Articol de GSP - Publicat luni, 22 decembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 22 decembrie 2014 19:13

Ediţia cu numărul 49 a celei mai importante anchete din sportul românesc şi-a desemnat cîştigătorii:

Mijlocaşul Stelei, Lucian Sînmărtean, a ieşit fotbalistul anului!
"Dacă îi datorăm cu adevărat ceva lui Luci, asta este reîntoarcerea la fotbalul jucat cu plăcere. Şi de plăcere. Pentru plăcerea publicului, pentru plăcerea personală. Fotbalul jucat ca joacă, nu ca ştiinţă". Citeşte AICI restul opiniei lui Cristian Geambaşu!

Clasament general:

1. SÎNMĂRTEAN 25P
2. Keşeru 20p
3. Raţ 10,5p
......
Descoperă acum la chioşcuri, în ediţia tipărită, sau accesînd Gazeta digitală clasamentul complet pînă la locul 9! Citeşte interviuri în exclusivitate cu primii doi clasaţi!

Tehnicianul lui Şahtior, Mircea Lucescu, a fost votat cel mai bun antrenor în 2014!
"Acest om trăieşte, vibrează, respiră fotbal şi nu se poate opri, nu se va opri niciodată. Pasiunea lui generează o energie continuă, inepuizabilă, care-l împinge înainte. Spre eternitate"Citeşte AICI restul editorialului lui Theodor Jumătate

Clasament general:
1. M. LUCESCU 24P
2. Reghecampf 21p
3. Contra 11,5p
......
Descoperă acum la chioşcuri, în ediţia tipărită, sau accesînd Gazeta digitală clasamentul complet pînă la locul 7! Citeşte interviuri în exclusivitate cu primii doi clasaţi!

Stranierul anului este stelistul Lukasz Szukala!

"S-au aliniat planetele. Precum Copernic, a fost nevoie de un polonez ca să nu mai credem că America de Sud e în mijlocul Ligii 1 din România. În 2014, campionatul se roteşte, de fapt, în jurul acestui fotbalist valoros pe teren, calm în intimitatea echipei şi cumsecade în relaţiile cu oamenii din sport. E ca o recompensă pentru toţi europenii care duc în cîrcă un campionat unde strălucesc sud-americanii" Citeşte AICI restul comentariului lui Cătălin Tolontan!

Clasament general:
1. SZUKALA 25P
2. Arlauskis 14p
3. Teixeira 13p
.....
Descoperă acum la chioşcuri, în ediţia tipărită, sau accesînd Gazeta digitală clasamentul complet pînă la locul 7! Citeşte interviuri în exclusivitate cu primii doi clasaţi!

Simona Halep este premianta categoriei sportivul anului!

"Nu e nevoie de un milion de ani însă ca să ştim că sezonul acesta a consacrat un sportiv important al României. Nu e nevoie să treacă atît timp ca să preţuim o finală la Roland Garros reaccesată după mai bine de trei decenii, un loc 2 mondial înainte neatins de nimeni, o finală la Turneul Campioanelor jucată în premieră, o semifinală la Wimbledon, întîia, de asemenea. Nu e nevoie nici măcar de un veac". Citeşte AICI un editorial de Luminiţa Paul!

Clasament general:

1. SIMONA HALEP 15P
2. Larisa Iordache 11p
3. Dumitrescu & Mihalachi 9p
......
Descoperă acum la chioşcuri, în ediţia tipărită, sau accesînd Gazeta digitală clasamentul complet pînă la locul 8! Citeşte interviuri în exclusivitate cu primii doi clasaţi!

Ediţie Specială: 18 pagini dedicate Superlativelor anului 2014
Cumpără de la chioşcuri ediţia tipărită sau accesează Gazeta Digitală pentru a citi INTERVIURILE acordate de cîştigători şi pentru a afla cum s-au împărţit VOTURILE date de cititori, redactori gsp, antrenori, preşedinţi şi căpitanii de echipă din Liga 1!  Fiecare grup de votanţi a contat în proporţie de 20% în calcularea superlativelor anului.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”