GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  EXCLUSIV / INVESTIGAȚIE GSP

Două firme de apartament au primit 600.000 de euro de la Monica Iacob-Ridzi fără licitaţie

Articol de - Publicat marti, 16 iunie 2009 00:00

MTS a dirijat 600.000 de euro către două firme care au aceiaşi acţionari şi sediu comun într-un apartament

Două firme de apartament au primit 600.000 de euro de la Monica Iacob-Ridzi fără licitaţie

- Pe 2 mai, MTS a organizat evenimente în Bucureşti, la Costineşti şi în ţară

- Ministerul a ales să trimită cerere de ofertă către trei firme, dintre care două au aceeiaşi acţionari şi sediul comun, într-un apartament locuit de o familie

- La cererea Gazetei, MTS n-a explicat cum de a ales tocmai aceste firme, cvasinecunoscute: Artisan SRL şi Mark SRL

- Artisan şi Mark şi-au împărţit, prin preţ, evenimentele, şi au primit 600.000 de euro, o sumă fabuloasă

- Într-o zi s-a cheltuit tot bugetul Federaţiei de Box pe un an


Ministerul Tineretului şi Sportului a sărbătorit pe 2 mai "Ziua Tineretului" printr-o serie de evenimente organizate în Bucureşti, Costineşti şi alte oraşe din ţară. Concerte, expoziţii, baloane colorate, întreceri sportive...

Suma cheltuită s-a ridicat la 2.578.131 de lei, adică 628.000 de euro sau 0,7 % din bugetul instituţiei pe 2009. Cît bugetul FR Box!

Cine s-a ocupat de organizarea evenimentelor? Nu ministerul, prin angajaţii direcţiilor judeţene de tineret. Monica Iacob-Ridzi a preferat să apeleze la intermediari. MTS a scos la vînzare "Servicii de recreere, culturale şi sortive" împărţite în 3 caiete de sarcini: "Bucureşti", "Costineşti" şi "În ţară".

Cum acest tip de servicii este exceptat de la aplicarea legii privind achiziţiile publice, adică ministerul nu e obligat să organizeze licitaţie, instituţia condusă de Ridzi a făcut selecţie de oferte. "Au fost trimise invitaţii de participare mai multor potenţiali ofertanţi, iar departajarea s-a făcut după criteriul «preţul cel mai scăzut»", a explicat MTS.

Cîte invitaţii a trimis?
Instituţia condusă de Monica Iacob-Ridzi a găsit, după criterii pe care refuză să le explice, trei firme cărora le-a făcut oferte: SC Artisan Consulting SRL, Compania de Publicitate Mark SRL şi System Management Solutions SRL. Oferte au depus doar primele două firme pentru fiecare din cele 3 caiete de sarcini. Evenimentul din Bucureşti şi cel din ţară au fost atribuite lui SC Artisan Consulting (985.850 lei şi 431.620 lei), iar evenimentul din Costineşti a fost dat Companiei de Publicitate Mark (1.160.651 lei).

Cîştigătorii sînt....
Artisan Consulting şi Compania Mark sînt două firme-surori. Împart acelaşi sediu într-un apartament din blocul M52 situat pe strada Poet Panait Cerna din Bucureşti. Şi au şi aceiaşi asociaţi: Răzvan Nica-Udangiu, Marian Georgescu şi Bogdan Iacobescu! "În acest apartament locuieşte familia Georgescu. Nu au nici o firmă lipită la uşă", spune portarul blocului M52.

Cum a găsit MTS cele două firme? Ele nu deţin un site propriu pe Internet, la o căutare pe orice motor de net nu apar decît în anunţul de cîştigare publicat de MTS, nu apar că au mai organizat evenimente de anvergură, iar cifra de afaceri din ultimii doi ani raportată la Registrul Comerţului este mai mică decît ce le-a oferit Ridzi pentru o singură zi!

2,7 milioane de lei este bugetul Federaţiei Române de Box pe 2009

3 milioane de lei
a primit FR Baschet pentru refacerea sălii de sporturi din cadrul CSNB "Lia Manoliu"

4 milioane de lei
este bugetul FR Handbal pe 2009

0 salariaţi au firmele Artisan Consulting şi Compania de Publicitate Mark

"Artisan şi Mark? Hahaha. Nu vă pot ajuta cu nici o informaţie"

Patronul celei de-a treia firme căreia MTS susţine că i-a trimis o invitaţie de ofertă pentru "Ziua Tineretului" spune că nu a primit nici o hîrtie legată de acest eveniment.

- Domnul Dan Nicolescu?
- Da....

- Firma al cărei proprietar sînteţi, System Management Solutions SRL, a primit vreo ofertă din partea Ministerului Tineretului şi Sportului legată de organizarea de evenimente pentru "Ziua Tineretului"?
- Nu. Nu am idee despre ce e vorba.

- Ministerul Tineretului şi Sportului susţine că v-a trimis o invitaţie de participare la selecţia de oferte.
- Eu, unul, şi sînt unicul proprietar al firmei, nu ştiu nimic. Dacă ar fi adevărat, probabil că aş fi mai fericit acum...

- Firmele Artisan Consulting şi Compania de Publicitate Mark vă spun ceva?
- (rîde) Artisan şi Mark? (rîde din nou) Nu cred că vă mai pot ajuta cu nici o informaţie!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (93)
 •  23 Iunie 2009, 16:29
Postat de pe 21 Iunie 2009, 04:46

BRAVO!

E prea fumoasa sa fie vinovata ! Lasati-o in pace oameni buni !!Banuiesc ca e de la nesimtiti de la Romania Mare ! Sau o fii de la altcineva !!!!!Nu cred ca e de la Base!

 •  21 Iunie 2009, 04:46
Postat de pe 16 Iunie 2009, 04:06

pun si eu o intrebare. o revolutie in tara asta cand se mai face? ar avea tupeul toti ce 73% care nu au fost la vot sa o faca? ca d-nul boc sa nu mai discute apoi doar "cifrele de pe ecran".

BRAVO!

 •  21 Iunie 2009, 04:35
Postat de pe 16 Iunie 2009, 14:00

NE PASA DE FOTBAL....POATE PREA MULT. din pacate asta e genul de articole pe care le scrieti. Eu unul nu inteleg ce treaba are cu sportul

... panarama asta de ritzi e ministrul tineretului si SPORTULUI. Ea administreaza banii... pfoai! nici nu ma mir ca ne conduce basescu intr-o tara in care ministrul sportului nu e asociat cu sportul!

Vezi toate comentariile (93)
Comentează