GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  CAZUL WEBSTER

Nu şi la noi! :)

Articol de - Publicat joi, 14 februarie 2008 00:00

Gazeta vă prezintă metodele prin care şefii cluburilor autohtoni vor reuşi să fenteze noua lege în materie de transferuri. Gazeta Sporturilor a prezentat ieri noua lege care va revoluţiona transferurile din fotbal.
Din 30 ianuarie 2008, după o sentinţă dată de TAS în cazul scoţianului Andy Webster, orice fotbalist sub 28 de ani care a evoluat cel puţin 3 ani la un club îşi poate rezilia unilateral contractul, plătind ca daune contravaloarea salariului din sezoanele rămase pînă la finalul înţelegerii.

Revoluţia produsă de "legea Webster" nu va provoca un seism şi în Liga I. Motivul? Conducătorii cluburilor din ţară au deja mai multe portiţe pentru a se pune la adăpost de prevederile legii, prin practici exersate cu succes în trecut. De exemplu, fotbaliştilor le sînt propuse diferite anexe financiare la contract, dar care schimbă durata angajamentelor. Atraşi de perspectiva unui cîştig superior, jucătorii semnează instant şi astfel consimt să-şi prelungească înţelegerile, iar "legea Webster" devine inutilă.


S-a întîmplat la Dinamo
În urmă cu cîţiva ani, un fost fotbalist dinamovist s-a trezit cu contractul prelungit peste noapte. Cum a fost posibil? Jucătorul a fost chemat de conducerea clubului pentru a lua la cunoştinţă noua anexă din contract. Era vorba despre o indemnizaţie de efort prin care urma să primească o sumă mică în lei. Fotbalistul a semnat-o, în alb. În fapt, el a fost de acord cu mărirea perioadei de contract cu 3 încă ani.

Dinel l-a "făcut" pe Pleşan
În ianuarie 2005, Mihăiţă Pleşan era pe val şi dorea o mărire de salariu la Craiova. Cîştiga doar 24.000 de dolari pe an. Dinel Staicu a fost de acord. "Îţi dau 60.000, semnează repede un adiţional la contract!", l-a sfătuit patronul juveţilor. Extaziat de mărirea primită, Pleşan şi-a pus semnătura fără să se uite exact ce scrie în respectiva anexă. După o săptămînă, Galatasaray a venit cu o ofertă concretă de transfer. "Nea Dinele, sînt în ultimele 6 luni de contract. Lasă-mă să plec!", i-a cerut Mihăiţă. "Ce vorbeşti?! Mai ai 3 ani cu noi!". Cînd a semnat pentru salariul mărit, Pleşan îşi prelungise şi angajamentul!

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (26)
 •  02 Martie 2008, 12:36

PENTRU IDIOTII DIN TOATE COLTURILE TARII!! Fie ca sunt fotbalisti, muncitori, patroni... NICOIDATA, nu se semneaza in alb ceva. Poate sa fie si Sfantul Petru cel care iti da foaia. Nu de alta, dar poti semna orice, inclusiv ca esti de acord sa-ti donezi inima, ficatul sau un rinichi.

 •  28 Februarie 2008, 20:34

greseala lor a fost k si-au pus increderea in astfel de oameni

 •  27 Februarie 2008, 23:15

ba idiotii dracu ne-ati innebunit cu mesajele voastre cu bani pe net... aici e site de sport ba retardatilor!!!

Vezi toate comentariile (26)
Comentează