GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  GSP LIVE

33 de ani de la Sevilla // VIDEO EXCLUSIV Ștefan Iovan, dezvăluire terifiantă: „M-a așteptat Securitatea cu o mașină neagră și am fost amenințat pentru a semna cu Dinamo”

Victor Pițurcă, Adrian Bumbescu și Ștefan Iovan
Victor Pițurcă, Adrian Bumbescu și Ștefan Iovan

Articol de GSP - Publicat marti, 07 mai 2019 10:44

Ștefan Iovan, fostul fundaș al Stelei, a venit la GSP LIVE și a vorbit despre transferul la Steaua și despre cum Securitatea l-a amenințat ca să să semneze cu Dinamo.

Vezi în video mărturisirea lui Ștefan Iovan 

 

„Când am venit cu trenul de la Reșița la București, ca să semnez cu Steaua, mă aștepta cineva la Dinamo și am ajuns în Ștefan cel Mare, unde era președinte domnul Vasile Anghel. Am stat de vorbă puțin, dar după ce am ieșit am semnat tot cu Steaua.

Am plecat de la Reșița cu gândul de a semna cu Steaua și am văzut că drumul a luat-o în altă parte, fără ca eu să știu. La gară m-a așteptat cineva cu o mașină și m-a dus la Dinamo. Mi s-a spus «Știm ce faci prin Reșița». Amenințări. Ducându-mă la Steaua știam că nu mai e nicio problemă. Nu era nimic adevărat, ci doar amenințări.

Nu era mașină de Poliție. Era o mașină neagră, cu numele galbene, de la Securitate. Dacă semnam cu Dinamo, nu îmi mergea așa bine cum mi-a mers la Steaua”, a declarat Ștefan Iovan la GSP LIVE.

Ștefan Iovan a semnat cu Steaua în 1980, jucând 11 ani la echipa roș-albastră.

Citește și:

7 dezvăluiri ale unui 7 de legendă al Stelei despre 7 mai: Lăcă a povestit cum îl motiva Urruti, portarul Barcelonei, la penalty-uri

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (12)
1764061520284739
George Adrian Popescu  •  07 Mai 2019, 18:49

Am obosit sa aflu cum totii romanasi nostrii s-au luptat cu Secritatea lui Ceausescu, cum i-au refuzat ei si cum i-au respins pe aia de au facut pe ei de rusine. Serios, domnule? Intreb pentru ca nu cred ca in perioada aceia au fost mai mult de 10-15-20 de "nebuni" care sa se fi opus in oarece masura. Dar sa spui ca nu vor muschii tai, nu se putea. Da, puteai sa discuti, caci nici aia nu erau capcauni dar daca ofiterul de securitate primea un ordin ferm puteau sa se alinieze 100 de-alde Iovan ca ramanea tot cum s-a stabilit. Exemplul cel mai bun este cel a l lui Hagi care ar fi trebuit sa fie jucatorul Craiovei si care si indeplinea si toate criteriile legale sa fie asa... dar nu a fost. Hagi era student la Universitatea din Craiova, ( comform legii trebuia legitimat in orasul unde este student) mai apoi incorporat la "TR"- istii olteni, era minor iar tatal sau declara in toate ziarele vremii ca "fiul meu, Gheorghe Hagi, nu va accepta legitimarea sportiva decat la Universitatea Craiova". Ei, si? Un telefon a fost de ajuns ca sa semneze cu Sportul Studentesc. Asa ca Iovan mai bine ne-ar vorbi despre fotbal decat despre inexistente acte de eroism.

sbfc
sbfc  •  07 Mai 2019, 12:23
Postat de Ion Marin pe 07 Mai 2019, 11:34

Bai Iovane , las-o moarta cu Securitatea, STEAUA ERA CLUBUL LUI N.CEAUSESCU, iar Securitatea ii era subordonata si aservita.Nu mai vorbi prostii, ca atunci Steaua facea ce vroia , matura pe jos cu Securitatea.De ce nu spui , ca ei au fost al 12 -lea vostru jucator , cand ati castigat Cupa Campionilor.FARA EI NU LUATI NICIO CUPA A CAMPIONILOR.NU VA MAI UMFLATI ATATA IN PENE ! S-a vazut valoarea vostra dupa 1990 , cand din acea echipa a Stelei , doar Hagi , a jucat la marile echipe ale Europei.Si daca nu era tot CEAUSESCU ,Gica Hagi juca la Universitatea Craiova.Voi ati distrus Craiova si inainte si dupa 1990 , cand a pus Paunescu laba pe ea.Ce a facut Netoiu a fost zero , pentru ca el si a recuperat investitia, doar atat, iar voi ati distrus o.Si dupa aia l ati trimis pe Piturca tot un pion al fratilor Paunescu si a ingropat-o .Mititelu incita la ura impotriva lui Dinamo, dar voi cu Ceausescu , Alexandrescu si Fratii Paunescu ati ingropat Craiova.Ciocu mic!Ca daca ar vorbi aia de la fosta Securitate , v-ati faci mici cat scaunele din vestiar in care vorbeau generalii de la armata in numele tovarasului Ceausescu.Ciocu mic!Sarbatoriti modest si cu restepct aceasta mare realizare , care nu este numai a voastra , este si a alora care au muncit sa aveti voi jucatori si a alora de la Securitate pe care ii huliti atata.

mare pacalici esti

emil1986
emil1986  •  07 Mai 2019, 12:16

mimamo reprezenta securitatea comunista, cea mai urata institutie inainte de '89. Cu astfel de meizerii s-a ocupat mimamo in toata perioada comunista.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează