FOTBAL  »  NATIONALA  »  BOSNIA - ROMÂNIA

Bosnia - România, comentat live de Cătălin Țepelin, Ovidiu Ioanițoaia și Dan Udrea

Meciul dintre Bosnia și România, comentat live pe GSP.ro de Cătălin Țepelin (redactor-șef GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Dan Udrea (reporter GSP).
Meciul dintre Bosnia și România, comentat live pe GSP.ro de Cătălin Țepelin (redactor-șef GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Dan Udrea (reporter GSP).

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 iunie 2022 00:01 / Actualizat miercuri, 08 iunie 2022 00:18

Meciul dintre Bosnia și România, 1-0, a fost comentat live pe GSP.ro de Cătălin Țepelin (redactor-șef GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Dan Udrea (reporter GSP). Mai jos găsiți opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

Bosnia - România 1-0. Final:

Cătălin Țepelin: „Jucători, nu. Antrenor, nu prea. Federație, nici atât. Noroc, deloc. Talent, nedovedit. Curaj, de unde? Orgoliu, inexistent. Viitor, negru. Echipa națională a ajuns zero. Amin!”

Ovidiu Ioanițoaia: „În loc să joace mai bine, după o repriză în care au irosit cele mai mari ocazii ale întâlnirii, «tricolorii» au arătat mai rău în a doua jumătate. N-au mai avut aceeași concentrare, același angajament, drept pentru care bosniacii i-au amendat și Prevljak a deschis scorul. La capătul unei acțiuni purtate pe banda vulnerabilă a lui Cr. Manea.

În ciuda schimbărilor în grup, dar de ce efectuate atât de târziu?!, naționala noastră n-a reușit să egaleze, deși poate că ar fi meritat, în condițiile unei partide echilibrate. Așa au parcurs Edi Iordănescu și băieții lui drumul dintre înfrângerea rușinoasă suferită la Podgorica și cea decentă de la Zenica. Din păcate însă, vorbim tot despre o înfrângere, din pricina căreia nu mai suntem furioși, ci numai supărați. Atât putem, atât facem!”

Dan Udrea: „Am schimbat sistemul, am înlocuit 7 titulari, dar rezultatul e același. Înfrângere fără gol marcat. Am jucat doar 20 de minute în prima repriză, în rest am fost ghiveciul perfect: un secund «cartof» fierbinte pe bancă, aplaudând zgomotos jucătorii, lângă un selecționer «varză», parcă inert și depășit complet de nivel (n-a făcut nici o schimbare timp de 75 de minute!!!!). 

În peisajul celor doi s-au integrat perfect legumele cu șorturi albe și tricouri galbene (combinație mai urâtă nu poate exista), care au jucat cum au și cântat imnul înainte de start: fals!

Bosnia - România 0-0. La pauză:

Cătălin Țepelin: „Doi vikingi (Rus + Burcă) și restul fotbaliști de rând. Înghesuiți de frică în propria jumătate, suferim cu speranța că poate ne mai pică vreo pomană. Pe prima a rezolvat-o lamentabil Pușcaș. Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă-n traistă - asta e povestea multor titulari de-ai noștri. Sunt buni, dar n-apucă să ne arate. Hai, poate reușesc în repriza a doua, că loc ar fi.”

Ovidiu Ioanițoaia: „Un prim sfert de ceas în care «tricolorii» au tremurat în apărare, mai ales pe partea lui Cr. Manea, uneori depășit prea ușor. Și totuși, pe fondul numeroaselor cornere obținute de bosniaci, cea mai mare ocazie a reprizei, monumentală, i-a aparținut lui Pușcaș în minutul 16. A ratat-o însă, după ce reușise să-l dribleze pe portarul advers! A fost semnalul care a anunțat echilibrarea jocului. Căpătând mai mult curaj, băieții noștri au împins liniile și au preluat inițiativa. Numai că omniprezentului Burcă i-au lipsit câțiva centimetri să deschidă scorul (34). Rezumând, mai bine decât la Podgorica, dar nu destul. Poate după pauză

Dan Udrea: „Începutul a fost dezastruos, din moment ce la 150 de secunde după start, Iordănescu țipa disperat: «calm, calm». Ne-am ridicat însă din genunchi și am început să jucăm fotbal. Am fi meritat să conducem la pauză, fiindcă ocaziile lui Pușcaș și Burcă n-au fost doar mari, ci imense. E un 0-0 pe undeva frustrant, dar care ne spune că e un meci din care trebuie să scotem mai mult. Mai avem timp, 45 de minute!”

