GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  DOSARUL TRANSFERURILOR

Gică Popescu refuză graţierea, preşedintele României îi taie şi el din speranţe » Traian Băsescu: ”Prefer judecătorul!”

Gică Popescu nu dorește să apeleze la bunăvoința președintelui României
Gică Popescu nu dorește să apeleze la bunăvoința președintelui României

Articol de , - Publicat miercuri, 12 martie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 12 martie 2014 00:16

Într-o conferinţă de presă susţinută ieri la Palatul Cotroceni, şeful statului a subliniat că nu a eliberat pe nimeni în al doilea său mandat pentru că i-a crescut încrederea faţă de verdictele justiţiei.

Susţinută de personaje importante din lumea politică ori presă, precum Victor Ponta ori Valeriu Zgonea, tema graţierii lui Gică Popescu este barată chiar de "Baci"!

După ce s-a consultat cu familia şi cu avocatul Petruţ Ciobanu, fostul internaţional este hotărît să dea publicităţii, posibil azi, o scrisoare deschisă. Prin care va refuza gestul eliberării!

Tolontan: "Preşedintele e incorect cînd insinuează că a fost plătită campania în favoarea lui Popescu, dar e corect cînd spune că o graţiere acum ar submina ideea de justiţie"

Nemulţumit de polemica publică
Mai exact, deranjat de polemică, Popescu va susţine, cel mai probabil, că va respecta legea, nu este de acord cu eventuala întrerupere a pedepsei şi nu îşi foloseşte performanţele din cariera de fotbalist pentru a sensibiliza opinia publică.

În prezent, fostul stoper este încarcerat la Penitenciarul Rahova în perioada de carantină, 21 de zile, alături de MM Stoica şi George Copos. După această perioadă va fi mutat, probabil, la Jilava. Are de ispăşit o pedeapsă de 3 ani, o lună şi 10 zile.

"Nu vreau să descurajez pe nimeni"
Subiectul a fost abordat aseară şi de preşedintele României, într-o conferinţă de presă: "În primul mandat, am mai oferit o serie de graţieri, fiindcă aveam dubii asupra justiţiei. În al doilea mandat însă, nu am mai apelat la instituţia graţierii, deoarece nu mai am motive să cred că marea majoritate a justiţiei nu ar funcţiona. De aceea, între a alege un om pe care l-am respectat şi îl respect, îl cunosc mai bine sau mai puţin, şi a respecta un judecător, am preferat a doua variantă. Nu vreau însă să descurajez pe nimeni, voi reflecta de la caz la caz".

Iar Traian Băsescu a mai explicat: "Actul graţierii ţine exclusiv de voinţa preşedintelui, avizul din partea ministrului Justiţiei e consultativ".

Încă o cerere de graţiere pentru Gigi Becali
Dacă Popescu pare gata să-şi ispăşească pînă la capăt pedeapsa, Gigi Becali încearcă încă o dată să obţină eliberarea din partea preşedintelui ţării. Mama finanţatorului stelist, Alexandra, a trimis prin avocatul familiei a doua cerere de graţiere către Traian Băsescu. Ea invocă problemele de sănătate ale fiului său.

FRF îl făcuse preşedinte pe Popescu din ianuarie!
Săptămînalul "Fanatik" a dezvăluit ieri că, în luna ianuarie, Mircea Sandu ştia deja cine îi va fi înlocuitor! Cu titulatura de "candidat preşedinţia FRF", Gică Popescu a fost nominalizat chiar la începutul anului pe lista reprezentanţilor federaţiei pentru Congresul UEFA din Kazahstan, programat pe 27 martie! "Baciul" urma să meargă împreună cu Adalbert Kassai şi Octavian Goga.

"Am observat campaniile făcute de televiziuni pe tema graţierii lui Popescu şi Gigi Becali. Chiar dacă se obţin două milioane de semnături, procedura e alta. M-ar interesa însă să ştiu dacă au fost plătite pentru aceste demersuri, care mi se par nejustificate" (Traian Băsescu, preşedintele României)

"O decizie înţeleaptă. Sînt convins că în penitenciar va avea un comportament model şi va beneficia de eliberarea condiţionată. Odată ieşit pe uşa din faţă, va putea merge demn pe stradă, ca un adevărat bărbat care a greşit, dar a plătit" (Sebastian Bodu, pe pagina de facebook)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
patopato
patopato  •  13 Martie 2014, 01:15

Nu credeam sa fiu de acord cu betivanul vreodata!!

route25
route25  •  12 Martie 2014, 19:30

bai gica,cine dreacu te-a pus sa te inhaitezi cu becaliotii,n-aveai ma destui bani,de ce ai fost fost ma calic???????????acum stai si ispaseste..........

rolololol
rolololol  •  12 Martie 2014, 14:13

"Mai exact, deranjat de polemică, Popescu va susţine, cel mai probabil," frate voi cititi gandurile sau ce plm pe cuvant ce e cu kktul asta de presa la noi?

Vezi toate comentariile (28)
Comentează