FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Vine și Dorinel! Munteanu e tentat să accepte propunerea lui Daum: ce rol va avea în mandatul neamțului

Foto: Alex Nicodim
Foto: Alex Nicodim

Articol de , - Publicat vineri, 15 iulie 2016 00:00

Munteanu e tentat să accepte propunerea lui Christophe Daum de a-i deveni secund, urmând să fie veriga principală în comunicarea dintre selecționer și jucători.

Staff-ul lui Christophe Daum începe să se contureze. Iar după confirmările ca secunzi ale belgianului Rudi Verkempinck și Ionuț Badea e pe punctul de a se oficializa cea mai importantă achiziție tehnică: Dorinel Munteanu. Fostul internațional a avut deja o discuție, la București, cu noul selecționer, cu care se cunoaște foarte bine din perioada petrecută în Bundesliga.

"Am petrecut foarte mult timp cu dânsul la FC Koln, începând cu Şcoala de Antrenori şi apoi când mergeam la meciurile de acasă ale lui FC Koln, echipa mea de suflet, pe care Daum o antrena", a explicat Munteanu pentru DigiSport, confirmând că e dispus să intre în echipa neamțului.

Dorinel va fi prezent în week-end la Cluj, la Supercupa României, unde este invitat special al federației. A cerut timp de gândire câteva zile pentru a se decide asupra ofertei FRF și e tentat să înceapă treaba la lot.

Alter ego la discuțiile individuale

Munteanu ar urma să fie, practic, veriga principală dintre Daum și jucători. El e omul chemat să spargă bariera lingvistică între părți și să transmită către fotbaliști exact mesajele selecționerului.

Dorinel vorbește perfect germana, stăpânește limbajul fotbalistic și trucurile de tehnician, iar Daum îl vede deja un pion foarte important cu precădere în discuțiile individuale cu "tricolorii".

E un punct la care Daum ține mult, a și explicat-o în interviul de la DolceSport, când a explicat că are nevoie de un colaborator care nu doar să transmită mecanic indicațiile și sfaturile, ci să fie mai degrabă un alter ego român al selecționerului, cu aceeași modalitate de a vorbi și cu același comportament nonverbal.

Sunt criteriile la care Dorinel ar corespunde, inclusiv la capitolul încredere, fiindcă Daum își dorește ca discuțiile respective să rămână strict între șase ochi.

Am căzut două locuri în clasamentul FIFA

În urma rezultatelor slabe de la Euro 2016, unde România a obţinut doar un punct din trei partide, "tricolorii" au coborât două poziţii în clasamentul FIFA pe luna iulie, ocupând acum locul 24.

Adversarele noastre din grupa de calificare la CM 2018 ocupă următoarele locuri: Polonia e pe 16 (în urcare cu 11 poziţii),  Danemarca pe 44 (în coborâre cu 6 locuri), Muntenegru pe 95 (a căzut de pe 90), Kazahstan pe 97 (a urcat 15 poziţii), Armenia pe 102 (a urcat de pe 110).

Daum s-a întâlnit cu "tricolorii" de la Ludogoreţ

Miercuri seară, Christoph Daum a asistat la meciul Ludogoreţ-Mladost Podgorica, 2-0, după partidă având o scurtă întâlnire cu internaţionalii Moţi, Keşeru şi Prepeliţă. "M-a impresionat de la primele cuvinte, este de o modestie incredibilă", a comentat Keşeru.

Moţi, autorul primului gol, din penalty, a spus că "am avut o scurtă conversaţie. Ne-a spus ce-şi doreşte dânsul de la noi, ce-şi doreşte de la echipa naţională".

134de selecții are Dorinel Munteanu la echipa națională, fiind recordmanul absolut al prezențelor în tricoul României

2012e anul în care Munteanu a câștigat titlul cu Oțelul Galați, cea mai importantă performanță din cariera de antrenor

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
gumbo
gumbo  •  15 Iulie 2016, 14:03

Nu știu cum de se vehiculau nume de antrenori romani tineri cu rezultate in antrenorat (Dan Petrescu, Cosmin Olăroiu, Gheorghe Hagi mai putin), pentru a prelua naționala de la pere Poulet, fără a-l pomeni și pe Dorinel Munteanu. Și el a dovedit performanță și ca antrenor (Oțelul Galați, remember?) Și ce dacă antrenează ultima din Rusia? A fost și mazilit pe nedrept la Astra, ce dacă? Succes, Dorinele! Suntem cu tine.

gumbo
gumbo  •  15 Iulie 2016, 13:40
Postat de steaua1986forever pe 15 Iulie 2016, 12:10

da, dinamovistul dorinel, care a fost 5 ani in proces cu respectivul "patron" ca sa isi recupereze salariul, sigur o sa faca astfel de lucruri....la fel cum si Hagi a dat bani la Fiorentina sa il cumpere aia pe fi-su. Romanisme. Pure.

băi forevăr, iar și iar ești prossst de dai în gropi. Dorinel a câștigat campionatul și pentru *** în 2005, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

steaua1986forever
steaua1986forever  •  15 Iulie 2016, 12:10
Postat de Andronic Popovici pe 15 Iulie 2016, 09:49

Dorinel e bun ,cu conditia sa nu mai aiba afinitati de ciobanie

da, dinamovistul dorinel, care a fost 5 ani in proces cu respectivul "patron" ca sa isi recupereze salariul, sigur o sa faca astfel de lucruri....la fel cum si Hagi a dat bani la Fiorentina sa il cumpere aia pe fi-su. Romanisme. Pure.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează