GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  SUPERLATIVELE ANULUI

Superlativele Gazetei 2013 » Gemenii Vestului: Chiricheş şi Maxim au avut un parcurs similar în carieră

Articol de - Publicat vineri, 06 decembrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 05 decembrie 2013 21:32

Cei doi s-au format la Şcoala de fotbal Ardealul şi apoi şi-au făcut junioratul în străinătate.

Au trecut deja 4 zile de la startul votului cititorilor pe gsp.ro în prestigioasa anchetă a Gazetei Sporturilor, iar la categoria "Fotbalistul anului" avem deja doi favoriţi: Vlad Chiricheş, 24 de ani, şi Alexandru Maxim, 23 de ani.

Împreună au adunat nu mai puţin de 80 la sută dintre opţiunile exprimate!
Ambii sînt tineri şi strălucesc la echipele lor de club, Tottenham, respectiv Stuttgart. Iar succesul celor doi poate fi explicat prin traiectoria similară pe care au avut-o în carieră.

Chiricheş şi Maxim s-au format la Şcoala de fotbal Ardealul (2004-2007), sub îndrumarea profesorului Mihai Georgescu, care a mai lucrat în perioada junioratului cu Gîlcă, Raţ, Maftei, Bilaşco, Răduţ şi mulţi alţii.

Antrenorul de 68 de ani explică: "La Ardealul, Vlad şi Alex au lucrat la însuşirea întregului abecedar al fotbalului, cu mine au trecut printr-un proces de educaţie pentru înalta performanţă. Am avut mereu grijă să fie echilibraţi şi să aibă dorinţa de a progresa".

Din Vest la Pandurii şi înapoi
În 2007, după trei ani la Şcoala de fotbal Ardealul, cei doi puşti s-au transferat în strănătate. Chiricheş la Benfica, iar Maxim la Espanyol. "În România, alături de mine, au făcut şcoala generală şi liceul. A urmat facultatea peste hotare. Drumul pe care l-au avut a reprezentat o bază solidă pentru evoluţiile pe care le au în această perioada foarte bună din cariera lor", spune profesorul Georgescu.

Chiricheş a revenit în România după un an. Maxim s-a întors în ţară după 4 sezoane la Espanyol. Şi s-au reîntîlnit în 2011 la Pandurii. De acolo, pentru amîndoi a urmat ascensiunea, care a culminat cu transferul acestora la Tottenham, respectiv Stuttgart.

Tot fostul lor antrenor remarcă: "Deşi au revenit la un moment dat în ţară, consider că mereu s-au aflat pe o pantă ascendentă. Şi vor ajunge şi mai sus! Sînt sigur!".

Favoriţii lui Mihai Georgescu la categoria "Fotbalistul anului"
1. Chiricheş
2. Maxim
3. Tătăruşanu

10 milioane € este suma cu care au fost transferaţi cei doi: Chiricheş, 8,5 mil. €, Maxim, 1,5 mil. €

ANCHETA GSP 2013 » Votează AICI Superlativele fotbalului românesc

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
zidane92
zidane92  •  07 Decembrie 2013, 11:13

Baietii astia au avut norocul de a fi vazuti si adusi la Scoala Ardealul care a reprezentat timp de cativa ani locul in care juniorii au avut cele mai bune conditii din tara pentru performanta ,ma refer mai ales la staff si parteneriatele cu cluburile europene care au facut ca vlad sa ajunga la benfica ,alex la espanyol,radut la sporting samd ,altfel daca nu aveau aceasta oportunitate poate azi chiriches si maxim ingrosau randul tinerilor talentati care nu au avut ocazia sa se realizeze in fotbal ,pacat ca in romania nu exista interes si sprijin ca astfel de centre sa fie mult mai numeroase si se merge pe straini ca la steaua,astra,petrolul si nu pe tineri ca la dinamo si viitorul

blablabl
blablabl  •  07 Decembrie 2013, 02:52
Postat de qwes12 pe 06 Decembrie 2013, 10:01

mai râdeți de moldoveni? nu că sunt cei mai buni momentan.. Chiricheș Bacău, Maxim Piatra Neamț, Bourceanu Galați, Pintilii Iași, Goian Suceava...

mai e unul, pantilimon parca, e din bacau. joaca prin anglia. pare de viitor si ala

stelist1986
stelist1986  •  06 Decembrie 2013, 11:02
Postat de stelist1986 pe 06 Decembrie 2013, 11:00

Eu nu auzisem de Mihai Georgescu dar in momentul asta inteleg de ce fotbalul romanesc e unde e. In loc sa fie promovati astfel de oameni, sa-i vedem ,sa-i auzim vorbind, vorbim de caricaturi ca Mutul, Lupul sau alti alcoolici.

Fusese zilele trecute nu stiu ce gala si a fost declarat fotbalistul anului Bourceanu. Cam atat se pricep oamenii de fotbal de la noi. Mihai Georgescu, se vede ca e specialist adevarat si dupa clasamentul pe care l-a facut.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează