GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  TOP 300 CAPITAL

Becali şi-a dublat averea! » Patronul Stelei ocupă şi în acest an un loc fruntaş în topul celor mai bogaţi oameni din fotbal

Din rîndul oamenilor de fotbal, Gigi Becali e întrecut la avere doar de Ioan Niculae
Din rîndul oamenilor de fotbal, Gigi Becali e întrecut la avere doar de Ioan Niculae

Articol de - Publicat vineri, 26 octombrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 25 octombrie 2012 19:12

Banii oamenilor din fotbalul românesc au început să se înmulţească. Stelistul a avut o creştere extraordinară, dar şi aşa e mult sub Niculae de la Astra, care "stă" pe 1,7 miliarde de euro.

Criza pare să se fi terminat pentru unii dintre oamenii care investesc în sport. Cei mai importanţi finanţatori ai echipelor de Liga 1 au avut creşteri spectaculoase în ultimul an, conform Top 300 Capital.

Luni, ziarul Capital scoate pe piaţă un nou Top 300, clasamentul celor mai bogaţi oameni din România. Conform acestuia, majoritatea celor ce susţin fotbalul au jonglat bine cu celelalte businessuri ale lor, sporindu-şi considerabil averile.

Cel mai mare plus apare în dreptul lui Ioan Niculae, patronul Astrei Ploieşti sau, mai nou, Giurgiu. Bine înfipt în agricultură, el are 700 de milioane de euro mai mult faţă de anul trecut, ajungînd acum la 1,7 miliarde în total!

Gigi Becali şi-a dublat avuţia, de la 150 de milioane la 300. Porumboiu a urcat la 182 de milioane, iar Paszkany la 51 de milioane. "Pînă acum am investit în Steaua 30 de milioane de euro. Teoretic, înseamnă că am minus 30 de milioane, dar nu e deloc aşa! De cînd a început criza, încasările generate de competiţiile internaţionale la care a participat Steaua au crescut", spune Becali.

Sînt însă şi pierzători. Conform estimărilor Top 300 Capital, dinamovistul Nicolae Badea a scăzut cu 10-15 milioane de euro faţă de anul predecent, iar Hagi, omul care a luat Viitorul Constanţa din liga a treia şi a urcat-o pînă în primul eşalon, şi-a diminuat averea cu 2-3 milioane de euro.

532146-caseta-bogati.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
romeverest
romeverest  •  26 Octombrie 2012, 17:14

Cu cat o fi sponsizat Becali revista Capital.....ca sa il dea cu acea suma ?? Pe aceasta criza nu avea cum sa-si dubleze averea !! Pe tot ce a pus mana....a ajuns in faliment, ramanad doar cu imobiliarele, care se stie ca merg prost. Va dati seama cat de mult innebunea daca era depasit de alti oameni de fotbal ??

sorindrag
sorindrag  •  26 Octombrie 2012, 16:24

cum o fi reusit oare sa o dulbeze? nu ar fi normal ca intrebarea asta sa si-o puna si cei de la fisc?"

blatula
blatula  •  26 Octombrie 2012, 12:39

Topul asta e vrajeala, cei cu adevarat bogati nu ies in evidenta si platesc sa nu figureze acolo. Astia din asa zisul top vor sa se bage in seama.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează