GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  SUPERLATIVELE ANULUI

Jumătatea cîştigătoare » Trei stranieri au reuşit să intre pe lista nominalizaţilor după doar o parte din an petrecută în Liga 1

Deși a plecat de la Petrolul, Bokila a prins un loc printre nominalizații de la Superlativele Anului
Deși a plecat de la Petrolul, Bokila a prins un loc printre nominalizații de la Superlativele Anului

Articol de - Publicat vineri, 13 decembrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 12 decembrie 2013 21:39

Trei candidaţi la titlul de "Cel mai bun străin din Liga 1" au avut nevoie de doar jumătate de sezon pentru a ajunge pe lista nominalizaţilor.

Străinii din Liga 1 vin şi pleacă. Unii dintre ei îşi pun însă amprenta pe fotbalul românesc şi rămîn cel puţin în memoria fanilor, dacă nu şi într-o carte cu recorduri şi trofee.

VOTEAZĂ ŞI TU AICI SUPERLATIVELE ANULUI!

În 2013, trei fotbalişti de peste hotare au reuşit prin performanţele lor dintr-o singură jumătate de sezon să ajungă printre nominalizaţii la trofeul acordat în Ancheta GSP celui mai bun străin din Liga 1.

Kehinde Fatai, 23 de ani. Înainte de a pleca de la Astra la Brugge, la începutul lui septembrie, atacantul nigerian marcase de 9 ori în 2013, inclusiv 3 reuşite în trei etape din acest sezon. Cu el în teren, Astra a reuşit să încheie stagiunea precedentă pe un loc de cupe europene.

Jeremy Bokila, 25 de ani. Fostul vîrf al Petrolului are 10 goluri marcate în Liga 1 în 2013, toate în returul campionatului trecut, înainte de transferul său la Terek. 5 dintre aceste reuşite le-au adus ploieştenilor 11 puncte! Tot congolezul este omul care a adus Cupa României în vitrina "lupilor" cu golul său din finala cu CFR Cluj (1-0).

Federico Piovaccari, 29 de ani. Considerat la început un transfer fără viitor, atacantul sosit la Steaua la începutul actualului sezon a răspuns pe teren cu 11 goluri (5 în Liga 1, două în cupă şi 4 în cupele europene). Italianul a devenit cel mai bun marcator străin din istoria Stelei în competiţiile internaţionale.

Wesley, învingător după o jumătate de sezon
În 2012, trofeul acordat celui mai bun străin din Liga 1 a fost cîştigat de brazilianul Wesley. La fel ca şi Fatai, Bokila şi Piovaccari, şi fostul jucător al lui FC Vaslui evoluase în doar o jumătate de sezon în România, înainte de a se transfera în Arabia Saudită.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
dash.berlin
dash.berlin  •  14 Decembrie 2013, 00:26
Postat de vladutz13 pe 13 Decembrie 2013, 09:57

Oricum castiga Eric detasat, desi in opinia mea cel mai bun cu cele mai bune rezultate a fost Szukala.

Si Piovacarri are cifre foarte bune.

vladutz13
vladutz13  •  13 Decembrie 2013, 09:57

Oricum castiga Eric detasat, desi in opinia mea cel mai bun cu cele mai bune rezultate a fost Szukala.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează