GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SPECIAL

Asaltul Londrei » Gino Iorgulescu şi Cosmin Olăroiu exportă restaurantele ”Il Calcio” în capitala Angliei

Gino Iorgulescu şi Cosmin Olăroiu îşi extind afacerile. +3   FOTO
Gino Iorgulescu şi Cosmin Olăroiu îşi extind afacerile.

Articol de - Publicat sambata, 15 septembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 15 septembrie 2012 13:03

Restaurantele se vor afla în două dintre zonele exclusiviste ale oraşului, în Mayfair şi în Earl's Court. Investiţia de început se ridică la circa 700.000 euro. O trupă de 20 de oameni va pleca special de la Bucureşti pentru a demara afacerea.

Gino Iorgulescu şi Cosmin Olăroiu, oamenii care deţin în Bucureşti lanţul de restaurante "Trattoria il Calcio", se pregătesc de o mare provocare. În bussines! Potrivit ziarului "Naţional", cei doi îşi vor extinde afacerea la Londra, unde urmează să deschidă două localuri de lux, pînă la sfîrşitul acestui an.

Va fi prima încercare externă a lui Iorgulescu şi Olăroiu, care şi-au propus să intre pe o piaţă greu de cucerit, dar şi extrem de ofertantă. Capitala Angliei e epicentrul culinar al continentului, cu peste 10.000 de restaurante, cifră neatinsă în nici un alt colţ al Europei. Dar e, în egală măsură, un centru financiar de anvergură şi oraşul care, în 2011, a înregistrat cel mai ridicat flux de turişti la nivel mondial: peste 20 de milioane de oameni!

Zona cea mai scumpă la Monopoly! ;-)
Primul restaurant va fi deschis la mijlocul lunii octombrie în districtul Mayfair, la 33 North Audley Street, zona cu cea mai mare densitate de hoteluri de lux şi localuri selecte din Londra! Şi un amănunt inedit: în varianta britanică a jocului de Monopoly, "proprietatea" Mayfair e cea mai scumpă!

În apropiere se află reşedinţa premierului Marii Britanii, pe celebra Downing Street, dar şi Buckingham Palace. Chiriile sînt aici printre cele mai consistente din lume. Înainte de a fi preluat de Iorgulescu şi Olăroiu, spaţiul a găzduit un restaurant italian, "La Caricatura", deschis încă de la 1949!

Aproape de "Stamford Bridge"
Cel de-al doilea local, care va fi inaugurat în noiembrie, se va afla în Earl's Court, la 241 Old Brompton Road, o altă locaţie selectă din Londra, plină de restaurante şi magazine ori reşedinţe de lux.

La cîteva numere distanţă, a locuit vreme de trei ani prinţesa Diana, între 1978 şi 1981, înainte de a-şi anunţa logodna cu Prinţul Charles. Foarte aproape e şi stadionul lui Chelsea, "Stamford Bridge". "Trattoria il Calcio" va fi amenajat aici în locul unui restaurant cu specific asiatic, "Mangosteen".

"Sigur n-o să vindem şaorma!"
Valentin Sălăgean, asociat al cuplului Iorgulescu - Olăroiu, va coordona întreaga operaţiune în Anglia: "Vom merge cu o echipă de circa 20 de oameni de la Bucureşti, coloana vertebrală a afacerii, bucătarul-şef Cornel Bobocea, manager, şef de sală, barman, ospătar. Vom completa grupul cu localnici. Restaurantele vor fi amenajate exact după stilul din România, de lux, dar nu exclusiviste, dedicate pentru Sharon Stone sau Mick Jagger! Vom aduce din ţară inclusiv mobilierul, pe care l-am comandat la o firmă din Harghita. Vrem să ne impunem prin acelaşi concept de succes de la Bucureşti. Tot ce pot să vă spun e că şaorma sigur nu vom oferi!".

Inaugurare cu vedete internaţionale
Restaurantele vor avea o capacitate de 50-60 de locuri, iar investiţia de început se ridică la circa 700.000 de euro. Pentru a porni cu fast, se pregăteşte şi o inaugurare pe măsură.

Vali Sălăgean: "Nu vom da drumul la artificii, dar vrem să aducem la deschidere nume de notorietate internaţională din lumea sportului şi a show-biz-ului. Sîntem încă la nivelul aşteptării unor confirmări". Iorgulescu va fi cu siguranţă prezent la eveniment, dar Olăroiu, prins cu Al Ain în campionatul din Emirate, nu va putea probabil ajunge.

Urmează Monaco şi Dubai
Planurile de extindere ale cuplului Iorgulescu - Olăroiu vizează deschiderea unor restaurante şi în alte două zone exclusiviste, în Principatul Monaco şi în Dubai. Pentru ultima locaţie, Oli e principalul pion, relaţiile lui din lumea arabă, unde antrenează de cinci ani, fiind perfecte pentru demararea afacerii.

3 milioane de euro e salariul lui Cosmin Olăroiu la Al Ain, în Emirate

11 localuri "Il Calcio" au Iorgulescu şi Olăroiu în Bucureşti: două restaurante, 8 Trattoria şi o cafenea

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
rudel.obreja
rudel.obreja  •  15 Septembrie 2012, 17:54

Cam penibil numele si ideea de restaurant in contextu ala. E prea italienesc si pare ca un kitsch. Pe de alta parte imi place spiritul intreprinzator, locatiile pe care le folosesc.

grd_veche_stiinta
grd_veche_stiinta  •  15 Septembrie 2012, 16:58

Curios..(din culise) Italia,si legislatia sa a anuntat ca, cine foloseste nume italian,la produse,inclusiv orice slogan,este obligat sa vanda produse italiene,cu specific culinar insulei,altcumva se aplica amenzi usturatoare,ori aici se merge pe tactica 'base'ca el decide. "Trattoria il Calcio" greu de crezut ca fac parte din bucataria Franceza,ce-ia ce iubeste Englezu..ori-n alte cuvinte-i oferi pietii produs,produs.!!

putregaiu
putregaiu  •  15 Septembrie 2012, 14:42

Meanwhile in Miami.... -Cat dai shaorma cu de toate, nea Borcea?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close