostul vîrf de la FC Nantes a fost titularizat pentru menajarea lui Ciprian Marica.

"Pantaloni lungi sau scurţi?"
Chiar în momentul ieşirii la încălzire, Lobonţ i-a întrebat pe Tătăruşanu şi Bălgrădean dacă să îmbrace pantaloni lungi ori scurţi. Cei doi au ridicat din umeri. În doar cîteva minute, stadionul a fost învăluit într-o burniţă persistentă. "Lungi!", a exclamat, rîzînd, "Pisica".

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (9)
wwerko96
wwerko96  •  12 Octombrie 2013, 13:49
Postat de imperator1 pe 12 Octombrie 2013, 09:06

Olanda bate Turcia cu 2 - 0 iar România pe Estonia cu 3 - 0, și gata !

golaverajul nu mai conteaza. Putem sa batem estonia cu 1-0 si olanda pe turcia 1-0 si suntem calificati. Sa nu fie vreo surpriza gen noi facem egal, turcia pierde si ungaria sa se razbune cu un 7-0 cu andorra acasa si merg mai departe. Ar fi chiar naspa :))

nemira123
nemira123  •  12 Octombrie 2013, 12:22

Inteleg ca e bine sa joci defensiv cu Olanda si Turcia, chiar si cu Unagaria la ei acasa, dar cu Andorra?

dash.berlin
dash.berlin  •  12 Octombrie 2013, 11:46
Postat de mgexpert pe 12 Octombrie 2013, 11:37

..echipa lui Piti a construit cu mare greutate chiar si cu modesta Andorra. Nu l-am vazut oe Torje sa treaca in dribling de avdersarul direct. O ploaie de centrari de slaba calitate catre un varf, B.Stancu, ineficent. Noroc cu golul lui Keseru, altfel situatia se complica..

Sa construiasca la fel de greu si cu Estonia,si sa se termine cu acelasi scor si eu sunt multumit :)

Vezi toate comentariile (9)
Comentează