GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ULTRAMARATON

Andrei Roșu, primul român care traversează înot Canalul Mânecii » Ce a declarat după 21 de ore de înot

Articol de GSP - Publicat marti, 30 iunie 2015 15:04

Andrei Roșu, 39 de ani, participa la competiția numită Enduroman, în care trebuie să parcurgă 480 de kilomentri.

Aseară, Roșu a devenit primul român care a trecut înot Canalul Mânecii, între Donver și Calais. Maratonistul a înotat aproximativ 40 de kilometri în 21 de ore.

Înainte de această probă, Roșu a alergat 140 de kilometri în 13 ore și 23 de minute, iar acum urmează să parcurgă 300 de kilometri pe bicicletă, între Calais și Paris pentru a termina competiția.

"Va multumesc din suflet pentru urari si pentru sprijin! Pe parcursul probei de inot, echipa de suport imi citea mesajele primite = reeenergizare intant. Au contat ENORM incurajarile voastre, intr-o cursa in care am vomat de 42 de ori, din cauza raului de mare (organizatorii au tinut evidenta si mi-au spus ulterior ca la 50 m-ar fi obligat sa ma retrag), bratul stang nu a mai fost functional dupa km 40, am trecut prin 2 "lanuri" de meduze-gigant roz si violet, apa a avut 13 grade in UK si 14 in Franta (wetsuitul Zoot Force 3 a facut minuni!!!), iar curentii ne-au 'ajutat' sa parcurgem ultimii 4 km in... 8 ore! Pentru a 'strapunge' un curent mai slab, a trebuit sa 'sprintez' 2 km, iar pentru asta am apelat la rezerva strategica de Energy Shot (Isostar). Efect secundar (normal pentru produsele cu cafeina): mi-au ramas doar 2 ore de somn (interval suficient, avand in vedere ca la ultra-triatloane nu prea se doarme... Va pup si va multumesc (anticipat) si pentru donatiile catre Hospice!", a fost mesajul lui Roșu pe pagina sa de Facebook, îmediat după ce a terminat de înotat.

11201910 10206157382989084 7650067233000073878 n

Andrei Roșu este primul român care a terminat un ultratiatlon, în Mexic, unde a înotat 11,4 km, a mers pe bicicletă 540 de km și a alergat 126,6 kilometri.

Roșu a intrat în Cartea Recordurilor după ce a alergat 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe 7 continente. Vezi detalii

Roșu a povestit și modul dur în care s-a pregătit pentru această competiție.

"Hrana rece, dusuri reci (si lungi), sute de ore inot in ape deschise si reci, familiarizarea cu valurile mari si meduzele, somn in camere racoroase (fara plapuma/patura si pijama), haine subtiri in mijlocul iernii, alergat in sort si tricou chiar si la temperaturi negative, caldura oprita (si geamurile deschise) in masina, renuntarea la scaunul de birou (lucrat in picioare 8 ore / zi), tempo running-uri de 50 de kilometri, long run-uri (si ture de bicla) de 100 km+, nutritie si hidratare ca la carte, check list-uri peste check list-uri… cam asa ar arata, pe scurt, tabloul pregatirii mele pentru A2A", a scris Roșu, care este fost component al trupei Gaz pe foc și care a învățat să înoate acum patru ani.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează