GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  COPOS LIBER

Istoricul Cătălin Parfene spune că anumite porțiuni din lucrarea sa de master și cartea lui Copos seamănă izbitor, “doar că schimbă topica și folosește sinonime” » "Furt intelectual!"

Articol de , - Publicat joi, 09 aprilie 2015 00:00

CTRL+F. Cu laptopul în faţă, într-o sală de lectură a Bibliotecii Naţionale, Cătălin Parfene găseşte imediat numele voievodului Ştibor de Ştiboriţa în lucrarea sa de master.

Mult mai uşor şi mult mai clar decît am găsit noi încăperea în uriaşul de sticlă. Cu degetul stîng, punctează acelaşi nume în cartea lui George Copos, "Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI".

"Uite aici! Este aceeași ordine a ideilor, doar că schimbă topica și folosește sinonime", începe băiatul, în şoaptă.
În spatele nostru, o femeie în vîrstă "roade" un vraf de cărţi.

Citește și: Editura: „Copos și-a plătit singur cartea, noi am vrut doar să-l ajutăm pe autor, n-am făcut nici o ilegalitate”

"Voi sesiza o comisie"

Parfene are suspiciuni în legătură cu lucrarea lui George Copos. Mai întîi i-au atras atenţia numele profesorului Brezeanu şi titlul cărţii. Pînă la vizita de ieri.

"Voi încerca să sesizez o comisie. Ea va spune dacă e plagiat, eu susţin doar că e furt intelectual. Inițial, nu trebuia să fac lucrarea cu domnul Brezeanu. Nici nu e specializarea lui", spune acesta.

Mută la ultima parte din carte. "Copos are 15 cărți în bibliografie, dar nu și lucrarea mea!".

Citește și: Scandalul plagiatului » Directorul editurii: șef de promoție, prieten cu Copos și fost secretar de stat în Guvernul Năstase

Ani de documentare

Omul care găseşte juniori pentru Federaţia Română de Fotbal în toate colţurile Europei - lucrează acum în Departamentul de scouting al FRF - a muncit ani de zile la documentare. "Era o temă care mă pasiona încă din facultate, apoi și la Master un an și jumătate". Cineva, din spate, îi spune că George Copos a lucrat doar cîteva luni la carte. Zîmbeşte.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
oviatapentrusteaua
oviatapentrusteaua  •  09 Aprilie 2015, 12:14
Postat de borat101 pe 09 Aprilie 2015, 12:05

Si de asta ii este frica la ****.anii becali ca nu mai merg butoanele?

*** Niciun ziarist, niciun ziar sau televiziune refuza sa dezbata subiectul zilei, fost sef CCA Avram condamnat pt luate de mita 19.000 $ si delegarea la meciul lui Targu Mures a brigazii de arbitri dorita. ROAF FRF =CORUPTIE=RETROGRADARE. FC Arges a fost retrograda de catre comisia de apel a FRF desi procesul era doar pe fond la tribunal si nu exista nicio condamnare definitiva. DE CE ACEASTA OMERTA?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

borat101
borat101  •  09 Aprilie 2015, 12:10
Postat de alexbibirica1 pe 09 Aprilie 2015, 10:44

ca si in cazul celor de la *** ... si asa tg mures sunt protejati de federatia romana de fotbal si de LpF , coruptia este la nivel inalt si asta nu e doar scrisa intr-un comentariu ... ci,e dovedita ,toata lumea stiind ca acele comisii jurisdictionale,fac jocurile unuia sau altuia ... comisiile sunt (cca , disciplina si cea de solutionare a litigiilor) la mana acestor conducatori ai fotbalului (gino si burlanu - 2 hoti)

ia uite le este frica la *** fara sigla si palmares, ca nu mai merg butoanele? Ia uite ce striga astia ...hotii striga hotii... ce "trend"/moda *** ***, sa adoptat in Romania din 1989.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

borat101
borat101  •  09 Aprilie 2015, 12:07

Ce este nou? Nu ne mai mira nimic despre generatia comunista! Deja a dat batonul ca la atletism, *** ...de habar nu au limba Romana, dar sunt asigurati cu job'uri la TV si alte firme de'ale parintilor.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează