GSP.RO  »  INTERNATIONAL  »  PREMIER LEAGUE

OFICIAL Rafa Benitez a revenit în Premier League! Are obiectiv clasarea în TOP 4

Rafa Benitez (61 de ani) este noul antrenor al lui Everton. Obiectivul spaniolului este top 4 în Premier League și participarea în grupele Ligii Campionilor.
Rafa Benitez (61 de ani) este noul antrenor al lui Everton. Obiectivul spaniolului este top 4 în Premier League și participarea în grupele Ligii Campionilor.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 iunie 2021 17:49 / Actualizat miercuri, 30 iunie 2021 18:43

Rafa Benitez (61 de ani) este noul antrenor al lui Everton. Obiectivul spaniolului este top 4 în Premier League și participarea în grupele Ligii Campionilor.

Rafa Benitez a semnat un contract valabil pănă în vara anului 2024. Antrenorul spaniol vine după o aventură nereușită în China, pe banca lui Dalian. Benitez îi va avea în staff la Everton pe Duncan Ferguson și pe Alan Kelly.

„Sunt încântat să vin la Everton. În perioada negocierilor am fost impresionat de ambițiile lor mărețe și de modul în care abordează acest fenomen. Cred că e un club care poate mult. Sunt determinat să contribui la îndepliniarea tuturor obiectivelor”, au fost primele cuvinte spuse de Benitez, la prezentarea oficială. 

Rafa Benitez a revenit în Premier League! Are obiectiv clasarea în TOP 4
Rafa Benitez, prezentat la Everton

Rafa Benitez, noul antrenor al lui Everton

Everton a investit masiv în ultimele perioade de transferuri. Lotul este cotat în acest moment la peste 500 de milioane de euro, așa că obiectivul nu poate fi decât clasarea între primele 4 formații din Premier League. Carlo Ancelotti, fostul manager, a fost departe de obiectiv. „Caramelele” s-au clasat pe locul 10. 

Rafa ne-a impresionat prin experiența lui, dar mai presus de toate prin pasiunea și prin foame de rezultate pe care o arată. Avem încredere că va aduce succesul la Everton. Vrem să câștigăm trofee! A demonstrat că poate face asta
- Farhad Moshiri, acționatul majoritar al lui Everton

Everton, al 3-lea club de Premier League pentru Rafa Benitez

Benitez s-a consacrat pe banca lui Liverpool. I-a pregătit pe „cormorani” între 2004 și 2010 și a fost pe bancă la finala Ligii Campionilor din 2005, când Liverpool a revenit de la 0-3 în fața lui AC Milan și s-a impus la loviturile de departajare. 

Al doilea mandat din Anglia nu a fost la fel de reușit. În cele 146 de meciuri de la Newcastle a obținut o medie de 1,48 puncte/partidă.

De-a lungul carierei le-a mai pregătit pe Valladolid, Osasuna, Estremadura, Tenerife, Valencia, Inter, Chelsea, Napoli, Real Madrid și Dalian, în prima ligă chineză.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

„Zidane va veni la naționala Franței!” » Anunțul făcut de șeful federației, după eliminarea-șoc de la Euro 2020

Cei mai înjurați englezi sunt eroii Angliei! „Le-au închis gura!” + Lineker, genial după calificare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează