FOTBAL  »  NATIONALA  »  GRECIA - ROMÂNIA, VINERI, 21:45, ROMÂNIA TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Visează la altă brigadă » FRF a sesizat FIFA despre anomalia delegării portughezului Pedro Proenca la Atena

Articol de , - Publicat sambata, 09 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 08 noiembrie 2013 21:23

Şefii de la Casa Fotbalului au reacţionat rapid după desemnarea unei brigăzi lusitane la un meci la care pe banca adversă va sta un portughez, Fernando Santos. FRF n-a solicitat în mod expres schimbarea arbitrilor, dar sugerează că s-a creat o situaţie neplăcută


Delegarea arbitrului portughez Pedro Proenca pentru turul barajului de la Atena a aprins becul roşu de alarmă la Bucureşti: "centralul" e de aceeaşi naţionalitate cu antrenorul Greciei, Fernando Santos! Iar FRF a reacţionat ieri, cînd un memoriu special a plecat către sediul FIFA de la Zurich.

"Se ştiu din Lisabona"
Federaţia a semnalat anomalia forului internaţional, care, prin trimiterea pe Karaiskakis a unei brigăzi lusitane, a creat o situaţie deschisă spre speculaţii. În document nu se cere în mod expres schimbarea brigăzii, ci doar se sugerează că e o situaţie care poate naşte interpretări şi momente tensionate la Atena.

Iar dincolo de stilul diplomatic al adresei, FRF speră să obţină alţi arbitri la meciul din 15 noiembrie, lucru aproape imposibil însă de obţinut atîta vreme cît FIFA, consecventă şi conservatoare, a anunţat deja oficialii pentru ambele manşe ale barajului.

Manuel Queiroz, ziarist la "Jornal de Noticias", punctează că "Proenca şi Santos se ştiu bine din Lisabona, dar asta nu mai înseamnă nimic în fotbalul de azi. Pedro e un arbitru care se respectă şi nu cred că s-ar preta la lucruri nefireşti la un asemenea nivel".


Brigadă schimbată în 2010
În ultimii ani, un singur meci al "naţionalei" a avut parte de o schimbare intempestivă a brigăzii de arbitri. S-a întîmplat în preliminariile CM 2010, cînd, la meciul România - Austria (1-1, septembrie 2009), cu Răzvan Lucescu pe bancă, FIFA l-a înlocuit pe rusul Iuri Başkakov cu englezul Martin Atkinson cu numai şase zile înaintea partidei de la Bucureşti. "Centralul" de la Moscova n-a mai putut arbitra însă din cauza unei accidentări.

Gol din ofsaid la Paris!
Proenca a condus un singur meci al "tricolorilor" pînă acum: Franţa - România 2-0, 9 octombrie 2010, în preliminariile CM 2010. Atunci, "cocoşii" au deschis scorul abia în minutul 83 printr-un gol înscris de Remy dintr-un ofsaid flagrant. Tuşierul care a greşit atunci, Santos, nu face parte din brigada pentru Atena.


32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
pisoiu75
pisoiu75  •  09 Noiembrie 2013, 20:42

Aceeasi poveste de doi lei , exact ca in mocirlosul nostru campionat , nu jucam nimic si ne fura arbitrii , gata , asta e motivul pt care o sa ne dea grecii cu terenul in cap . RUSINE FRF.

inima_de_caine
inima_de_caine  •  09 Noiembrie 2013, 16:40

Şi-acum... ce? Visează ca UEFA să numească un turc sau un cipriot? :)

ortega
ortega  •  09 Noiembrie 2013, 16:00
Postat de asdc pe 09 Noiembrie 2013, 14:47

raspunsul de la uefa nu a fost dat publicitatii...... FOTBALUL ROMANESC TRAIESTE INTR-O ANOMALIE

Pacat ca nu pot da like decat o singura data ...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează