GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  DOSARUL MONICA IACOB RIDZI

Motivarea judecătorilor în condamnarea lui Ridzi: ”Gravitate extremă”, ”tablou infracţional dezolant!”

Articol de GSP - Publicat joi, 31 iulie 2014 00:00 / Actualizat joi, 31 iulie 2014 12:51

Înalta Curte şi-a motivat acum o lună decizia de condamnare a întregului lot Ridzi, în frunte cu fostul ministru al sportului, care a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare.

Evenimentul zilei face o analiză şi postează pe site fragmente din motivaţia celor trei judecători, Iulian Dragomir, Rodica Cosma şi Francesca Vasile. Documentul are 870 de pagini.

Judecătorii folosesc termeni mai duri decît au folosit jurnaliştii în investigaţia lor. Magistraţii susţin că vinovăţia dincolo de orice dubiu a fost probată atît de procurorii DNA, cît şi de cele întîmplate pe parcursul judecăţii.

Înalta Curte vorbeşte despre "tablou infracţional dezolant" al fărădelegilor întîmplate la MTS.

Judecătorii susţin, de pildă, că faptele ministrului Monica Iacob Ridzi prin care a încercat să şteară probele din calculator, punîndu-l pe angajatul IT, prin intermediar, să elimine fişierele şi posibilitatea recuperării lor, sînt de o "gravitate extremă".

Judecătorii reţin mai multe stenograme, pe care procurorii le-au înregistrat cu ajutorul unui angajat MTS participant la discuţie, care a şi scăpat astfel de orice implicare. De sub urmărire a fost scos şi omul de la IT, care a şters urmele, dar apoi a colaborat cu DNA şi i-a convins pe procurori şi, apoi, pe judecători că a acţionat la ordinul superiorilor săi.

Despre ce urme e vorba? Practic, atribuirea contractelor pentru evenimentul din 2 mai 2009 a fost un fals de la cap la coadă. Judecătorii au fost convinşi de mistificare, dovadă că ei reţin o stenogramă unde unul dintre angajaţii MTS, Mihai Mariu Mărcuţă, îşi dă seama că tot dialogul şi faptele şefilor săi de dinainte de semnarea contractului fuseseră o înscenare!

"Voi aţi jucat teatru!", le spune el celorlalţi, printre care se număra şi Monica Iacob Ridzi.

Judecătorii reţin şi pasajele de dialog în care de faţă cu unii dintre şefi Ridzi cere ştergerea urmelor, iar cînd vine omul de la IT pozează în neştiutoare şi îi spune că ea aude pentru prima oară de aceste lucruri şi că nu mai înţelege nimic din ceea ce se întîmplă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
vanboben
vanboben  •  01 August 2014, 08:55
Postat de teilandezu pe 31 Iulie 2014, 18:28

Proasto , face pirnaie pentru analfabeta chioretelui . Daca fura sau isi tragea v`un avantaj pentru ei parca merita , dar asa !

EBA a beneficiat de tot ce a facut Ridzi! Ea de ce nu intra la puscarie? Ca taticu' e cine e? Se strange latul, nu mai este mult pana in ianuarie!

vanboben
vanboben  •  01 August 2014, 08:55
Postat de teilandezu pe 31 Iulie 2014, 18:28

Proasto , face pirnaie pentru analfabeta chioretelui . Daca fura sau isi tragea v`un avantaj pentru ei parca merita , dar asa !

EBA a beneficiat de tot ce a facut Ridzi! Ea de ce nu intra la puscarie? Ca taticu' e cine e? Se strange latul, nu mai este mult pana in ianuarie!

tata_glontzu
tata_glontzu  •  01 August 2014, 06:36

De cand astept sa va cotzoharla asta pocita in celula cu parasuta matelotului ... Dupa condamnarea ovinofilului si a lotului samsarilor traficanti de fotbalisti asta e urmatorul pas ... urmeaza grupul galei Bute, Dormiti linistiti smenari politici, DNA va cheama curand la interviu !

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close