Bosnia - România. Înainte de meci:

Cătălin Țepelin: „Edi Iordănescu a reparat tactica, echipa și-a regăsit motivația, totul e bine. Chiricheș și-a recăpătat siguranța, Marinii de la mijloc împing linia, Maxim dă drumul la fente și verticalizări, Pușcaș domină careul. Victorie în Bosnia și suntem iar în grafic. Semnat: un optimist-kamikaze care nu mai are nimic de pierdut

Ovidiu Ioanițoaia: „După rușinea din Muntenegru, Edi Iordănescu a decis să schimbe șapte titulari la Zenica, dar și sistemul de joc. Deși cu numai 2 oameni de atac, a apelat la Pușcaș, adică la un vârf împins, nu fals. Modificări care nu cred să ofere însă motive speciale de optimism, mai ales că, judecând după numele lui Dzeko și Pjanici, Bosnia pare peste Muntenegru. Dar dacă Stoichiță nu greșește, naționala noastră e capabilă oricând să revină, să se impună. M-aș bucura să aibă el dreptate, iar eu să mă înșel

Dan Udrea: Jean Paul Sartre spunea că «jocul de fotbal e simplu, dar se complică prin apariția adversarului». E definiția perfectă pentru naționala României de azi. O echipă formată din jucători care știu fotbal, dar care nu se descurcă în fața nici unui adversar. Dacă diseară am juca singuri, la perete, am avea șanse mari, dar oponentul se numește Bosnia și deja fotbalul devine foarte complicat”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (46)
schoenbirk
schoenbirk  •  08 Iunie 2022, 12:02

@Dan Udrea " legumele cu șorturi albe și tricouri galbene (combinație mai urâtă nu poate exista)" ! :) Spune-le si celor de la Vatican , sigur sunt de aceeasi parere cu tine ! Norocul românilor e că ,chiloții îi poți schimba(chiar e indicat ca naționala României ,la câte bătăi încasează ,să poarte *** :)), pe când steagul... mai greu !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mihneailie030
mihneailie030  •  08 Iunie 2022, 10:56

Titlul e corect. Totuși, nu a ajuns mai jos decât nivelul gazetariei sportive de la noi din țară!!!

ervfr
ervfr  •  08 Iunie 2022, 09:30

Domnilor a venit un antrenor din Germania si va informat ca jucatorii romani sunt varza. Ca influentele din sfera fotbalului romanesc fac rau fotbalistilor. Voi ce ati facut? O gramada de articole impotriva lui. Cam asta e situatia in Romania. Cand cineva iti spune ca tu trebuie sa fi mai profesionist exista acel cineva care pune intrebarea: de ce avem noi de cineva de dincolo sa ne spuna ce sa facem. Noi stim mai bine. Aiurea. Sunt la fotbal jos de tot din cauza voastra a tutror celor care sustin acest fel de fotbal. Din pacate viitorul este la fel. S-au ridicat Hagi si Gica sa dam un reset la nationala. Imi pot spune cei doi ce a facut echipa lor? Ce a facut Viiotrul in liga europeana dedicata celor sub 19 ani? Va zic eu un sfat. Mai ascultati si de altii ca poate au ceva de zis mai profesionist decat mioarele din fotbalul romanesc. Suntem varza in sport deoarece ne uitam la unguri si ii invinovatim ca nu stiu ce....vom fi aici si peste mult timp. Banii si nu profesionalismul este pe primul loc inclusiv la voi la gsp. Ne asteapta derby-uri tari cu Luxemburg. Ati ras voi de CFR ca a pierdut cu Dudelange dar din pacate acela a fost doar punctul de pornire a dezastrului. Nu mai faceti reclama unei clone si unui mioritic. Faceti reclama la echipele ce o iau de jos, ce investesc pe bune...care ot fi alea trebuie sa le descoperiti singuri doar nu ati vrea ca sa va spuna unul toate...

Vezi toate comentariile (46)
Comentează
Close