FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - AUSTRALIA 3-2

Zmei doar în atac! » Ce spun cifrele amicalului cu Australia: victorie meritată, scîrţîim în apărare

Tamaş (în roşu) a fost lăudat de selecţionerul Piţurcă.
Tamaş (în roşu) a fost lăudat de selecţionerul Piţurcă.

Articol de - Publicat vineri, 08 februarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 07 februarie 2013 19:51

Statistica pusă la dispoziţie de InStat demonstrează că România e pe un drum bun pentru confruntarea de la Budapesta, dar are de îmbunătăţit jocul defensiv.

Diferenţa dintre "tricolorii" învinşi de Polonia şi "naţionala" victorioasă contra Australiei a fost evidentă. Românii au arătat, miercuri, slăbiciuni doar în apărare: Pantilimon a avut 0 intervenţii izbutite, iar Raţ şi Tamaş s-au remarcat mai ales graţie jocului ofensiv. Gabi a reuşit 54 de acţiuni în atac, faţă de doar 16 în apărare.

În plus, a pierdut 50% din dueluri, 6 din 12! Raţ a ratat 6 mingi, Radu a finalizat numai 9 acţiuni în apărare. Singurul ireproşabil pe faza defensivă a fost Chiricheş: 84% dintre acţiunile sale au fost reuşite, n-a pierdut decît 4 dueluri din 20!

Pe fază ofensivă, în afară de aportul fundaşilor laterali, s-au remarcat Stancu, Maxim şi Tănase. Cei din urmă, adversari pe post, au izbutit performanţe asemănătoare, chiar dacă ultimul a jucat doar 20 de minute! Cei doi au cele mai multe driblinguri bune (3 şi 2), cîte o deposedare reuşită, 2 şuturi faţă de 1 şi un procentaj mare de pase finalizate (83% şi 100%)!

17 şuturi spre poartă a trimis România, faţă de doar 5 în meciul cu Polonia

7 pase din 7 a izbutit Maxim, una dintre ele fiind decisivă

5 mingi a recuperat Pintilii în jumătatea adversă, faţă de doar două - Nistor şi Neagu - cu Polonia

3 recuperări a reuşit Torje, toate în jumătatea adversă; nu i-a ieşit nici un dribling

ALTE ŞTIRI DESPRE NAŢIONALĂ:

Primul internaţional de la Viitorul!
Atacantul Aurelian Chiţu a devenit, miercuri, primul jucător al proiectului "Academia Hagi" care debutează la prima reprezentativă. Vîrful a fost şi primul jucător pe care Hagi l-a adus la academia sa, transferîndu-l de la Slobozia în 2009. Acesta a intrat în minutul 89 al partidei, în locul lui Torje.

Gol după 5 ani din lovitură liberă!
Au trebuit să treacă 54 de partide ale echipei naţionale pentru ca "tricolorii" să marcheze din nou din lovitură liberă! Punctul de 3-2 reuşit de Torje la Malaga a venit să întrerupă o pauză de cinci ani în care oamenii reprezentativei nu mai reuşiseră s-o bage în aţe dintr-o astfel de fază fixă. Ultimul performer fusese Gabi Tamaş, care înscrisese golul 2 al reprezentativei la meciul România - Albania (6-1) din preliminariile Euro 2008. Se întîmpla pe 21 noiembrie 2007 şi era ultima partidă pe vechiul "Lia Manoliu", a cărui demolare a început chiar după acea dispută.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
freegigi
freegigi  •  08 Februarie 2013, 09:05

Puteam sa bag mana in foc ca mult criticatul Tanase are cifre mai bune ca Torje.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează