FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAŢIONAL ARENA

Vremea a dat peste cap şi lucrările la Naţional Arena » Pe minus 5%

National Arena +21   FOTO
National Arena

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 februarie 2010 00:00

Eugen Tudose, şeful de şantier de la noul stadion, recunoaşte că "sîntem în întîrziere cu trei săptămîni, din cauza nămeţilor şi a gerului, dar arena va fi gata pe 31 decembrie"

Albul predomină peisajul de pe şantierul viitoarei Naţional Arena, gazda finalei Europa League din 2012 şi, posibil, a derby-ului cu Franţa din grupa preliminară pentru CM 2010. De pe 5 ianuarie, de cînd muncitorii s-au întors din zilele libere, construcţia n-a mai avansat. S-a lucrat totuşi la interior, la instalaţiile care vor deservi stadionul.

"Nu ne aşteptam ca vremea să ne provoace atîtea probleme. Dacă am fi putut lucra normal în tot acest timp, probabil că structura de beton ar fi avansat cu cinci la sută"
Eugen Tudose, şeful de şantier

"O să lucrăm şi noaptea"
Întîrzierile la construcţia ce are ca dată limită de finalizare de 31 decembrie 2010 sînt estimate la trei săptămîni. "Termenul va fi respectat. Noi ne vom organiza în aşa fel încît să recuperăm timpul pierdut. Vom lucra şi ziua, şi noaptea pentru a încheia lucrările care ţin de structura de beton pînă la începutul lunii iunie", asigură Tudose.

Arena ar urma să fie predată la cheie în primăvara lui 2011, după încheierea finisajelor, şi trebuie să găzduiască două evenimente importante pînă la finala Europa League din 2012.

De luni, în ritm normal
Cîţiva muncitori se luptă cu bălţile şi noroiul care au pus stăpînire pe fiecare centimetru din arenă. "De miercuri, 50 de oameni lucrează pe structură: curăţă din zăpadă, toarnă cofraje. Mai sînt şi angajaţi ai firmelor subcontractante care montează instalaţii la subsol şi se ocupă de finisaje la zona VIP. De pe 16 februarie vremea se va îmbunătăţi, aşa că de săptămîna viitoare lucrările vor reintra în program normal", a mai spus Tudose.

"Lucrările sînt puţin în întîrziere, dar sperăm să fie finalizate pînă la finalul anului. Ne dorim ca în septembrie 2011 să disputăm aici meciul cu Franţa"
Mircea Sandu, preşedinte FRF

Acţiune ratată
Răzvan Lucescu a pierdut a doua oportunitate de a testa jucători pentru echipa naţională după ce trialul din decembrie de la Mogoşoaia a fost anulat din cauza ninsorii. "Înaintea returului aş dori un amical internaţional numai cu jucători din campionatul intern", preciza selecţionerul în raportul pe anul 2009. Dar planurile lui Lucescu jr. au fost date peste cap de vreme şi de imposibilitatea de a-i chema din pregătire pe fotbaliştii din Liga I.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
 •  18 Februarie 2010, 15:58

In sfarsit la anul vom avea si noi un stadion la standarde internationale, pacat ca nu sau gasit fonduri (ma mir ca la cat se fura in tara asta...) sa se conbstruiasca un stadion de vreo 70-80.000 de locuri!Hai spor la treba, terminati constructia cat mai repede! Intarzierile sunt in cea mai mare parte datorate intarzierii finantarii de catre hotii de la guvern in frunte cu Bociu, organizarea de santier este una exemplara, cei care comenteaza aiurea habar n-au ...

 •  14 Februarie 2010, 01:31

esti prost stadionul e aproape gata

 •  13 Februarie 2010, 08:34

Se vede ceva deja si asta e bine, sa speram ca va fi cum trebuie la momentul potrivit.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează