GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  CLASAMENTUL ARBITRILOR

Crăciunescu este cel mai tare arbitru român din '87 încoace!

Ion Craciunescu
Ion Craciunescu

Articol de GSP - Publicat luni, 18 ianuarie 2010 00:00

Ion Crăciunescu este singurul arbitru român între primi 50 de centrali din toate timpurile. Crăciunescu ocupă locul 41 în clasamentul all-time dat publicităţii, luni, de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS). Clasamentul cuprinde prestaţiile arbitrilor în perioada 1987-2009.

 

Crăciunescu a acumulat 11 puncte şi se află la egalitate cu Arturo Brizio Carter (Mexic), Bo Karlsson (Suedia), Graham Poll (Anglia) şi Howard Webb (Anglia).


Primul loc este ocupat de fostul arbitru italian Pierluigi Collina, cu 86 de puncte, urmat germanul Markus Merk,  65 de puncte, şi de danezul Peter Mikkelsen, cu 62 puncte. Ungurul Sandor Puhl ocupă locul patru, 50 de puncte, la egalitate cu danezul Kim Milton Nielsen. Pe şase se află suedezul Anders Frisk, cu 40 de puncte, urmat de slovacul Lubos Michel şi de italianul Pierluigi Pairetto, ambii cu cîte  37 puncte. Pe nouă este francezul care a arbitrat Steaua în marea finală de la Sevilla, Michel Vautrot,  cu 36 puncte., iar pe 10 o altă cunoştinţă a fotbalului românesc, de data aceasta negativă, elveţianul Urs Meier, cu 34 de puncte, cel care a condus Danemarca România, 2-2, în 2003.


Sursa: Mediafax

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
 •  18 Ianuarie 2010, 12:52

Hotarati-va bai papagalilor...Clasamentul este pentru perioada 1987-2009,sau "pentru toate timpurile"....fiindca este o mare-mica diferenta...RAINEA si Igna arbitrand inainte de '87. Craciunescu a fost un f bun arbitru,dar si un escroc pe masura ! Spunea cineva aci de finala CUPEI dintre Rapid si Petrolul,cand a fost penibil...si acum vine si face pe cinstitul. Asta a arbitrat odata un Steaua-Dinamo,in care Bumbescu l-a trosnit tot meciul pe Camataru si a primit un galben,in finalul

 •  18 Ianuarie 2010, 11:51

de ce cenzurati cuvantul f.e.c.a.li de mai jos?

 •  18 Ianuarie 2010, 11:30

bravo lui...trebuie impaiat sa-l pastram pentru totdeauna...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează