GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  UN FOST MINISTRU ÎN ANCHETĂ

Procesul Monicăi Iacob Ridzi a început cu o amînare

Monica Iacob Ridzi, la la ministru la inculpat
Monica Iacob Ridzi, la la ministru la inculpat

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 septembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 07 septembrie 2011 11:28

Procesul în care Monica Iacob-Ridzi şi alte 11 persoane sînt judecaţi pentru fraudarea Ministerului Tineretului şi Sportului cu peste 2,7 milioane de lei a început, miercuri, cu o amînare, instanţa supremă stabilind următorul termen în 25 octombrie.

Miercuri, la primul termen al procesului, trei dintre inculpaţii din dosar au solicitat instanţei supreme un nou termen de judecată, pentru a-şi putea angaja apărător.

La ieşirea din sala de judecată, Monica Iacob-Ridzi a spus că nu vrea să facă nici un fel de declaraţii.
Fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob-Ridzi şi alte 11 persoane, între care foşti consilieri, directori de achiziţii şi de buget, asociaţi de firme, au fost trimişi în judecată, în 3 mai, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru fraudarea Ministerului Tineretului şi Sportului cu peste 2,7 milioane de lei.

Monica Maria Iacob Ridzi, deputat şi fost ministru al Tineretului şi Sportului în perioada decembrie 2008 - iulie 2009, este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvîrşită prin încălcarea măsurilor de securitate, participaţie improprie la infracţiunea de a modifica, şterge sau deteriora date informatice, fără drept.

Alături de ea este judecată şi fostul său consilier personal Ioana Elena Vîrsta din perioada aprilie - mai 2009, administrator al SC Red Apple Communication SRL, pentru complicitate, fals şi uz de fals la fapte de corupţie.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Paul Diaconu, director general al Direcţiei Generale Economice şi Resurse Umane a MTS, Marius Mihail Mărcuţă, consilier în cadrul Direcţiei Investiţii, Achiziţii Publice şi Servicii Interne, Florin Cătălin Mircea, consilier I A în cadrul Direcţiei Buget Contabilitate, Octavian Petru Dragomir, director al Direcţiei Buget Contabilitate, Claudia Radu, director general al Direcţiei Generale Programe, Proiecte şi Centre pentru Tineret, Dan Petre Toia, director al Direcţiei Investiţii, Achiziţii Publice şi Servicii Interne, Daniela Popa, consilier în cadrul Direcţiei de Investiţii, Achiziţii Publice şi Servicii Interne, Bogdan Petre Iacobescu, asociat şi administrator la SC Artisan Consulting SRL şi SC Compania de Publicitate Mark SRL, George Răzvan Nica Udangiu, asociat şi administrator la SC Artisan Consulting SRL şi SC Compania de Publicitate Mark SRL, şi Cristian Marius Negrea, asociat şi administrator la SC Compania de Publicitate Mark SRL.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului s-a constituit parte civilă cu suma de 2.736.933,28 lei (640.000 de euro), precizînd că îşi rezervă dreptul de a o modifica în funcţie de prejudiciul final stabilit pe baza întregului material probator din dosar.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
gicapapura
gicapapura  •  07 Septembrie 2011, 16:50

Oricum un lucru este cert. Monica Iacob Ridzi doreste ca procesul sa se deruleze cat mai repede pentru ca sa isi demonstreze nevinovatia.

stinta
stinta  •  07 Septembrie 2011, 14:30

PANA IES EU LA PENSIE O JUDECA SI PE ASTA

dorindeva
dorindeva  •  07 Septembrie 2011, 14:09

Se face atata caz pe interpretarea Imnului national la meciul de aseara, pe buna dreptate. Desteapta-te romane...exact asa, desteapta-te romane. Chiar asa de prosti ne credeti domnilor magistrati. Auzi, amanarea termenului pentru a-si putea angaja aparatori. Pai nu stiati (stiau) ca trebuie sa aiba aparatori, sau se cauta sa se tot amane procesul pana la adanci batraneti. Voi sunteti pusi acolo sa respectati adevarul faptelor, dar se vede ca sunteti in cardasie cu infractorii, cei sus pusi sau cei care au multi bani si pe care voi magistratilor cautati sa-i luati apeland la tot felul de interpretari ale unei legi tampite, pe care nu vreti sa o schimbati fiindca voua va convine.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează