GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  DOSARUL TRANSFERURILOR

De ce a fost condamnat Popescu deşi a plătit dările către stat în cazul Bratu? » Un avocat explică: "Nu poţi da impozit pentru o maşină furată!"

Articol de , - Publicat joi, 06 martie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 05 martie 2014 20:29

Sursele contactate de Gazetă clarifică situaţia: "Baciul" a primit o pedeapsă cu executare pentru 600.000 $ din cele 1,6 milioane încasate în transferul lui Bratu şi 300.000 dolari din dosarul Sînmărtean, bani care reprezintă chiar echivalentul sumei confiscate


Condamnarea lui Gică Popescu a stîrnit o mare întrebare: cum de a fost închis "Baciul" chiar şi după ce a plătit un impozit de 400.000 USD din cei 1.000.000 încasaţi de la Galata în cazul Bratu? Surse judiciare au explicat: fostul candidat pentru şefia FRF a primit această pedeapsă pentru ceilalţi 600.000 dolari primiţi în dosarul vîrfului şi cei 300.000 $ primiţi în situaţia transferului lui Sînmărtean!

Echivalentul sumei confiscate
Ca dovadă, suma care îi va fi confiscată este de exact 900.000 dolari, adică 781.393 euro! Un avocat care a urmărit procesul a explicat simplu: "Pentru aceşti bani nu avea cum să plătească impozit, pentru că erau bani care nu trebuiau să ajungă la el. A făcut-o doar pentru milionul despre care a afirmat că e restanţă în cazul Galata. Nu poţi plăti impozit pentru o maşină după ce o furi!".

CÎŢI BANI A PRIMIT POPESCU
1.600.000 USD în transferul lui Bratu (1.000.000 USD declaraţi şi cu impozitul plătit plus alţi 600.000 USD)
300.000 USD în transferul lui Sînmărtean

Vin şi alte dosare pentru oamenii de fotbal!
Dosar Termen Instanţă Inculpat din fotbal
Loteria 2 12 martie Tribunalul Bucureşti George Copos
Loteria 1 21 martie Tribunalul Bucureşti George Copos
Mită în Elicopter 31 martie ÎCCJ Vasile Avram

"Tati, de acum eşti capul familiei!"
La scurt timp după încarcerare, Cristi Borcea i-ar fi transmis un SMS emoţionant lui Patrick, cel mai mare dintre copiii săi, 16 ani: "Tati, de acum tu eşti capul familiei! Să ai grijă de frăţiorii tăi". Conform Realitatea, Borcea ar fi procedat la fel şi cu actuala soţie: "Iartă-mă că te-am băgat în situaţia asta de rahat. Fii tare!".

"Lordul", la Jilava
Cel mai vîrstnic inculpat din Dosarul Transferurilor, Jean Pădureanu, 77 ani, a fost transportat ieri din Penitenciarul Rahova la Jilava. Transferul a fost făcut de urgenţă din cauza problemelor sale de sănătate. Fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa suferă de diabet şi trebuie să facă injecţii cu insulină de trei ori pe zi. Apropiaţii susţin că Pădureanu nu se mai poate deplasa fără ajutor.

Au vrut degeaba Poarta Albă!
Înainte de sentinţă, fraţii Becali şi Borcea şi-au făcut mutaţie în judeţul Constanţa pentru a fi închişi la Penitenciarul Poarta Albă! Ţinteau în acest fel o detenţie cu regim semideschis. Totuşi, aceştia ar putea petrece acolo doar trei săptămîni! Sistemul penitenciar urmează să stabilească ce fel de regim vor primi. Dacă va fi unul închis, cei trei inculpaţi vor fi încarceraţi în altă parte.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (34)
faile_belix
faile_belix  •  07 Martie 2014, 08:30
Postat de haxor pe 06 Martie 2014, 22:25

Singurul merit este al celor de la DNA, singurii care au tacut si si-au facut meseria intr-o tara putreda de coruptie la toate nivelurile societatii! Singurul merit al lui Basescu fata de altii este ca le-a lasat mana libera si merita apreciat fata de alti presedinti carora le-a tremurat ***u si interesele financiare ptr campaniile politice!

Eu aplaud condamnarea astora, dar nu uita al cui e DNA-ul si ca e an electoral.

cristy_s6
cristy_s6  •  07 Martie 2014, 08:20

Pot spune doar atat : NImeni nu este mai presus de lege, iar in ceea ce il priveste pe Gica Popescu, are doua bubite ce nu pot fi trecute cu vederea - ai bagat degetele in borcanul cu miere si vrei apoi sa "platesti" impozit pentru asta ? - Pai daca TU - cel care in toata viata nu ai avut nevoie de nimic - FURI, ce sa cerem la unul care toata viata a tanjit si in somn dupa bani ?

haxor
haxor  •  06 Martie 2014, 22:25
Postat de florinch pe 06 Martie 2014, 20:21

Daca Basescu ar fi deschis cutia Pandorei, cum spui tu, iar politicienii corupti ar ajunge, prin rotatie, in functie de cine castiga alegerile, la puscarie, i-as fi recunoscator in veci. Poate doar asa va avea si Romania un viitor, cand politicienilor le va fi frica sa mai fure si si-ar vedea de treba. Insa, dupa 2012, odata cu venirea USL (de fapt a PSD-ului) la putere s-a dus speranta mea. "Legea Amnistiei", incercarile de modificare a Codului Penal, atacurile la verdictele ICCJ, votul negativ la incercarea DNA de arestare a parlamentarilor corupti, sunt destule motive sa cred ca OMERTA este din nou in vigoare, iar noi, romanii in rahat.

Singurul merit este al celor de la DNA, singurii care au tacut si si-au facut meseria intr-o tara putreda de coruptie la toate nivelurile societatii! Singurul merit al lui Basescu fata de altii este ca le-a lasat mana libera si merita apreciat fata de alti presedinti carora le-a tremurat ***u si interesele financiare ptr campaniile politice!

Vezi toate comentariile (34)
Comentează
Close