GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

VIDEO / EXCLUSIV Olăroiu, prima reacție despre oferta venită din Europa: „Mi-au zis că ar păstra doar 3-4 jucători din tot lotul”

Cosmin Olăroiu
Cosmin Olăroiu

Articol de - Publicat duminica, 18 iunie 2023 14:23 / Actualizat duminica, 18 iunie 2023 15:59

Invitat la podcastul „Profu' de Sport”, Cosmin Olăroiu, 53 de ani, unul dintre cei mai de succes antrenori români, cu 22 de trofee cucerite de-a lungul carierei, a vorbit în dialogul cu redactorul-șef GSP, Cătălin Țepelin, și despre negocierile eșuate de anul trecut cu grecii de la AEK Atena. În prezent, Oli activează la Al Sharjah, echipă din Emiratele Arabe Unite.

VIDEO. Cosmin Olăroiu, despre negocierile eșuate cu AEK Atena: „Trebuie să cântărești foarte bine ofertele”

- Anul trecut știu că ai avut o ofertă foarte interesantă din Grecia.
- Interesantă, dar atât. Și lucrurile nu s-au petrecut așa cum mă gândeam eu la momentul ăla. Am venit, am discutat, tipul cu care am discutat era foarte OK. M-a întrebat: «Dacă vii la noi, ce jucători vrei să schimbi?». Îi zic: «Mi-e foarte greu să răspund. Dar vreau să te întreb și eu o chestie: dacă ai fi în locul meu, ce jucători ai schimba?». Mi-a spus: «Aș ține doar 3 sau 4 din tot lotul». «Dacă-ți spuneam eu lucrul ăsta, mi-era frică să nu spui că sunt tâmpit. Eu știu că nu poți schimba 20 de jucători, dar nu am văzut lucruri foarte interesante (n.r. în echipă)». A fost foarte corect, onest omul. Mi-a zis că vor să schimbe, că vor aduce, vor face, vor drege. I-am zis că nu cred, iar acest lucru nu s-a întâmplat.

- Adică n-au schimbat nici după ce au mers mai departe cu alt antrenor, n-au reformat echipa.
- Au schimbat antrenorul după 3 luni. Și jucătorii, mulți dintre ei, după ce au eșuat în Europa League. Apoi au schimbat tot.

Universitatea Craiova face sigur două transferuri: „E obligatoriu”
CSU CRAIOVA
Universitatea Craiova face sigur două transferuri: „E obligatoriu”

- E vorba despre AEK Atena.
- Așteptările de la mine sunt foarte mari. Cel puțin așa cred. Dacă merg undeva, ei vor să câștig.

- Și atunci, tu trebuie să te asiguri că ai condiții suficiente ca să poți ridica ștacheta.
- Eu nu pot face minuni, că nu sunt magician. Atunci, am nevoie de suport mental, logistic și tot așa.

- Mă uitam și aici, la Sharjah, cum s-a schimbat clubul după venirea ta.
- Percepția jucătorilor a fost: «Bine, vine ăsta, și ce o să facă?». După aia, când au început să se miște lucrurile, și-au dat seama că altele sunt cerințele de la ei.

- Logistic înseamnă, ca să explicăm, să ai măcar o sală de forță dotată foarte bine, un vestiar care arată foarte bine, un teren bun, astfel încât jucătorii să se simtă într-un context profesionist și să-și ridice nivelul.
- Exact. Ei trebuie să știe că sunt alte așteptări și de la ei, nu numai de la cei care vin, precum un antrenor nou.

- Și aici, la oferta asta de la AEK Atena, nu ai simțit că clubul poate oferi condițiile astea pentru performanță. Deci nu a fost neapărat nevoie de parte financiară, ci de condiții pentru performanță.
- De-a lungul timpului am avut discuții cu mai multe cluburi din Europa, dar nu cluburi care... știi ce se întâmplă? Te duci la un club și ai 20% șanse de reușită să scape de retrogradare. Cum a fost la Jiangsu. Asta a fost dorința clubului în prima fază, a doua să fim între primele 5 echipe, a treia să ne calificăm în Champions League. Lucrurile s-au întâmplat pas cu pas în direcția asta. De asta spun că sunt lucruri care depind foarte mult de club. Pentru mine, evitarea retrogradării a fost un obiectiv oarecum ușor. Eram scăpați după 6 etape, făcuserăm 18 puncte și nu ne mai gândeam la retrogradare. Nici nu ne gândiserăm. Dar dacă mergi și eșuezi, ai închis cu lacătul poarta aia, nu mai ai ce să cauți. Atunci, trebuie să cântărești foarte bine ofertele. Dacă ai posibilitatea de a merge la un club care poate câștiga ceva, să facă ceva important, merită să încerci. Dar noi, ca antrenori, nu suntem foarte bine cotați în Europa în momentul de față. Și e păcat, cred că dacă i s-ar da posibilitatea unui român... dar știi cum e, să vezi un român conducând în Anglia? Li s-ar părea puțin ciudat.

INTEGRAL. Cosmin Olăroiu, invitat la „Profu' de sport” (episodul 18)

Tot din podcastul „Profu' de Sport”:

Contra dezvăluie un episod incredibil cu Cortacero: „A venit cu nevasta, cu copiii și a scos un cec de 500 de milioane de euro”
„Profu' de Sport”
Contra dezvăluie un episod incredibil cu Cortacero: „A venit cu nevasta, cu copiii și a scos un cec de 500 de milioane de euro”
„Te ia stomacul!” » Marius Șumudică nu s-a abținut și a dat un răspuns tăios despre șansele naționalei în preliminarii
KOSOVO - ROMÂNIA
„Te ia stomacul!” » Marius Șumudică nu s-a abținut și a dat un răspuns tăios despre șansele naționalei în preliminarii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
nicohak55
nicohak55  •  19 Iunie 2023, 17:08

Rămâne cu amintirea că l-a vrut și pe el o echipă de fotbal.

Carpath
Carpath  •  19 Iunie 2023, 09:54

Cand ajungi in acel fotbal arab ai cam iesit din fotbalul de nivel inalt.

dacia_berlina
dacia_berlina  •  18 Iunie 2023, 19:12

Aek Atena a castigat titlul sezonul asta. Intr-adevar, a pastrat doar 3 jucatori fata de sezonul trecut: Zuber, Garcia si Rota. Antrenorul care a luat titlul e un argentinian platit cu 1.5 milioane pe sezon. Olaroiu castiga 5 milioane pe sezon la Sharjah. Ca valoare, Aek Atena e in top 3 din Grecia, mult sub locul 1. Sharjah e pe primul loc in Emirate, mult peste cele 3 echipe valoroase de sub ea. Olaroia a facut alegerea logica.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează