GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SĂNĂTATE

Momente delicate pentru Dorin Mateuț, operat de urgență: „Bine că am mers la spital. Altfel poate mi-ați fi adus flori acum”

Dorin Mateuț, în stânga, în perioada în care lucra la Dinamo
Dorin Mateuț, în stânga, în perioada în care lucra la Dinamo

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 ianuarie 2023 12:13 / Actualizat sambata, 07 ianuarie 2023 12:24

Fostul dinamovist Dorin Mateuț (57 de ani), Gheata de Aur a Europei în 1989, se declară ușurat pentru că a mers la spital în finalul anului trecut: „Dacă nu m-aș fi dus, poate mi-ați fi adus acum flori”.

În finalul lunii decembrie, fostul fotbalist Dorin Mateuț, jucător cu zeci de goluri înscrise la Dinamo și Corvinul Hunedoara, a fost operat la picior, fiindu-i eliminate câteva cheaguri de sânge pe care le avea în spatele genunchiului.

Privind în urmă, Gheata de Aur din sezonul 1988/1989 se felicită pentru că a mers la medic atunci când a simțit că lucrurile nu sunt în regulă, în loc să meargă în vacanță, așa cum era planul inițial.

„Un mincinos!” » Ruptură totală între CFR Cluj și fotbalist: „E interzis în România! Gata, cerem rezilierea și despăgubiri”
CFR CLUJ
„Un mincinos!” » Ruptură totală între CFR Cluj și fotbalist: „E interzis în România! Gata, cerem rezilierea și despăgubiri”

Dorin Mateuț, după operația de urgență din finalul anului: „Dacă m-aș fi urcat în avion cu vena înfundată...”

„Sunt bine, mulțumesc lui Dumnezeu! Însă situația se putea complica pentru mine dacă, după ce am simțit acele dureri și furnicături pe picior, nu m-aș fi dus la spital. Poate oamenii care mi-au trimis mesaje de încurajare, cărora le mulțumesc din suflet, mi-ar fi adus, acum, flori.

Am avut o venă, în spatele genunchiului, blocată, înfundată. Peste două zile trebuia să plec într-o excursie în Mexic cu soția mea, iar dacă m-aș fi urcat în avion cu această venă înfundată... nu se știe cum ar fi reacționat corpul meu la presiunea care există la peste 10.000 de metri!

Cu siguranță lucrurile s-ar fi complicat. La asta mă tot gândesc, unde aș fi fost dacă nu eram inspirat să mă duc la medic?

Sunt bine, pot să merg, încă nu alerg, o las mai moale, m-am externat destul de repede. Nu s-a pus problema amputării piciorului, în acest moment trebuie să mai fac investigații. Ce să facem? Astea sunt «cadourile» carierei noastre de fotbaliști!

Problema a fost îndepărtată, însă e nevoie de atenție, am pierdut și excursia și banii, dar cine se mai gândește la asta? Mă bucur că sunt bine și am fentat și momentul ăsta mai dificil”, a precizat Mateuț pentru playsport.

Dorin Mateuț s-a retras din cariera de fotbalist în 1996, lăsând în urmă peste 400 de meciuri jucate și aproximativ 150 de goluri înscrise, 10 dintre acestea pentru naționala României.

În 1990, Mateuț a reușit „dubla” campionat - Cupă cu Dinamo, iar în 1988 a fost ales Fotbalistul Român al Anului în tradiționala Anchetă anuală a Gazetei Sporturilor.

Mai multe știri de actualitate: 

O altfel de Antalya » Peisajul din jurul hotelurilor de lux unde se pregătesc echipele din Liga 1 este dezolant: stâne de oi, sărăcie maximă și multe sere jerpelite

Mihai Stoica a confirmat ultimele plecări de la FCSB, apoi a tras linie: „Da, s-au pierdut bani”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează