Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 martie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 02 martie 2011 10:30

Gazeta Sporturilor publică azi, în ediţia tipărită, primele date centralizate despre investiţia de la Naţional Arena, stadionul modern construit pe locul fostului stadion "23 August" de pînă în 1989 şi "Lia Manoliu", de după Revoluţie.

Contractul dintre Primăria Bucureşti şi firma Max Bogl&Astaldi a fost semnat în aprilie 2007 şi prevedea un cost de 119 milioane de euro pentru construirea unui stadion de 50.300 de locuri în 36 de luni. Din partea Primăriei, semnatar a fost Adriean Videanu. În jurul acestei sume s-au ataşat toate declaraţiile ulterioare, inclusiv cele ale lui Sorin Oprescu, actualul primar al Capitalei.
Estimările ziarului din acest moment arată că stadionul va fi inaugurat după 42 de luni şi va costa, cu toate amenajările din jur, 234 de milioane de euro. Suma poate creşte. Primăria nu a pus la dispoziţia Gazetei contractele şi actele adiţionale al construcţiei.
În ediţia tipărită de azi a Gazetei Sporturilor, puteţi citi care au fost cele două căi prin care s-a dublat practic valoarea declarată a investiţiei.
Cătălin Tolontan vă oferă, pe blogul său, sinteza evenimentelor.

Vezi aici un grafic interactiv cu Naţional Arena realizat de departamentul de grafică online al Gazetei Sporturilor

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”