GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  INVESTIGAŢIE GSP

O firmă de casă a PDL-ului trage sforile să cîştige lucrări la stadionul "Ilie Oană" » Licitaţie cu dedicaţie

Articol de - Publicat vineri, 09 iulie 2010 00:00

Ziarul ploieştean "altPHel" dezvăluie că oamenii primarului de la Ploieşti trag sforile pentru ca o firmă de casă a PDL să cîştige lucrările de 15 milioane de euro de la stadionul "Ilie Oană".

Reprezentantului firmei cu cea mai bună ofertă, Michael Dietrich, i s-a spus direct la o întrevedere de taină să iasă din competiţie pentru a face loc asocierii agreate pe linie de partid, Alpine/All Plan Construction.

Licitaţia pentru stadionul "Ilie Oană" de la Ploieşti naşte un nou scandal politico-sportiv, legat de clientela de partid a PD-L. Şi firele suspecte merg pînă sus, la şefa Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase! La mijloc e un buget de 15 milioane de euro, bani publici, puşi la bătaie de Primărie pentru ridicarea arenei Petrolului.

Faptele, pe scurt. Pe 3 iunie, 6 firme au depus oferte. Dar numai cinci mai sînt acum în cursă, una fiind eliminată. Criteriul de alegere: preţul cel mai mic. Decizia finală ar trebui să se ia săptămîna viitoare, miercuri. Lupta pentru atribuire se dă, practic, între Baupartner, firmă românească, şi asocierea Alpine Bau (austrieci) - All Plan Construction.

Primele două oferte
Firma    Durata proiectare    Execuţie lucrări    Optimizare spaţii
Baupartner    42,18 mil. RON    21 zile    5,7 luni    16.000 mp
Alpine/All Plan    47,09 mil. RON    1 zi    6 luni    6.150 mp

Şi acum, dansul! All Plan Construction e recunoscută drept firmă de casă a PDL. Ar fi cotizat circa 250.000 de euro la ultima campanie electorală pentru Roberta Anastase şi pentru primarul Volosevici. Patronul Vasile Todosia, consilier judeţean pînă pe 28 mai, e un tip influent, cu legături puternice în partid.

"M-au făcut prost"
Săptămînalul prahovean "altPHel", condus de jurnalistul Dragoş Pătraru, dezvăluie chiar în ediţia de azi că omul de afaceri, speriat de perspectiva de a pierde contractul mănos, a luat parte la două întîlniri cu concurentul de la Baupartner, Michael Dietrich, în care acestuia i s-a pus ferm în vedere să se retragă din competiţie pentru a lăsa cale liberă asocierii Alpine/All Plan! Întîlnirea a fost pusă la cale de George Muceanu, fost consilier personal al primarului, demis zilele trecute inclusiv pentru povestea de faţă. Chiar Dietrich confirmă: "Mi-au spus direct să renunţ, că n-am nici o şansă! M-au şi jignit, m-au făcut prost, doar-doar mă vor determina să ies din joc. Dar n-o voi face!".  Todosia: "Am discutat doar de parteneriatul pe care îl avem la clinica mea medicală".

Primarul Volosevici preferă eschiva: "Există o comisie care se ocupă de această licitaţie. Nu am ce să comentez, fiindcă nu ştiu nimic despre aceste detalii".

Datorii şi arestări
Legal, asocierea Alpine/All Plan avea toate motivele să fie deja descalificată pînă în acest moment. Alpine BAU, societatea care a construit Allianz Arena din Munchen, a fost implicată în procese de corupţie în Germania exact pe proiectul stadionului. Iar directorul din România, Laszlo Szabo, e trimis în judecată de DNA pentru dare de mită! All Plan e şi ea cu probleme: figurează la BNR cu cel puţin 50 de incidente de plată în prima jumătate a anului, una înregistrată chiar în ziua prezentării ofertei pentru stadionul de la Ploieşti!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
daniel74
daniel74  •  23 Iulie 2010, 12:41

prietene, nu e spatiu. ziarul tau a publicat totul, ce te agiti?

petrolul1
petrolul1  •  09 Iulie 2010, 16:49

Este amuzant cum in ziarul gsp pe care l-am cumparat special azi pt povestea asta, a avut 3 pagini(intregi) cu reclame la DOMO, si despre un stadion de 15 mil de Euro, si o licitatie masluita pe bani publici jumatate de pagina amarata. Este putin spus jenant, avand in vedere ca vi s-au pus la dispozitie toate informatiile din ziarul din Ploiesti, care a tot publicat informatii.nu mai cumpar gsp in viata mea, am crezut ca poate s-a schimbat ceva, dar nu e cazul

stancualexro
stancualexro  •  09 Iulie 2010, 11:23

altPHel este o vuvuzela a fostului "PUR" actual "PC" de cativa ani buni. Nu e de mirare ca ii cauta nod in papura Robertei. La fel ca Antenele sunt aservite aceluiasi Motan imputit.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează